Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Egiptul primeşte de la americani 20 de avioane F-16, cadou

Egiptul primeşte de la americani 20 de avioane F-16, cadou. Oficiali din congresul american au declarat pentru Fox News că administrţia Obama intenţionează să trimită 20 de avioane F-16 fighter în Egipt, în condiţiile în care situaţia politică din această ţară este una destul de tensionată.
Înţelegerea de a furniza avioane drept ajutor a fost semnată în 2010, pe vreme când Mubarak era în funcţie. Dar armata egipteană are deja în dotarea sa peste 200 de avioane.
Primele 4 avioane vor sosi pe 22 ianuarie 2013.

Însă cadoul de 213 milioane de dolari a generat o serie de întrebări la Capitoliu, în condiţiile în care preşedintele egiptean Morsi este aspru criticat de o parte din egipteni pentru că încearcă să impună în forţă un nou regim dictatorial.

Republicanul Vern Buchanan, a lansat apelul către Congresul american de a sista orice ajutor către Egipt.
“Taxele din impozitele plătite de americani nu trebuie să fie folosite pentru ajutorarea oricărui regim dictatorial care colaborează cu teroriştii”, a spus Buchanan.

Notă:

Întrebarea care se pune ar fi următoarea: de ce americanii dau gift egiptenilor avioanele – în condiţiile în care Egiptul mai are în dotarea FA peste 200 de avioane, iar românii – partener strategic al SUA, care a acceptat să găzduiască pe teritoriul său elemente ale scutului anti-rachetă, care la capitolul dotare cu avioane stă prost –  trebuie să plătească pentru a se înzestra cu acelaşi tip de avioane ?  

Sursa: Fox News

L1cqp

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “Egiptul primeşte de la americani 20 de avioane F-16, cadou”

 1. Trifon Gruju says:

  Intrebarea moarte n-are, numai cel ce-ntreaba moare!

  Sau altfel spus, intrebarea este retorica!

 2. kukhuri says:

  Allah bless America!

 3. al adin says:

  Egiptul, ca si Israel si alte cateva state, primesc anual ajutor american militar variind intre aprox 1mld usd (Egipt) si aprox 3 mld usd (Israel). Acest ajutor inseamna tehnica si munitii nu cash. Asa ca SUA ia dintr-un buzunar si baga intr-altul, deci dolarul circula iar economia americana infloreste. Datele despre ajutorul american sunt publice, iar ajutorul este planificat parca pe perioade de 10 ani si au o valoare usor variabila de la an la an.

 4. gheo says:

  Mda, in care zi a saptamanii de “luni pana duminica” va primi si Romania avioanele cadou de americani ?, raspunsul … “in ziua a opta” !!!.