Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Publicăm integral o scrisoare deschisă adresată de comandorul de marinã (în retragere) prof. univ. dr. ing. Tãnase SUSANU, Preşedintelui României, dl. Traian Băsescu. Deşi a fost scrisă cu ceva timp în urmă mesajul din conţinutul scrisorii rămâne de actualitate.

Scrisoarea a fost preluată prin bunăvoinţa autorului şi a celui care dă viaţă site-ului www.altfel.info

“Domnule Preşedinte Traian Bãsescu,

Decât să mai insistaţi în măsuri anti-popor român, mai bine luaţi măsuri pentru exploatarea românească a minelor de la Roşia Montană. Aveşi acolo destui bani ca România să trăiască bine mulţi ani de acum încolo. Citiţi materialul din e-mail şi vă aştept public cu o declaraţie în acest sens.

Nu glumesc. Chiar vă aştept, pentru că mi se pare important să vă văd reacţionând la vocile cetăţenilor. În ultimul timp, cetăţenii de rând nu vă mai vad în mijlocul lor. Unde sunt “băile de mulţime” de altă dată? Nici la TV nu mai vreţi să apăreţi. Staţi în “turnul de fildeş” de la Cotroceni şi…faceţi presiuni asupra bietului Boc care vă rezistă cât va putea. Dar dacă se rupe aţa?

Luaţi-ne în seamă Domnule Preşedinte! Din ce în ce mai mult sunteţi perceput ca un trădător de ţară. Dacă sunteţi preşedintele meu, faceţi ceva pentru mine! Nu aveţi voie să acţionaţi împotriva mea. Iar dacă acţiunile dvs. sunt împotriva mea, nu vă pot percepe altfel decât un trpdător al intereselor mele, adicp ale celui care v-a votat.

Ieşiţi de sub influenţa “Guvernului Mondial”! Nu vă place expresia, nu? Dar atunci cum să interpretez insistenţa dvs. de a nu schimba nici o virgulă din scrisoarea de intenţie adresată FMI? Dar este mai bine să faceţi ca ţara să dea în clocot? Este mai bine să vă vedeţi propriul popor îngenunchiat?

Amintiţi-vă cum a murit Ceauşescu! Mi-ar fi milă de Dvs. aşa cum mi-a fost milă şi de Ceauşecu (pe care eu nu l-am iubit, l-am urât chiar, dar nici n-am fost de acord să fie asasinat). N-au trecut decât două decenii de atunci. Puneţi-vă memoria la treabă şi…vedeţi unde vă situaţi în ochii poporului. Asta ca să vă feriţi la timp de furia mulţimilor. Profitaţi de cei ca mine care încearcă să mânuiască doar cuvintele. Dar dacă daţi peste cei care mânuiesc bâtele?

Spuneţi că nu sunt alte soluţii? Aş putea să fiu de acord cu Dvs., Domnule Preşedinte, dar numai după ce văd ca veţi pune în practică toate soluţiile propuse de opoziţie, sindicate şi…mai puţin patronate. Dacă propunerile lor n-ar da rezultatele scontate, atunci aş fi de acord să luaţi şi măsuri anti-populare. Dar până atunci nu pot accepta măsurile Dvs. de îmbogăţire a bogaţilor şi de sărăcire a săracilor (una dintre ele fiind chiar această renumită cotă unică de 16%, valabilă în România şi în Slovacia – “modelul” nostru economic!!!). Îmbogăţiţii de carton, care s-au înfruptat până acum ca hienele din averea acestei ţări, trebuie să fie obligaţi să susţină deficitul bugetar. Că doar ei sunt vinovaţi de starea în care am ajuns ca ţară. Ei şi…dvs., politicienii. Nu ne mai ameţiţi că ei sunt motorul economiei româneşti şi că ei trebuie să fie protejaţi. Ştim bine cum s-au îmbogăţit majoritatea lor. Iar Dvs. ştiţi bine că nu-i înteresează bunăstarea acestui popor. Au doar interese personale. Poporul acesta nu-i chiar tâmpit, aşa cum cred mulţi dintre politicieni. Este doar prea răbdător. Dar vă sfătuiesc să nu profitaţi prea mult de răbdarea lui. S-ar putea să “dea în foc”.

