Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SU-35 Flanker-E, avion de lupta multirol – opera de arta ruseasca

Directorul general al principalului producator rus de avioane, Sukhoi a afirmat ca va incepe fabricarea unei “adevarate opere de arta”, SU-35 Flanker-E, avion de lupta multirol. Producerea acestui nou tip de avion se va incheia in 2020.

Livrarea acestui avion cotat ca fiind de generatie “4++”, care foloseste tehnologie de generatia a 5-a, se va face incepand din 2011.

“Vom produce acest avion pana prin 2020″, a declarat Mihail Pogosian intr-un interviu acordat revistei de afaceri Expert, preluat de Ria Novosti. Potrivit estimarilor noastre, cererea se situeaza la 200 de aparate de acest tip.”

Su-35 a executat un zbor demonstrativ care a durat 6 minute. Pe durata zborului a executat diferite manevre cu un grad ridicat de dificultate.

El va fi exportat in Asia de Sud-Est, America latina si Orientul Mijlociu.

Date tehnice:
– motoare – 2xAL-37F (117S);
– combina flexibilitatea ridicata de manevra cu capacitatea efectiva de a angaja atacul mai multor tinte si de a le lovi, simultan, folosind atat rachete dirijate, cat si nedirijate;
– echipat cu noul tip de radar Irbis-E, ii permite pilotului sa detecteze pana la 30 de tinte; simultan, poate angaja si lovi 8 tinte;
– dotat cu un tun de 30 mm, cu 150 de proiectile;
– lungime/inaltime 22,2/5,93 metri;
– greutatea maxima la decolare – 34 de tone;
– maximum de incarcatura de lupta – 8 tone;
– raza de actiune – 3200km;
– facilitati de alimentare in zbor.
– N.F.Nikitin, V.S.Konokhov – Designeri principali.

Avionul poate executa msiuni de lupta indiferent de conditiile meteo sau de momentul zilei.

Sursa: Ria Novosti, Interfax, Aviapedia

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “SU-35 Flanker-E, avion de lupta multirol – opera de arta ruseasca”

  1. […] prototip al avionului multi-rol, de producţie rusească, Su-35 Flanker, a luat foc în momentul în care efectua manevrele de decolare, pe aeroportul de la Dzemgi, în […]

  2. dumioxi says:

    L-am văzut personal în zbor la MAKS 2009 în Moscova. Într-adevăr este EXTRAORDINAR !!!

  3. nelu says:

    da este deosebit

  4. sorin says:

    Su 35 este o versiune modernizata a Su27(fabricat in perioada sovietica), insa este echipat cu avionica moderna si este destinat in special exportului.Poate ca totusi as prefera un Eurofighter transa 3, echipat cu radar AESA,samd.