Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Titlul de “doctoriţă militară” tot mai greu de obţinut?

După ce o “samă” de îndrumători de doctorate în ştiinţe militare ne-au obişnuit cu acordarea titlului pe principiul “muşcă şi fugi” iată că, colonelul (r.) Costinel Petrache, a găsit de cuviinţă să semnaleze grave deficienţe în lucrarea de doctorat a însăşi domnei Georgeta Gavrilă, secretar general al Ministerului Apărării Naţionale.

Surpriza mare este dată de faptul că doctorandul în stiinte militare promiţător are lucrarea coordonată de întâiul strateg al MApN însuşi dl. amiral prof. univ. dr. Gheorghe Marin, printre altele şi şef al Statului Major General.

Conform Ziua Veche, Georgeta Gavrilă, s-ar putea să nu obţină titlul de doctor în ştiinţe militare din cauza contestării tezei de doctorat pe care urmează să o susţină peste câteva zile.

Teza de doctorat a distinsei doamne, a fost înregistrata la secretariatul UNAp cu nr. G-473/04.05.2010 (Ziua Veche). şi are ca titlul „Marea Neagră – spaţiu de interes pentru securitatea şi apărarea Uniunii Europene”. (se pare că Marea Neagră e subiectul predilect al “divelor” mai proaspete sau mai trecute. S-ar răsucii în mormânt Gheorghe Brătianu de ar afla. Oricum se pare că doamna doctorand Gavrilă nu a auzit de Gh. Brătianu şi de lucrarea acestuia “Marea Neagră. De la origini până la cucerirea otomană”).

Pentru a sintetiza situaţia interesantă, vom preciza că, colonelul (r.) Costinel Petrache, fondatorul Premiilor Nationale ale Revistei „Gândirea militara româneasca”, a descoperit ca lucrarea de doctorat este foarte slaba, atât din punctul de vedere al continutului, dar si din punctul de vedere al greselilor gramaticale.

Într-o scrisoare (pe care o puteţi citi integral pe www.ziuaveche.ro) adresată şefului Statului Major General, Petrache atrage atenţia că, “lucrul cel mai neplăcut cu putinţă pentru o asemenea lucrare îl regăsim în faptul că nici o concluzie nu este consecinţa efortului propriu de cercetare stiinşifică, toate fiind extrase din literatura lecturată”. Concluzia colonelului Petrache este devastatoare: “CONFUZII, NECUNOAŞTERE, IGNORANŢĂ, DILETANTISM.”.

Surprinde pe cineva?
scrisoarea deschisa adresata de Col Petrache Amiralului Marin

Surprinde în schimb lipsa programării la susţinerea tezei de doctorat a “specialistei” în ştiinţe militare, Elena Udrea (da, aceea care se vede lider de partid, prim ministru, apoi preşedinte, actualmente ministru într-un minister care are de plătit amenzi de 500.000 de lei pentru deficienţe în organizarea de licitaţii publice – vezi raportul Curţii de Conturi). Şi aceasta are o lucrare tot legată de Marea Neagră.

Anul trecut, UNAp era zguduită de un alt scandal ca urmare a unui control în urma căruia au existat suspiciuni că peste 20 de generali şi ofiţeri şi-ar fi obţinut fraudulos titlul de doctor, ca să devină profesori universitari. DNA a confirmat că pe rolul Direcţiei se află înregistrat un dosar penal în care se fac verificări cu privire la modul în care au fost acordate titluri didactice universitare, în perioada 2002-2008, în cadrul Universităţii Naţionale de Apărare „Carol I“.

sursa: Dilema Veche

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

6 Responses to “Titlul de “doctoriţă militară” tot mai greu de obţinut?”

 1. ion says:

