Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Asigurările de viaţă ale militarilor români din teatrele de operaţii – 80.000 de euro?

Suma asigurată în caz de deces, pentru militarii români care execută misiuni de luptă în teatrele de operaţii, se va ridica la 80.000 de euro. Aceasta, potrivit unui anunţ al MApN pentru selectarea prin licitaţie a asigurătorului, preluat de MEDIAFAX.

În cazul riscului de invaliditate de gradul I şi II, poliţa de asigurare va fi de 60.000 de euro, iar pentru invaliditate de gradul III de 40.000 euro .

De asemenea, limita de răspundere va fi de 60.000 de euro pentru riscul de îmbolnăvire, rănire pe timpul şi din cauza acţiunilor de luptă, procesului de pregătire pentru luptă şi îndeplinirii sarcinilor pe timpul serviciului care au ca rezultat clasarea ca inapt, mutilări sau defecte fizice ireversibile ori vătămări corporale sau afecţiuni ce pot fi stabilite în mod obiectiv, se arată în anunţul de participare publicat pe site-ul www.e-licitataţie.ro.

Totodată, asigurătorul va acoperi cheltuielile cu repatrierea în cuantum de până la 14.000 euro, cele pentru spitalizare/tratament ambulatoriu – 60 euro/zi (dar nu mai mult de 90 zile şi mai puţin de 3 zile) şi cele pentru medicamente şi tratament în sumă de până la 6.000 euro.

Licitaţia va avea loc la 29 aprilie, valoarea primelor care urmează să fie achitate fiind estimată la 17,58 milioane de lei pentru următorii patru ani.

Contractul presupune achiziţia serviciului de asigurări de viaţă facultative pentru personalul MApN în cazuri de rănire, îmbolnăvire, invaliditate sau deces, intervenite în timpul şi din cauza unor acţiuni de luptă, procesului de pregătire pentru luptă şi îndeplinirii sarcinilor pe timpul serviciului, în misiuni în cadrul forţelor internaţionale în teatrele de operaţii şi în afara acestora, pe teritoriul naţional şi în afara acestuia.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

5 Responses to “Asigurările de viaţă ale militarilor români din teatrele de operaţii – 80.000 de euro?”

 1. Nimeni says:

  Mda… atat a fost si pana acum, deci nimic nou sub soare. Ca se va organiza licitatie e ok…. ca va castiga cine trebuie…. iar e ok. Ce sa facem, asta-i viata! Probabil ca toti vor sari si vor spune ca suma este mica. De acord, dar oricum ne vindem ieftin. Eu as fi mai preocupat de vii nu de morti. Pana una alta, din fericire, din Afganistan se intorc mai multi vii decat morti. Eu as creste suma pentru invalizi, ca aceia sunt oameni nenorociti pe viata. E greu de comentat pentru ca in mod individual, niciun militar nu isi va putea face o polita de asigurare pentru Afganistan, pentru ca nicio firma de asigurare nu fa face asa ceva. Am fost, am vrut sa fac dar nu a mers asa ca am ramas cu ce mi-a dat Armata. Multumesc lui Dumnezeu ca nu am avut nevoie!

 2. Propaganda ieftina.

 3. un_soldat says:

  … că militarii romani sunt asiguraţi cand pleacă la razboi e bine. In România, la noi acasă de ce nu sunt asiguraţi ? Aici nu există riscuri ? Oare Militarul Românesc la el acasă nu contează ? Că e tot ăla şi acasă şi în Afganistan …

 4. militar says:

  Pai nu e de mirare ca nu ii intereseaza de tine acolo acasa (asta pt un soldat) cum nu ii intereseaza nici de cei pe care ne trimit in diferite comandamente NATO prin lume…pt ca noi NU SUNTEM FOLOSITOTI PT IMAGINEA LOR…asta este…isi aduc aminte de noi doar daca luam cumva medalii sau suntem evidentiati de sefii nostri straini…dar sper ca in curand toti acei incompetenti sa plateasca pentru ca sper ca justitia sa dea o decizie corecta in procesele ce vor urma…eventual poate asase vor trezi si factorii de decizie care nu vad in noi decat niste infractori…pt ca asa sunt “consiliati” de catre “specialisti”.

 5. arin says:

  Buna ziua stimati colegi militari,
  Eu beneficiez de o asigurare de viata de la Allianz Tiriac, este un produs la care riscul de deces este garantat si reprezinta valoarea totala a contractului, ce intra in vigoare imediat de la plata primei polite (daca Doamne fereste se intampla evenimentul major), sau la supravietuire la final de contract pot decide sub ce forma sa folosesc banii, sunt mai multe variante.
  M-am informat asupra Companiei Allianz Tiriac, face parte integranta din Grupul German Allianz, m-am interesat, daca, de cand sunt in Romania, si-au onorat clientii la final de contract si spre surprinderea mea, chiar este o Companie serioasa, se simte educatia germana si in randul angajatilor.
  Atentie totusi la impostori.
  Consultantii Financiari ai Companiei Allianz au legitimatii cu Cod Unic de indentificare pentru fiecare angajat. Cu acesti consultanti trebuie sa vorbiti.
  Este bine sa aveti intrevederea chiar la sediul Agentiei Companiei Allianz Tiriac.Au produse financiare ce se pot personaliza usor in funtie de dvs.
  Stimati colegi militati daca sunteti interesati va las mobilul consilierului meu 0732262340.

  Cu adanca consideratie,
  Va salut cu respect.