Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Veterani, studenți, militari și săteni – împreună de Ziua Veteranilor

Memorialul Ion Grosaru, Păiseni, Suceava, 12 noiembrie 2016, foto InfoMondo Militar

Memorialul Ioan Grosaru, Păiseni, Suceava, 12 noiembrie 2016, foto InfoMondo Militar

O inedită și emoționantă manifestare a avut loc la Păiseni, județul Suceava, la mormântul slt.p.m. Ioan Groșaru, militar român ucis în Irak în 2007.

La inițiativa unui student al Universității Babeș-Bolyai,  veteran al Armatei SUA, Costel Baciu, un grup de colegi ai acestuia au fost alături de familia eroului decedat, de oficialitățile și sătenii din satul Păiseni, de camarazii de arme ai  celui căzut în teatrul de operații din Irak, la manifestarea de suflet ce a avut loc în localitate.

Dincolo de cuvintele frumoase, a răzbătut  o emoție puternică, dată de simplitatea manifestării, de alăturarea unor oameni care cinsteau prin  simpla lor prezență memoria unui militar român căzut la datorie în Irak.

Ar mai fi de spus că, poate, tocmai lipsa de festivism –  dată de absența potentaților zilei – a făcut ca manifestarea să-și îndeplinească menirea: să

Versuri ale poetului erou Ioan Grosaru, foto InfoMondo Militar

Versuri ale poetului erou Ioan Grosaru, foto InfoMondo Militar

apropie oamenii care-și respectă valorile și identitatea, să arate că, totuși, mai există credință în idei frumoase. Au fost împreună camarazi ai eroului Ioan Grosaru, militarul veteran US Army Costel Baciu (student la Studii de Securitate, UBB), militari de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava, studenții anului 1 Studii de Securitate – linia limba enegleză, Departamentul de Studii Internaționale și Istorie Contemporană, Facultatea de Istorie și Filosofie, UBB, , lectori chinezi de la Universitatea Ștefan cel Mare Suceava,sătenii din Păiseni, copiii de la Școala Generală din localitate.

La Memorialul Ioan Grosaru, Păiseni, 12 noimebrie 2016, foto InfoMondo Militar.

La Memorialul Ioan Grosaru, Păiseni, 12 noimebrie 2016, foto InfoMondo Militar.

Organizarea evenimentului a fost asigurată de vicepreşedintele Asociației Cultul Eroilor „Regina Maria”, filiala Suceava,  Dumitru Davidel, Primăria Cornu Luncii și măicuțelele de la Mănăstirea Maicii Domnului din Păiseni.

 

 

 

PS: Trebuie să recunosc că o parte din gândurile autorului acestui scurt articol s-au îndreptat înspre fostul său camarad din Irak, locotenent-colonelul Ștefan Bălan, decedat în România într-un tragic accident de circulație tocmai în ziua în care a raportat conducerii Armatei României:“Mi-am îndeplinit cu succes misiunea din Irak și mi-am adus acasă toți subordinații din Batalionul 280 Infanterie Focșani”.

Pentru mine, Ștefan, va fi mereu un EROU!

 

Raul Dăncuță

 

 

 

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Veterani, studenți, militari și săteni – împreună de Ziua Veteranilor”

  1. Marlon Juvet says:

    elevi, studenţi şi militari în termen….