Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ce crede preşedintele despre unii protestatari din stradă

Chiar dacă nu a dorit  să iasă în stradă (sau nu s-a sinchisit) ca să vadă ce mai e cu protestele astea de ţin de atâtea zile, chiar dacă nu s-a dus la Iaşi sau Focşani (că tot a fost 24 Ianuarie, Ziua Unirii), Traian Băsescu a trimis un mesaj către ţară cu acest prilej.
Tot azi, la ora 19, l-a numit pe noul ministru de externe – oportunistul şi traseistul politic, şeful lui Oprea, Cristian Diaconescu. Prilej cu care a făcut mai multe declaraţii. Din ele am reţinut câteva, pe care vi le prezentăm.
Astfel, preşedintele “ales de 5 milioane de oameni” (cum ne-a reamintit tuturor) a spus:
“Sunt un preşedinte care a câştigat alegerile în condiţiile în care se reduceau câte patru zile de plăţi de salarii pentru toţi bugetarii în lunile noiembrie şi decembrie 2009 .

“Îl vedeam pe Crin Antonescu si pe Victor Ponta care susţin, nici mai mult, nici mai putin, demisie preşedinte, demisie guvern, demisie Parlament, adică o Românie neguvernată. Vedeam activişti din Consiliul Politic al Armatei chiar astăzi, foşti colonei din Armata Română dar care niciodată n-au fost dincolo de munci agricole unde făceau propaganda lui Ilie Ceauşeascu, îi vedeam manifestând vigurios împotriva a ceea ce s-a făcut până astăzi pentru redresarea României, vedeam televiziuni ale unor foşti turnători la Securitate promovînd internaţional dezastrul din România şi, foarte adevărat, am văzut în acestre ultime 2 săptămâni români nemulţumiţi, pe bună dreptate nemultumiţi, şi pentru care va trebui şi mai multă explicaţie si soluţii.”

Oare, toţi militarii în rezervă care au participat la mitingul organizat sunt “activişti din Consiliul Politic al Armatei” sau toţi protestatarii de la acest miting sunt “foşti colonei din Armata Română care niciodată n-au fost dincolo de munci agricole unde făceau propaganda lui Ilie Ceauşeascu”?
Oricum, Traian Băsescu a anunţat – cu vocea tremurândă – că mâine, miercuri, 25 ianuarie, 2012, se va adresa românilor.

B.S.
InfoMondo Militar

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

19 Responses to “Ce crede preşedintele despre unii protestatari din stradă”

 1. colonelul63 says:

  Comportament jenant al presedintelui. Omul asta cu siguranta este bolnav, iar doctorii care l-au consultat ar trebui sa spuna adevarul.
  Atat de ranchiunos este ca veci nu-si va da demisia. Poate daca i-o cer amantele sale, dar atunci cand este in coma bahica.
  Lasa-ne mai.

 2. Gigi D. says:

  Sunt “foşti colonei” pentru că în asta au fost transformaţi prin legislaţia actualei guvernări!
  Interesant este ca aparţinătorii de camarilă sunt ofiţeri şi generali în rezervă (i-am văzut în ţinuta militară la diferite activităţi)

 3. John says:

  Marinare, Chiorule, vezi ca ajungi pe urmele lui Ceasca, si apropo vezi ca se apropie ceva. Sa vezi ce o ia elba si nutzi peste mecla :))

 4. Covăsneanu says:

  Băsecu’ a luat-o rău pe arătură! Porcovetele, îmi spune mie, lt.col. în rezervă că sunt un fost şi că locul meu de muncă a fost la CAP şi IAS! Netrebnicule! Turmentatule! Mi-am slujit ţara din vărf de munte, în condiţii izolate şi grele. E drept, spre norucul meu am prins doar 2-3 săptămâni de munci agricole, dar cunoaştem cu toţii mii de colegi care şi-au rupt oasele pe tarlalele şi şantierele ţării. Sunt, toţi aceştia vinovaţi? Poate ar trebui să dea statul în judecată pentru deturnarea de la obligaţiile ostăşeşti şi obligarea la muncă forţată ! RUŞINE!!! IEŞI AFARĂĂĂĂ J.O.!!!

 5. iceparu says:

  @Covasneanu.Subscriu fara rezerve.

 6. david sonel says:

  Nea Covasneanu,as vrea sa discutam pe aici,?esti deacord?

 7. iceparu says:

  Asta a trait pe alta planeta.Asta chiar nu stie ca inainte de 89 mergea in agricultura de la opinca la vladica,adica de la cel cu barba sura pina la cel cu degetul in gura?.Pai de el a fost un rasfatat al regimului.Eu la munci agricole cu 400 de soldati ,el cu fetele la Anvers,eu fumand carpati,el Kent,eu cu niste lei amarati el cu bisnita si valuta.Ce tupeu./Tocmai el s-a gasi sa-l critice pe Iliescu si regimul comunist.Pur si simplu ma scarbeste.Chiar ne crede retardati?Sincer imi vine sa-mi dau palme ca l-am votat in 2004.Huo ,mie.