  Rabdare,asteptai sa vedeti ce se intampla.Grabit,autorul si-a prezentat observatiile inainte de sustinerea publica.Normal putea sa o faca cu acel prilej sau dupa sustinere.Prin modul cum a procedat,sigur teza nu se va sustine la data planificata,membii comisiei probabil vor idica sa fie refacuta. Simplu si corect dpv legal si al regulamentului.0-1 pentru Costinel

 2. altfel says:

  Presimtind ca va apare si acest moment, acum vreo doi ani mi-am permis a scrie “Revolutie in doctorat”. Poate fi lecturat la adresa http://www.altfel.info/arhiva/umor/revolutiedoctorat.shtml

 3. micutzul says:

  Cred ca este o greseala a Col. R. Costinel. Sigur avand in vedere ca denigreaza o institutie v/a fi trecut in rezerva , din nou, si pus in lanturi.
  Tare sunt curios cati din ** doctorii ** de azi isi merita cu adevarat titlul, cati au lucrari concepute originale si cati copiate pasaj cu pasaj. Care e pe drept cinste lui. Daca se simte vreunul sa/i fie rusine.

 4. "Stietot" pt. "Ion" says:

  Corect si logic ceea ce sustineti, numai ca lucrurile au stat altfel, adica:
  – teza (aici aveti dreptate…) nu s-a sustinut la data planificata, 30 iunie, ci mai devreme, azi 25 iunie!;
  – teza nu a reluat parcursul metodologic normal (si legal): catedra, comisie s.a.m.d., ci, pur si simplu, precum in gara, dna doctorand a operat cele cateva observatii semnalate in scrisoarea domnului C.P.
  Astfel stand treburile, imi este greu sa spun cam care este scorul…

 5. Prof. univ. dr. SUSANU TANASE says:

  Din comentariile celor dinainte constat ca toti se ascund in spatele unui nume fictiv. De ce oare?!

  Si pe mine ma deranjeaza inflatia de doctori si profesori universitari inculti, agramati, impostori, ignoranti, avari, dornici de imbogatire rapida, razbunatori si…lista poate continua. Ei au insa privilegiul de a fi politicieni, generali sau juristi si care, impreuna cu reprezentanti din presa, comploteaza impotriva cetatenilor Romaniei. Ei conduc Romania pe drumul pierzaniei. Sigur ca toti acesti cabotini sunt sprijiniti de cercuri, cluburi, organizatii si organisme financiare conduse de urmasii ucigasilor lui Isus. Afirm aceasta cu toata responsabilitatea.

  In aceeasi categorie intra si universitarul semidoct care a girat teza de doctorat a “sorei” G.G. Auzi! El conduce stiintific doctorate! Este un monument de incultura civila/militara. A lins tot ce se putea linge pana a ajuns la “inaltimea” dorita, apoi s-a debarasat de toti cei care l-au ajutat. Daca citesti CV-ul sau constati ca este impresionant. Cred ca are 20 de carti scrise!!!!! Dar omul acesta nu stie sa scrie, nu poate sa se exprime. Cum ar putea sa mai scrie si carti!!! Credeti-ma: nu sunt scrise de el. In Academia Navala avea o echipa in subordinea sa care ii scria cartile. ASA ARATA UNII AUTORI DE CARTE ASTAZI!

  Va propun un test care sa confirme cat de mare profesor universitar este IMPOSTORUL: pentru a vedea cam de cate ori s-a prezentat “profesorul” intr-o aula, in fata studentilor, rog studentii sau fostii studenti din Academia Navala “Mircea cel Batran” sau din Universitatea “Ovidius” Constanta sa confirme ca-l cunosc in calitate de profesorul lor. Ar fi interesant, nu? Sa asteptam si sa vedem!

 6. Johhny says:

  Interesant ar fi de vazut si cati asa zisi profesori (generali) iau bani frumosi pe orele predate la UNAP si in realitatea semneaza un amarat de civil pentru ei. Prostii predau, smecherasii cu titluri iau banii desi nu dau nici macar 5 minute pe la ore. Parca seamana cu cazul enuntat de domnul Susanu…………..