Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Soldaţi, vã ordon treceţi…la fãcut copii!

Guvernul a scãpat ca prin urechile acului! Am fost foarte aproape de a mã stâlci de râs, iar dacã m-aş fi stâlcit, chiar aş fi dat guvernul în judecatã, cã din cauza lui era sã mã stâlcesc. Auzi tu, cicã militarii sunt obligaţi sã ia zile libere neplãtite! Si a mai hotãrât guvernul ca militarii sã fie disponibilizaţi dupã câţi copii au, dupã cât sunt de vãduvi, şi alte criterii din astea specifice profesiei armelor.

Nu ştiu cum dracu nu le-a trecut prin cap guvernanţilor şi criteriul “câte neveste are militaru”, sau “la a câta nevastã este militarul”! Dar nu-i timpul trecut. La viteza cu care gândeşte acest guvern, ca mâine aud cã s-au bãgat şi acest criterii în lista celor pe baza cãrora se disponibilizeazã profesioniştii armelor. Aştept cu nerãbadare ca guvernul sã-şi asume rãspunderea guvernamentalã pe urmãtoarele acte normative:

-hotãrâre de guvern privind interzicerea atacurilor efectuate asupra României de cãtre armate alcãtuite din militari fãrã 8 copii minimum per cap de soldat;

-lege privind deplasarea soldaţilor pe front numai împreunã cu nevasta; aceasta va asigura şi hrana soldatului, în acest fel eliminându-se cheltuile cu hrãnirea; ai nevastã te duci pe front, n-ai nevastã nu te duci!

-ordonanţã de guvern privind mobilarea unitãţilor militare operative cu paturi suprapuse, în care îşi vor petrece soldaţii cele 14 zile calendaristice libere, plus seturi complete de table cu zaruri de rezervã; astfel, ei nu vor putea fi acuzaţi cã au lãsat Patria de izbelişte, respectând, în acelaşi timp şi judicioasele hotãrâri ale guvernului;

-ordonanţã de urgenţã privind dotarea Ministerului Apãrãrii cu câini maidanezi; aceştia vor prelua rolul santinelelor pe perioada celor 14 zile libere; se va urmãri ca norma de hranã pentru maidanezi sã se asigure strict din resurse locale, adicã de la femeile care trec prin dreptul lor şi scapã nemuşcate, în felul acesta fãcându-se economii şi la capitolul aprovizionare cu alimente; femeilor care vor refuza sã hrãneascã maidanezii militarizaţi li se vor confisca…boii de la bicicletã;

-hotãrâre privind confecţionarea, în regim de urgenţã, prin accesarea de fonduri europene, a unor plãcuţe inscripţionate în toate limbile cunoscute cu formula: “Atacurile interzise. Reveniţi peste 14 zile calendaristice!”; acestea vor fi amplasate de-a lungul frontierei de stat, atât în plan vertical, pentru a fi observate de pedeştri, cât şi în plan orizontal, pentru a fi observate din avion, în baza unui contract acordat fãrã licitaţie firmei…la dracu, era sã mã ia gura pe dinainte!

Da, cineva îmi şopteşte cã prima hotãrâre menţionatã de mine ar trebui prezentatã la ONU. Are dreptate. Aia trebuie sã fie o hotãrâre a ONU, ca nici o armatã strãinã sã nu aibã voie sã atace România, decât dacã este alcãtuitã exclusiv din soldaţi cu câte 8 copii. Desigur, aceastã iniţiativã legislativã este promovatã de guvernul României din motive pur umaniste, urmãrindu-se, în ultimã instanţã, creşterea demograficã a umanitãţii.

Deabia acuma îmi dau seama cã eu fac mişto, dar guvernul chiar urmãreşte un scop nobil. Sã-i determine pe soldaţi sã facã copii. Ce mai stai armatã, treci la misiune! Guvernul te supravegheazã. Vezi cum faci, cã te numãrã!

“Soldaţi, vã ordon treceţi…la fãcut copii!”. Cam aşa s-ar traduce ceea ce face guvernul, parafrazându-l pe Antonescu.