Aş vrea să vă mai dezvălui că ştim de ce se plătesc şi în prezent salarii “nesimţite” şi ilegale, în timp ce luaţi măsuri de austeritate împotriva “nemernicului” de popor care va încurca. Ar fi bine să ne spuneţi cu ce cotizaţie contribuie la partid fiecare din acei consilieri ministeriabili (şi alţii ca ei) cu salarii de zeci de mii de lei, mai mari chiar decât ale şefilor lor, miniştrii? Cum pot să înţeleg altfel faptul că subalternii au salarii mai mari decât şefii? Nu mai spun de salariile diriguitorilor agenţiilor guvernamentale. Nu mai spun de numărul acestor agenţii şi de numărul prea mare de ministere. Toate acestea se întamplă ca să adunaţi cât mai mulţi bani negrii la partid pentru cumpărarea “proştilor” în campanii electorale. Apropo! Ne puteţi spune de ce PDL-ul nu are nici o datorie financiară, în timp ce celelalte partide au? Nu bate oare la ochi? Aşa-i că-i avantajaţi acum pe toţi cei care v-au sponsorizat? Aş putea să înţeleg, dar vă întreb: de ce trebuie acum să recuperaţi tot de la “plebe”? Simţiţi că poate să mai ducă samarul greu pus pe umeri? Eu va informez că nu. Mai reevaluaţi situaţia!

Eu vă spun Dvs. toate acestea, dar în acelaşi timp mi-e teamă că ma plâng “lupului” şi-mi pun întrebarea retorică: Nu cumva şi preşedintele meu are aceleaşi interese personale ca şi clasa îmbogăţiţilor? Chiar suntem un stat mafiot? Întrebările sunt retorice, dar nu vă împiedică nimeni să răspundeţi la ele.

Domnule Preşedinte, dacă aceste reproşuri vi le-ar fi făcut un politician din opoziţie, aţi fi spus că este o declaraţie populistă. Eu nu sunt politician. Sunt doar un cetăţean obişnuit al cetăţii. Auziţi-mă!

Vă aştept reacţia. Doar sunteţi în slujba mea, nu?

Prof. Univ. Dr. Ing. Tanase Susanu                                                          8 iunie, 2010

Str. Pescarilor nr. 16, Bloc BM7, Ap. 25,

900533 CONSTANTA

Tel.: 0763689160

P.S. Vedeţi că mi-am dat toate datele? Sper să nu mă trezesc cu Serviciile Secrete la uşa mea. De ce sper? Pentru că, naivul de mine, încă mai cred că multele servicii secrete din România acţionează pentru promovarea intereselor poporului român. Deci nu mi-e teamă de ele. Şi dac-ar fi să-mi fie teamă, ce pot să-mi ia mai mult decât viaţa?! Aşa-i?”

Etichete: , ,

Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

8 Responses to “Scrisoare deschisã cãtre Preşedintele României adresată de comandorul de marinã în retragere Tãnase SUSANU”

1. indisciplinatu says:

Il doare in “bascheti’ pe president,…pacat de omul asta care i-a scris, probabil disperat de nemernicia matelotului betiv!!!
    O sa-i raspunda peste vreun semestru , doua, Administratia Prezidentiala cu cateva bla blauri,….cum am primit si eu!!!

2. vios says:

Felicitari, domnule comandor! Sunteti un roman adevarat. Cu respect din partea unuia care face parte din “nemernicul” de popor. Daca as putea v-as strange mana, fiindca meritati, atat ca om cat si ca militar.

3. O C V ST says:

Cu cati vor fi mai multi cei care isi exprima parerile cu atat va fi mai puternica democratia. Dar vorbele fara fapte …?

Felicitari pentru scrisoare si pentru curajul de a spune public parerea. Sa nu uitam ca avem “colegi” in parlament care au votat pentru reducerea cu 25%-Gl. Badalan si altii.

4. voinea ion says:

Aveti mare dreptate in ceeace spuneti.Romania trece printr-o perioada f.grea si as vrea de la dumneavoastra sa aud solutii radicale de iesire din situatia in care ne gasim.Toti suntem vinovati de situatia creeata pentru ca am permis unor nemernici sa se imbogateasca prin furt ordinar si le-am facut si jocul prin acel uninominal schiop care le-a permis sa puna mana si pe puterea politica.Presedintele tuturor romanilor s-a dovedit a fi numai presedintele unei camarile de hoti si escroci care au spoliat bugetul acestei tari si ne-au adus la sapa de lemn.De ce nu se atinge de averile acumulate fraudulos?Ati vazut cu ce propunere vine hotul de Patriciu? Ar accepta sa plateasca un impozit de 5-7% numai sa i se permita sa intre in legalitate cu banii ascunsi in conturile elvetiene.Stie el ca in aceste banci sunt 18 miliarde de euro bani romanesti.Vrea amnistie fiscala!Trebuie schimbat presedintele,guvernul,clasa politica si confiscate toate averile acumulate fraudulos.Cine o poate face?Imi puteti spune?
    Col(r)ing.Voinea Ion

5. voinea ion says:

