Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Coreea de Sud a desfăşurat manevre cu muniţie reală

Discuţiile Consiliului de Securitate al ONU privind situaţia din Peninsula Coreea au eşuat duminică, 19 decembrie. Rusia a avertizat că, pentru a se opune tensiunilor tot mai puternice, comunitatea internaţională nu mai are, pentru moment,niciun “plan de acţiune”.
China a respins cererile ţărilor occidentale de a include în declaraţia finală condamnarea Coreei de Nord, pentru bombardamentul de la 23 noiembrie contra insulei sud-coreene Yeonpyeong. În urma bombardamentului au fost ucise patru persoane.
Discuţiile formale între cele 15 ţări membre ale Consilului de Securitate şi discuţiile private cu ambasadorii nord-coreean şi sud-coreean s-au încheiat fără un acord pentru o declaraţie finală.

“Nu am reuşit să facem o legătură între toate punţile”, a subliniat ambasadorul rus, Vitali Ciurkin.

Coreea de Sud a demarat luni manevre militare cu muniţie reală, pe insula bombardată recent de Phenian, în pofida ameninţărilor Coreei de Nord.Manevrele au durat 94 de minute, potrivit agenţiei Yonhap News.

Sursa: Yonhap News ,
MEDIAFAX

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.