Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Umor negru: generalul de carton Oprea ministru al Apărării pe lista lui Negoiţă

În lumea politică românescă fiecare gest îşi are plata şi răsplata.

Astfel numitul Oprea Gabriel fost ofiţer de intendenţă în Armată, a fost avansat în rezervă, pas cu pas, până la cel mai înalt grad posibil, general (general cu 4 stele).

Numitul a fost deja folosit ca şi cal troian în PSD încercând să disloce o parte din acesta în favoarea PD-L. La nominalizarea acestuia pentru funcţia de ministru de interne scandalul a izbucnit. Oprea s-a regrupat a ieşit din PSD şi a devenit independent.

În prezent sprijină cu sârg şi nu tocmai dezinteresat guvernul … Negoiţă, alături de alţi 18 parlamentari transfugi  numiţi şi independenţi.

Răsplata pare să fie una pe măsură pentru Oprea. Ocuparea funcţiei de ministru al Apărării de către acesta.

Concluzie: în sfârşit la conducerea MApN va ajunge un intendant gata să acorde o atenţie sporită … ordinei şi disciplinei (atenţie a făcut şi Dreptul pe la FF deci se presupune că are expertiză în domeniu). Dacă această fie şi doar nominalizare va fi una reală, este clar cât de jos a ajuns prestigiul Armatei României în faţa politicienilor români, corpul de cadre al MApN fiind pur şi simplu dezconsiderat.

R.D.

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

7 Responses to “Umor negru: generalul de carton Oprea ministru al Apărării pe lista lui Negoiţă”

 1. Marlon Juvet says:

  La aşa comandant suprem, aşa ministru al apărării…

 2. Imre says:

  Domnul general profesor universitar OPREA GABRIEL:

  – 3 scoala militara
  – 10 ani militar activ

  – a trecut in rezerva cu gradul de capitan in anul 1993,
  – reactivat prin Decizia nr. 152/2001 de catre primul-ministru

  – profesor universitar – fara cariera didactica cunoscuta (domnul OPREA nu a facut public modul in care a ajuns profesor universitar)

  – indrumator de doctorat la Academia de politie si Institutul National de Informatii – deloc intamplator doar era membru in comisia parlamentara SRI…

  SA TRAITI BINE DOMNULE GENERAL OPREA !

 3. sam says:

  Un intendant si atat. TRADATOR!

 4. O C V S T says:

  Apropo de parveniti! Vi se pare normal ca in acest an cand sunt militari ce nu si-au primit banii pe haine, in lunile mai-iunie nu s-a luat sporul de 25%, cand se anunta concediul fara plata, comandantii de unitati si cativa oameni de casa sa aiba trageri si asanari in fiecare luna, unde isi dubleaza veniturile? Unde e solidaritatea armatei? Pe langa asta mai iau si bani de chirie cu toate ca pleaca zilnic acasa? Armata de paie suntem!

 5. Bure Bista says:

  Crec ca individul e mitoman

  Ii cam lipsesc perioade din CV.

  Oricum un lucru e clar. NU E MANDRU DE CARIERA MILITARA.

  http://www.cdep.ro/pls/parlam/structura.mp?idm=175&cam=2&leg=2004&pag=0&idl=1

 6. Marlon Juvet says:

  Până una alta, cel putin in CV-ul lui apare clar traiectul lui profesional, care este, ca să cităm din clasici. Despre primul ministru desemnat, cel care l-a propus pe Oprea, am şi “io” o nelămurire. Intre 1981 (cam atunci a terminat liceul, judecand dupa varstă) şi 1990, cand, intamplător sau nu, a terminat Dreptul, este un “gap”, o pauză cam mare, după gustul meu. Şi nu gasesc nicăieri nimic. Are cineva date concrete? Ca să nu mai dăm apa la moară la tot felul de teorii ale conspiraţiei.

 7. ionica_minune says:

  OCVST, iti raspund prin cateva vorbe cu duh din popor:
  – corb la corb nu-si scoate ochii;
  – ban la ban si paduche la tigan;
  Despre asanari, chirii s-a discutat atat de mult incat chiar nu are rost sa mai discutam. Chiar in aceste zile vorbeam “pe la colturi cu colegii” despre anumiti colonei care participa la “asanari” in aceste zile pentru 50% din solda, despre colonei care iau mai bine de 2000 de ron chirie desi au case……

  Iti voi raspunde cum am inceput: Dumnezeu da fiecaruia dupa suflet.
  Si sa urmam vorba impamantenita in armata: “Asa sa-i ajute Dumnezeu”