Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Bulgaria amână până în 2012 licitaţia pentru achiziţionarea de avioane multirol noi

Ministrul bulgar al apărării, Aniu Anghelov, a declarat pentru postul de televiziune bTV că proiectul de echipare a forţelor aeriene bulgare cu avioane noi de luptă a fost amânat din cauza lipsei de fonduri, acesta urmând să fie încheiat cel mai devreme în 2012.

Angelov a spus că până la sfârşitul anului 2010 forţele aeriene bulgare trebuie să schiţeze un plan pentru dezvoltarea aviaţiei militare a ţării, făcând propuneri pentru rolul acesteia, precum şi în ceea ce priveşte potenţialul pentru dezvoltarea ei, luând însă în calcul resursele pe care le are guvernul la dispoziţie.

“După aceea, în 2011, vom face un studiu de piaţă, vom studia ofertele de la producătorii respectivi pentru a vedea ce se potriveşte cel mai bine nevoilor noastre. Licitaţia pentru achiziţia publică şi contractul ar putea interveni cel mai devreme în 2012. Asta înseamnă că ne putem aştepta ca primele avioane să sosească în 2015″, a declarat ministrul.

El a mai spus că Bulgaria are în prezent 16 avioane de tip MiG-29, care sunt suficiente pentru paza spaţiului aerian al ţării. Aceste aeronave, modernizate recent, pot fi folosite până în 2030. În schimb, avioanele MiG-21 din armata bulgară vor fi retrase în 2012.

Ministerul bulgar al Apărării mai are de semnat un contract pentru mentenanţa postgaranţie pentru aparatele MiG29, contract de asemenea amânat din cauza lipsei de fonduri.

sursa: Novinite.com

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Bulgaria amână până în 2012 licitaţia pentru achiziţionarea de avioane multirol noi”

  1. aviator says:

    bulgaria e o tara care are totusi respect de sine.

    noi ne batem joc de bani, nu vrem offset, nu vrem avioane noi, vrem sa platim cash – vrem numai rable f-16 platibile cash intr-un moment cand murim de foame.

    interesant ca la bulgari se poate tine licitatie, pe cand la noi, nu.