Scris de … Altfel   
Luni, 07 Septembrie 2009

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

6 Responses to “Soldaţi, vã ordon treceţi…la fãcut copii!”

 1. OBAMA says:

  Domnule Ioan Marian, de la Altfel, ati uitat sa inserati perdelutzele pentru soldatii casatoriti, drept respectat la trupele engleze trimise in Canada secolului al XVIII-lea. Puteau sa isi iubeasca consoarta, dar ceilalti nu aveau voie sa se uite…

 2. Altfel says:

  Sorry, Obama! Ai dreptate, dar numai in principiu, pentru ca s-a schimbat mersul lucrurilor. Acuma, dupa cum am vazut prin diverse ziare si pe la niste posturi tv, se practica obligativitatea de a privi la asa ceva. Desigur, nu se mai stie exact daca ceea ce se petrece acolo are loc intre o consoarta si un consort, sau intre doi sau chiar mai multi…consorti.

 3. Bure Bista says:

  Obama are dreptate. Modelul ar trebui promovat la secretarul ala de stat care se plimba mult, Tataru sau cam asa ceva. Ai nostri se chinuie prin teatrele de operatii prin locuri insalubre.

 4. OBAMA says:

  Se chinuie, dar primesc de la americani prezervative(!?) si de la oficialii romani …uie. Imi cer scuze pentru ultimul cuvant.

 5. Ghita says:

  Radem noi, radem, ca asa-i romanul”cind se-nveseleste”, dar purcica-i aproape moarta’n cotetz. Tehnica – de pe timpul lui Cuza, oameni – trimisi la facut copii (oare, nu cumva stia el ce stia Pingelica, cand trimetea oamenii la militarii agricole? ca tot zic unii ca stau degeaba!) Dar, cred eu, ca cei care tot latra ca militarii au prea de toate, ar fi bine sa vina si sa le ia locul, macar un an – doi, cu conditiile pe care le creaza “sa traitzi bine!”

 6. dumitru says:

  Milităria este o artă. Dar noi românii avem şi arta de a supravietui, făcând haz de necaz. Aşa că, Bravo vouă activilor (eu sunt rezervist), nici nu ştiţi cât adevăr răzbate din din epistolele voastre. Şi pregătiţi-vă să deveniţi şoferi la P….., tăietori de marmură la V…., să plantaţi borduri, să asfaltaţi drumuri, să…. NU, în administraţia publică, învăţământ, LA BUGETARI ÎN GENERAL – NU AVEŢI VOIE DUPĂ CE VĂ PENSIONAŢI – CE DACĂ A-ŢI JURAT CREDINŢĂ PE DRAPELUL PATRIEI, CINE V-A PUS SĂ VĂ FACEŢI (NE FACEM) MILITARI…????
  Aşa că mergeţi mai departe în aplicaţii şi dormiţi nespălaţi în corturi prin care bate vântul, misiuni, cursuri, tabere de instrucţie, vara sau iarna, faceţi norma de peste 200 de ore de muncă pe lună, faceţi sectoare şi reparaţi tehnica veche şi ruginită, iar răsplata va veni prin desfiinţarea drepturilor obţinute în RĂZBOIUL DE INDEPENDENŢĂ, PRIMUL RĂZBOI MONDIAL, AL DOILEA RĂZBOI MONDIAL, ANGOLA, IRAK, AFGANISTAN, etc. CE DACĂ unele drepturi au fost acordate MILITARILOR de Domnitorul CUZA, Regele CAROL I, Regele CAROL al II le, Regele MIHAI, în spiritul tradiţiilor străbune? Jos cu ele, azi conduc boc şi băse în ROMÂNIA.
  CÂT MAI REZISTAŢI OŞTENI?
  P.S. Există şi ordine vădit ilegale…
  Copii nu au nici o vină, ei sunt inocenţi şi se nasc din ibire şi pentru a fi iubiţi, de Dumnezeu mai întâi şi apoi de părinţi.

  Suces activilor şi nu numai!!!