Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Franţa exclude livrarea de arme pentru rebelii libieni

Ministrul francez al Apărării, Gerard Longuet, a declarat într-o conferinţă de presă comună cu omologul său britanic, Liam Fox, că Franţa exclude livrarea de arme pentru rebelii libieni în situaţia actuală.

Acesta s-a declarat uimit de anunţul de sâmbătă al Consiliul Naţional de Tranziţie libian, potrivit căruia Italia ar urma să le furnizeze în curând armament, reamintind că Libia face obiectul unui embargou asupra livrărilor de armament, decretat de Naţiunile Unite.

CNT a anunţat sâmbătă că Italia, fostă putere colonială, ar fi acceptat să furnizeze armament, pentru a-i ajuta pe rebeli să lupte împotriva forţelor loiale liderului Muammar Kadhafi.

Autorităţile de la Roma nu au comentat oficial declaraţiile CNT, însă surse din cadrul Ministerului de Externe au precizat că Italia le va oferi rebelilor “echipamente de autoapărare” şi nu armament ofensiv.

sursa: MEDIAFAX

Etichete: , , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.