 8. liviutz says:

  mare nemernic presedintele nostru. in general betivii se lauda ca au facut si au dres si numai altii sunt de vina pentru ceea ce fac ei! asa si presedintele nostru. a uitat nemernicul ca armata a construit, a recoltat, alaturi de popor. pana si celor care au fost pe mare le-a iesit pe nas dragostea de tara. domnia sa a fost altfel. a luptat impotriva regimului comunist ca informator al securitatii, a contribuit la bunastarea romanilor aducandu-le blugi, tigari, cafea, videorecordere, si multe altele cu care se facea bisnita. si nu lasa din pret!!! asa a intrat in regimul post comunist cu conturile invaluta altfel ca si militarii ofiteri sau subofiteri care au construit, au recoltat ori au fost permanent in stare de alarma – vezi, de ex. pompierii care, in doua minute erau pe front.
  TRAIENICA, DUTE TATA ACASA. DIN 2009 INCOACE TARA SI POPORUL EI ESTE IN CRIZA, IAR MATALE, MEMBRII GUVERNULUI, PREMIERUL SI ALTI BUGETARI V-ATI COMPLETAT DECLARATIILE DE AVERE CU ZECI ORI SUTE DE MII DE EURO IN PLUS, IN CONDITIILE IN CARE SALARIUL LUNAR NU SARE DE 2500 DE EURO. GRESESC???
  ACASA, BAIETI!!! FACETI CEEA CE VA CERE POPORUL…

 9. V from Vendetta says:

  Este clar ca presedintele nostru sufera de o forma de psihoza paranoida, vazand peste tot numai comunisti si agenti ai Moscovei. I-a mers o data in 2009 si spera ca poporul roman este la fel de spalat pe creier ca sa rezoneze in continuare la un limbaj desuet, retrograd, neostalinist. Sunt foarte curios daca astazi va continua expunerea sa clinica, pentru ca as sugera unui echipaj SMURD sa fie prin preajma, la rigoare si cu o camasa de forta, pentru a-i veni in ajutor. Probabil ar fi mai bine pentru el la nebuni decat la inchisoare…

 10. khukuri says:

  Da’ nebunii cu ce ti-au gresit razbunatorule?

 11. iceparu says:

  Toti, dar toti,sustinatorii lui basescu ,traiesc int-o lume a lor,o lume ireala.Pe scurt prezint pe scurt lume de la tara.Fara bani,zilieri daca au unde muncii,Zic sarut mana pentru o paine de 1 leu,cersesc la usa bisericii pentru o lingura de coliva,iar unii care se pretind ceva mai avuti cumpara de la magazin pe credit.Asta este romania lui basescu si ai lui,reforma statului ce a realizat-o in cei 7 ani de presedinte.Pentru a ara un hectar de arabil platesc 300 lei,pentru a insamanta ma costa inca 300 lei,prasit si sapa ma costa inca 400 lei.recoltarea 300 lei.Prefer pamant nelucrat.Asta easte Romania lui Basescu.Prefer fara Basescu.

 12. arti78 says:

  Un smecher de cartier constantean, acest basescu. A uitat cumva ca a reusit sa termine facultatea prin falsificarea unui certificat medical ? Ne spune el ca am facut armata la agricultura? Noua care in perioada 1978 – 1984 pregateam soldatii intr-o saptamana pentru razboi, ca asa erau vremurile? Noua care tremuram in corturi, la aplicatii, timp in care el facea afaceri cu mancarea marinarilor? Noua care pregateam cate o aplicatie, la mare, la munte, la Dunare, la ses, cate 2-3 saptamani? Stie el ce inseamna sa instruiesti soldati pe orice timp si in orice anotimp?
  Hahaia:
  – marturisind ce “aventuri” facea la Anvers
  – band din sticla de sampanie la sfarsit de an si apoi aruncand-o in multime
  – stand la baute cu Becali si apoi conducandu-si propria masina
  – adresand epitete rasiste
  – facand propuneri indecenta si grosolane unei ziariste
  – plangand ca un fariseu stupid, de 8 ori pana acum (2004, 2005, 2006 de doua ori, 2008, 2009 de trei ori). AM FOST IN ARMATA 28 DE ANI, NU AM VAZUT NICIUN MILITAR PLANGAND, iar el, un presedinte cacacios, plange de 8 ori in 5 ani.
  Si, de fiecare data, i s-a iertat TOTUL ! ROMANUL, DE ORICE STATUT, A ZIS: PE BUNE, ASTA ESTE DE-AL NOSTRU!.
  Pai, atunci, meritam sa ni se c… pe cap !

 13. ion says:

  Basescule-,,fiecare zi fara tine, ma face sa ma simt din ce in ce mai bine! “.Rusine ! Iesi afara J.O. Semnat ,,fost lt.col.in rezerva ” !

