Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Dobriţoiu la Comisia pentru apărare, despre achiziţia avionului multirol

Corneliu Dobriţoiu  discută pe 1 octombrie cu parlamentarii Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională de la Senat despre achiziţia avionului multirol de către statul român.
În acest context, înainte de a se prezenta  la Comisie, ministrul Apărării naţionale a declarat că nu poate să anticipeze dacă vor fi opinii contradictorii pe tema achiziţiei avionului multirol în cadrul discuţiilor ce vor avea loc.
El şi-a exprimat speranţa că “proiecţia către avionul de generaţia a V-a la orizontul următorilor 25 de ani trezeşte un anumit interes viu pentru întreaga clasă politică”.

“Nu pot să anticipez dacă vor fi opinii contradictorii în cadrul discuţiilor din Comisia de Apărare, dar ce vă pot spune este că proiecţia aceasta către avionul de generaţia a V-a la orizontul următorilor 25 de ani cred că trezeşte un anumit interes viu şi spun asta pentru că un avion de generaţia a V-a face diferenţă. Diferenţele între generaţia a V-a şi a IV-a sunt colosale şi noi trebuie să ne concentrăm eforturile pentru achiziţia acelui aparat”, a spus Corneliu Dobriţoiu, prezent la festivitatea de deschidere a anului universitar de la Universitatea Naţională de Apărare Carol I.

Ministrul a subliniat faptul că pe viitor trebuie “să ne păstrăm speranţa pentru a accede la un avion nou”, avionul de generaţia a V-a, însă pentru acest lucru va fi necesară realizarea tranziţiei prin avionul de generaţia a IV-a.

“Mă aştept ca pe viitor noi să ne păstrăm speranţa pentru a accede la un avion nou, toată lumea şi-ar fi dorit această treabă, dar obiectivul nostru este ferm, mă refer pe dimensiune strategică de a avea acces la avionul de generaţia a V-a, un avion nou. Ori dacă tranziţia o facem cu costurile minimale, cu cele mai mici cu putinţă, asta ne va dezvolta un orizont de timp de minimum 50 de ani pentru a dezvolta forţe aeriene competente în această parte de lume”, a declarat Dobriţoiu, citat de AGERPRES.

Sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Dobriţoiu la Comisia pentru apărare, despre achiziţia avionului multirol”

  1. Petru says:

    Tradatori si masoni nenorociti..!