Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Îngrijorarea ONU faţă de declaraţiile ameninţătoare dintre Iran şi Israel

Secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, şi-a exprimat îngrijorarea în legătură cu declaraţiile liderilor iranieni cu privire la Israel, potrivit AFP, citat de MEDIAFAX.
Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a afirmat că “tumora canceroasă Israel va dispărea în curând”. Declaraţiile sale au fost aspru criticate în capitalele occidentale.
Cu câteva zile în urmă, Ayatolahul Ali Khamenei, afirmase că Israelul, “o excrescenţă sionistă artificială”, va dispărea.
“Secretarul general (al ONU) este consternat de declaraţiile ameninţătoare la adresa Israelului atribuite în ultimele două zile liderului suprem şi preşedintelui republicii islamice Iran”, potrivit unui comunicat dat publicităţii de purtătorul de cuvânt Martin Nesirky.

Ban Ki-moon a condamnat “aceste declaraţii ofensatoare şi incendiare”.
“Toţi liderii din regiune trebuie să se exprime pentru a diminua tensiunea şi nu pentru a provoca o escaladare a tensiunii”, a spus Secretarul general al ONU.
În ultimele săptămâni, presa israeliană a relatat pe larg despre informaţii potrivit cărora o acţiune militară israeliană împotriva programului nuclear iranian ar fi iminentă.

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.