Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Armata rusă renunţă la vechile Kalashnikov

inventatorul pustii Kalashnikov şi inventia sa.foto ultimelestiri.ro

Armata rusă a anunţat că nu mai cumpără faimoasele puşti de asalt automate Kalashnikov. Şeful Statului Major al armatei ruse Nikolai Makarov a declarat că armata are deja prea multe astfel de arme în depozitele sale. Iar un nou model ar putea fi pregătit până la sfârşitul acestui an.

Presa rusă menţionează că vestea deciziei armatei este ţinută departe de inventatorul armei, Mikhail Kalashnikov, în vârstă de 91 de ani.

“Vestea l-ar putea ucide”, a afirmat un membru al familiei acestuia.

Kalashnikov-ul este renumit pentru rezistenţa la uzură şi simplitate şi, după unele voci, este puşca produsă în cel mai mare număr la nivel mondial, potrivit MEDIAFAX.

Arma a intrat în serviciul armatei ruse înainte de anii 1960 şi a fost copiată de foarte mulţi producători din întreaga lume.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Armata rusă renunţă la vechile Kalashnikov”

 1. Don Corleone says:

  Pentru acuratete va rog sa modificati sf.frazei “inainte de anii 194o”
  De fapt este anul 1952-precis=incepe sa intre in dotarea armatei URSS.

 2. plotonierul says:

  Primul model a fost facut de Mihail Kalasnicov in 1941 dar nu a trecut testele. In atelierele Institutului de Aviaţie din Moscova a facut un model imbunatatit care, in 1942, atrage atentia expertilor militari sovietici. Intre 1944-1946, dezvolta al treilea model, omologat sub denumirea de Avtomat Kalaşnikova-Model 1947 adoptat in 1949 de Armata Rosie.
  Succesul mondial a fost asigurat de modelul “Avtomat Kalaşnikov Modernizirovanîi”, cunoscut sub denumirea de AKM 1963.

 3. Sandu says:

  Ca batran infanterist ( in retragere), care a pus pistolul mitraliera Md.1963 in mana a mii de soldati, simt o nostalgie. Probabil ca si armata romana va schimba acest pistol mitraliera. Este o arma buna, alaturi de pusca mitraliera Md.1964, AG7 a fost baza subunitatilor de infanterie si de celelalte arme. Nu pot uita o aplicatie cu trageri de lupta – Batalionul de infanterie intarit cu 1 Cp.Tc. in aparare pe timp de noapte, in poligonul Malina. Era o aplicatie demonstrativa folosindu-se exclusiv cartuse trasoare si bombe de iluminare. Ma gandeam cine mai trece prin aceea panza de foc? Densitatea de foc era de 1-2 gloante pe m. liniar de front. Au fost alte vremuri, alte concepte de utilizare a fortelor armate.