 14. Covăsneanu says:

  Băseculeee! Ai fost jalnic! Apelul tău la adevărata societate civilă trădează năravul porcesc ce te mistuie: divide şi stăpâneşte! Te poţi baza, încă, pe mâna de pupicurişti sinecurişti, gen Culcer, Pora, Mihăeş…dar nu uita marinare: ăştia au comportament de şobolani şi nu vor risca o secundă să-şi ude vârfurile ghearelor.
  Chiorule nu uita: Ieşi afară J.O.!!!

 15. Fost rezervist says:

  Banc.
  Vine la Cotroceni un fost ofiter (acum si fost rezervist) si-i zice aluia de la poarta: Domnule, vreau sa vorbesc cu Basescu. Ala de la poarta zice: domnule, Basescu nu mai este presedinte. Pleaca cetateanul, vine a doua zi, aceeasi chestie-vreau sa vorbesc cu Basescu, acelasi raspuns-Basescu nu mai e presedinte. Faza se repeta in ale cateva zile si cel de la poarta, iritat, se rasteste la cetatean: Domnule, nu ti-am spus de atatea ori ca Basescu nu mai e presedinte?
  Cetateanu: Ba da, dar nu ma mai satur sa aud asta!

 16. iceparu says:

  Dece trebuia sa promita marea si sarea inainte de a cucerii al doilea mandat?Nu era mai onest sa ne spuna mergand pana la amanunt ce intentiona sa faca?AICI SE VEDE JEGOTISMUL .

 17. Stelian P. says:

  21.01.2012
  „VOINTA SOCIETATII CIVILE ROMANESTI
  Locuri de munca garantate, indiferent de varsta, persoanelor majore,…
  •1. 1. Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD); Dogaru Mircea, presedinte”

  Traian Basescu nu are dreptul la loc de munca garantat indiferent de virsta ? De ce vreti sa-l dati jos si sa incalcati un „principiu” pe care il doreste Societatea civila romaneasca si pe care il semneaza PRIMUL chiar Dogaru ?

 18. voinea says:

  Solicit conducerii SCMD sa ne adunam in Piata Universitatii si sa renuntam la pichetarea statuii LEU.
  Noi suntem mult mai caliti si protestatarii din piata au urgenta nevoie de intariri.
  Personal am participat la ambele manifestatii si consider ca este mult mai important sa sustinem manifestatia din Piata Universitatii.
  Cererile noastre coincid cu cele ale manifestantilor din piata si ar fi pacat sa nu-i sprijinim.
  Singura noastra speranta de a ne recastiga drepturile furate este sa-i dam jos pe acesti nemernici,
  sa-i judecam ca pe niste tradatori de tara si neam,sa le confiscam averile acumulate ilicit si sa instauram statul de drept in Romania.
  Cum puteti accepta ca niste escroci ca patriciu.becali,berceanu,videanu,basescu udrea,voiculescu,blaga ,babiuc,casuneanu
  sa stranga averi de miliarde de euro ,iar noi sa murim de foame?
  Ati uitat ca tot ce s-a construit in aceasta tara a fost realizat si prin munca si sacrificiile noastre?
  Munci agricole,sosele,hidrocentrale,termocentrale, uzine,fabrici, canalul Dunare -Marea Neagra,Transfagarasan,
  blocuri de locuinte,Casa Poporului, metroul din Bucuresti, toate au fost realizate si prin contributia noastra iar acum ne lasam calcati in piciare?
  Nu vedeti ca acesti mafioti ordinari pun mai mult pret pe viata unui caine maidanez decat pe viata unui pensionar?
  Cat o sa-i mai rabdam? Treziti-va la realitate pana nu este prea tarziu! Sa-i facem sa le friga pamantul sub picioare,
  sa tremure pentru fiecare banut furat, sa plece ei din Romania si odraslele lor, nu noi cei oropsiti care am creeat averea acestei tari.
  Ma asteptam ca la ceasta data SCMD sa aiba detasamente gata de lupta permanent la nivelul fiecarei filiale,
  capabile ca la semnalul transmis prin lanturile de alarma sa se adune cu mijloacele de lupta in punctele ordonate.
  Am ramas total surprins cand la activitatea din 24.01. fiind delegat de CD al SCMD sa intampin filialele care veneau pe A1 nu mi s-au transmis
  persoanele de legatura si telefoanele acestora, persoanele de contact cu Politia si Jandarmeria. A trebuit sa ma descurc pe baza experientei
  acumulate anterior in gestionarea Sistemului Operativ de Conducere a Razboiului Electronic In Armata Romaniei.
  Si era atat de simplu ca printr-un e-mail sau SMS sa mi se transmita toate datele de care aveam nevoie.Mai departe stiam ce am de facut.
  Memoram datele in telefonul celular,tineam legatura cu sefii de masini, constituiam coloana de mars si o conduceam la locul de adunare.
  Ce fel de militari suntem?
  Cu stima si speranta,
  Col(r)ing.Voinea Ion