Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Belgia îsi va reduce la jumatate efectivele din Afganistan

Belgia îsi va reduce la jumatate efectivele din Afganistan, de la 600 la 300 de militari, începând din luna  ianuarie 2012. declaraţia a fost făcută de purtătorul de cuvânt al Ministerului belgian al Apărării, citat de AFP şi preluat de MEDIAFAX.

“Cea mai importantă reducere va avea loc la Kabul, unde ministrul a constatat ca obiectivele noastre au fost în mare măsură atinse”, a afirmat Didier Deweerdt.
Marea majoritate a celor 325 de militari care asigură securitatea aeroportului din Kabul vor fi retraşi, ca şi o parte dintre cei dislocaţi la Kunduz, în nordul Afganistanului.

Decizia Belgiei se înscrie în linia politică de reducere a efectivelor,decizie făcută publică de Statele Unite (care vor retrage 33.000 de militari pâna în vara anului viitor) şi Franţa (care va retrage câteva sute de militari din Afganistan), a precizat Deweerdt.

Sursa: AFP, MEDIAFAX

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.