Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Tusvanyos, Universitate de vară sau şcoală de antiromânism?

S-au adunat câţiva ani de când constat că în ceea ce priveşte relaţiile noastre cu vecina Ungarie suntem tot mai îngăduitori. Într-o primă etapă, am crezut că guvernul se comportă astfel pentru că admiterea în NATO  impunea, între altele, relaţii apropiate cu vecinii de la vest. Îmi amintesc că, pe vremea când premier era dl. Ciorbea, am participat la o şedinţă la care participau cei doi prim-miniştri, ai Românie şi Ungariei. Se discutau nivelul şi stadiul relaţiilor bilaterale şi se trasau direcţiile pentru evoluţia viitoare a acestora. Mi-am notat atunci ruşinea ce mă cuprinse asistând la aroganţa cu care dl. Gyula Horn dicta şi umilinţa cu care premierul României scria cu sârg, mişcând aprobator din cap. Ne aflam la Bucureşti şi dl. G. Horn se comporta excesiv. Ne aflam în capitala României, în prezenţa primului ministru român şi ne purtam ca şi cum ne-am fi aflat la Budapesta, prinşi cu pantalonii în vine pe faleza pietruită a Budei.

Teo Palade

24 iulie 2011

continuare

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Tusvanyos, Universitate de vară sau şcoală de antiromânism?”

  1. Avram Iancu says:

    Domnule Teo Palade, apreciez postarea dvs. privind antiromanismul maghiar patronat de Victor Orban, Lazlo Tokes si multi alti hortisti-iredentisti, lista e lunga. Ce nu-mi place in postarea dvs. este ca folositi denumirea maghiara a Bailor Tusnad. Atunci cand vorbiti (vorbim) despre o localitate din Romania, o scriem si o varbim pe romaneste !!!!. Acum ca tot ati adus in discutie, tema dezbaterilor de la adunatura de hortisti-iredentisti de la Baile Tusnad, pot sa va spun ce se aude prin targ, cum ca: traian basescu nu a participat anul acesta la aceasta adunatura de hortisti-iredentisti deoarece baconschi fiind prea ocupat cu procurarea celor 2 mil. de plicuri, de pe tot mapamondul pentru votul prin corespondenta, a p.d.l. de anul viitor, a uitat sa-i faca din timp pasaportul pentru judetele covasna si harghita, asa cum i-a cerut Csibi Barna anul trecut. A insistat pe langa Victor Orban si Lazlo Toches sa mearga fara pasaport, dar Csibi Barna a spus ca nu si nu. In cazul ca merge fara pasaport il astepta si face la fel cum a facut cu Avram Iancu la Odorheiu Secuiesc. Auzind asta, traian basescu s-a speriat rau de tot si nu s-a mai dus. Se mai zice ca, Anders Breivik, i-a recomandat lui Vlad Tepes, ca la adunatura hortistilor-iredentisti de la anu, de la Baile Tusnad sa de-a o raita pe acolo, pentru infratiera lacurilor Ciucas si Utoeya.

  2. partizanul says:

    Merg pe mina lui Breivik sau Simo Hayha.