Sa nu credeti cumva ca ma gandeam la Vadim.Imi este greata numai cand ii aud numele.Din curiozitate am participat la o sedinta a PRM si dupa 20 de minute am iesit afara si am vomat si sufletul din mine.La fiecare fraza a nebunului toti se sculau in picioare si aplaudau mai ceva ca pe vremea lui Ceausescu.Asta viseaza sa instaureze in Romania un regim totalitar mai dur decat regimul Ceausescu.Nu pot accepta asa ceva.Este un nebun paranoic care nu urmareste altceva decat sa puna mana pe putere si sa conduca dupa bunul sau plac.De altfel toate partidele politice nu sunt decat niste gasti de mafioti nemernici care au spoliat aceasta tara prin furt ordinar.Daca ar fi dupa mine i-as trage in teapa si i-as planta in jurul Parlamentului rusinii de la Bucuresti.Am incredere ca poporul roman va produce o personalitate care sa poata sa ne scoata din situatia in care suntem.Daca ne vom lasa in continuare calcati in picioare de aceste gasti de nemernici ne meritam soarta.La alegerile din 2012(uninominale de adevaratelea ) sa ne alegem numai pe acei oameni care stiu si vor sa ne pere interesele.Sunt convins ca avem in tara astfel de oameni.Trebuie sa-i gasim si sa-i scoatem in fata.
    Cu deosebita stima,
    Col(r)ing.Voinea Ion

6. Terentius The Younger says:

Imi cer scuze, sincer, d-le colonel. Un moment, asa am avut impresia, da’ nu e cazul. Nu sunt de acord cu unele din luarile dvs. de pozitie, dar asta nu inseamna ca nu apreciez onestitatea care se degaja din ce spuneti. Din pacate, multi dintre noi, in numele acestei onestitati prost orientate, (pe care maxim 30% dintre noi au dovedit-o), o gramada de trepadusi imbracati in haina militara si-au permis ca la adapostul “spatelui” pe care il aveau (vezi imputitul de Gabriel Oprea, sau rahatul pesedist Catalin Voicu) sa speculeze relatiile pe care le aveau si nu mai detaliez. Asa am ajuns acolo unde ne gasim astazi. Inca o data, respectele mele si mii de scuze.

7. Susanu Tanase says:

Pentru colegul meu, Voinea Ion.
    Ioane draga, nu stiu ce se intampla cu adresa ta de email. Mie imi apare ca nu este valabila. Daca ti-ai schimbat-o si reusesti sa mai citesti acest mesaj, atunci trimite-mi tu un mesaj de contact la adresa pe care tu deja o stii si pe care ti-o reamintesc acum: tinel47@hotmail.com

8. T.M.- says:

Domnilor!!M-am nascut in romania ma faceti s-a rad, Dar inima im-i este trista mai trista decat va imaginati dar nu ma-i conteaza prea tarziu pentru mine , mati hranit cu sentimente sentimente pe care nu le doresc nimanui in viata asta .Dar nu e momentul s-a va certati din cauza unor oameni orbi de a se imbogati. Va atrag atentia si ascultati cuvintele mele sunt Roman si m-am nascut in Romania imi curge prin vene un sange pe care il avem toti in lume , Ascultati si Ascultati bine acesta este un mesaj Pentru Presedinte si catre Oamenii de afacerii din Romania Lucrati si Lucrati impreuna va Rog eu un simplu Om un simplu Roman , Sub nici o forma si sub nici o scuza nu va Lasati FRATII SI SURORIILE S-A MOARA DE FOAME IN ROMANIA (NU EXISTA SI NICI NU A EXISTAT CRIZA FINANCIARA IN ROMANIA DOAR UN SISTEM GRESIT SI PUTIN CORUPT DAR NU VA ACUZ SCOPUL MEU ESTE S-A AJUT ,VA ROG DIN SUFLET REFACETI SISTEMUL ,REFACETI UN SISTEM PENTRU VIITOR UN SISTEM CU CAP GANDITIVA DATII DRUMUL LA IMAGINATIE SALVATII RESURSELE NATURALE REFACETII PADURIILE COPII DUMNEVOASTARA DEPIIND DE ELE , REFACETII AGRICULTURA ACOLO SUNT LOCURII DE MUNCA MAI MULTE DE CAT CREDETI.,, SUNT PLIN DE IDEI SI NU IMI FAC GRIJI DE MINE EU MA DESCURC DAR ASA CEVA NU TREBUIA S-A LASATII S-A SE INTAMPLE NICI VOI SI NICI O TARA IN LUME : INCA O DATA RESPECTATIVA DOMNILOR AROGANTA SI URA DUMNEAVOASTRA VA PUS JOS… PE MINE MA PUS AMBITIA O AMBITIE DE A VA INTELEGE DECE VA COMPORTATI ASA DAR ASTA E ,VENI ,VEDI, VICI ,VIA DAR CA EU NU POT TREBUIE S-A DAU RASPUNS VREAU S-A VAD CAT DE INTELIGENTI SUNTETI SUNTETII ROMANI SAU LASII…