Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Armata estoniană achiziționează sisteme de antrenament de la suedezii de la Saab

Compania de apărare şi securitate Saab a semnat un contract cu Forţele Armate ale Estoniei pentru livrarea de sisteme de antrenament BT46 pentru forţele armate ale Estoniei. Livrările se vor face în 2018.

Forţele armate ale Estoniei au comandat primele simulatoare laser pentru artilerie şi antrenament de luptă în 2008. Saab a primit acum o comandă suplimentară, pentru simulatoare. Sistemele vor fi folosite de o brigadă mecanizată, în cadrul regimentelor şi la şcoala de infanterie.

„Sunt mândru ca forţele armate ale Estoniei au ales din nou Saab ca partener al lor. Ele folosesc deja sistemele noastre de antrenament de ceva vreme, şi pot vedea foarte bine beneficiile unui antrenament realist. Această comandă ne consolidează poziţia ca unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii pentru antrenamentul de luptă din lume”, spune Åsa Thegström, şeful unităţii de business Antrenament şi Simulare din carul zonei de  business Dynamics a Saab.

Contractul include sisteme BT46 pentu CV9035, Carl-Gustaf, precum şi câteva simulatoare pentru infanterie, până la nivel de companie. Pentru controlul şi monitorizarea exerciţiilor, se foloseşte noul Manpack 300 al Saab. În plus, este inclus si un contract de suport pe termen de cinci ani. Graţie acestor aduceri la zi, forţele armate ale Estoniei îţi sporesc capacitatea de antrenament.

„Este foarte bine atât pentru noi, cât şi pentru client. Cu această comandă de sisteme de antrenament BT46, forţele armate ale Estoniei obţin cel mai bun simulator de pe piaţă pentru antrenamentul atât al echiajelor de pe vehicule, cât şi al unităţilor mecanizate”, spune Jyrki Kujansuu, manager pentru Polonia şi Ţările Baltice din zona de piaţă Europa a Saab.

„Cu ajutorul sistemului de antrenament, forţele armate estoniene vor putea să efectueze atât antrenamentul de bază pentru trageri din vehiculul blindat de luptă CV9035, cât şi antrenamente pe unităţi, până la nivel de companie macanizată, într-un mod eficient din punctul de vedere al costurilor şi realist. Aceasta va spori în mod radical capacitatea unităţilor pe teren”.

Sistemul BT46 este dovedit şi este încă cel mai modern sistem de simulatoare pentru artilerie cu diferite arme şi pentru exerciţii realiste, tactice de luptă pe teren. Sistemul a fost livrat deja în mai bine de 20 de ţări, ca suport pentru exerciţiile de luptă cu vehicule şi cu sisteme asociate de arme. Mai bine de 7000 de simulatoare de vehicule au fost livrate în peste 100 de aplicaţii în întreaga lume.


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Armata estoniană achiziționează sisteme de antrenament de la suedezii de la Saab”

  1. STOPS says:

    ESTONIENII SE ÎNARMEAZĂ IAR COLONEII NOȘTRI SCRIU POEME NIPONE … http://stops-caleidoscop.blogspot.ro/2017/09/mister-stops-romania-egaleaza-pe.html

  2. STOPS says:

    Să înțelegem că poligoanele noastre de trageri cu AI AT și Armament de pe TANC … PLENIȚA, grandVANJU, TOPRAISAR, POPLACA , BRAILA, CINCU, VM, MK … dau faliment în favoarea AGRICULTURII CAPITALISTE !!!!