Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Întâlnire la Academia Tehnică Militară dintre absolvenţi şi Ministrul Apărării

În urmă cu o zi, ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, s-a întâlnit cu cei 111 absolvenţi, şcolarizaţi de Ministerul Apărării Naţionale, în cadrul celor 11 specializări ale Facultăţii de Sisteme electronice şi informatice şi Facultăţii de Mecatronică şi sisteme integrate de armament, la Academia Tehnică Militară.

Ministrul Apărării Naţionale a prezentat absolvenţilor cauzele care au condus la amânarea înălţării în grad a promoţiei 2012. Astfel, ministrul a declarat:
“Traversăm o perioadă de austeritate economică. Sunt profund mâhnit de faptul că, pentru prima dată, armata nu-şi poate onora obligaţiile faţă de absolvenţi.”

Ministrul Apărării Naţionale le-a precizat absolvenţilor care sunt etapele următoare ale formării lor profesionale, precum şi importanţa Cursului pentru formarea cadrelor militare pentru prima funcţie, organizat pentru absolvenţii Academiei Tehnice Militare, în perioada 1 august-26 noiembrie 2012.

“Am încercat, cu gând curat, o soluţie. Am tot respectul pentru aspiraţiile pe care le aveţi, ca atare am căutat să găsim o soluţie pentru etapa următoare a pregătirii dumneavoastră, în aşa fel, încât, continuitatea carierei să nu aibă de suferit. Sunteţi tineri, frumoşi, vă rog să nu vă pierdeţi speranţa şi sper să ne întâlnim cu bucurie la înalţarea în grad în decembrie 2012″, a declarat în continuare ministru

 

Sursa: comunicat de presă MApN

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

6 Responses to “Întâlnire la Academia Tehnică Militară dintre absolvenţi şi Ministrul Apărării”

 1. dodo says:

  Acelasi discurs ca al ministrilor din guvernul Boc si Ugureanu.De ce dracu ati daramat guvernul MRU daca nu santeti in stare de mai mult,ba din contra,faceti numai tampenii?!Barem cu aia ne invatasem si stiam clar incotro merg,voi nu aveti nici un program,unde ne duceti??Sunt sigur ca Oprea gasea o solutie,nu ajungea sa ia banii promotiei,premiera in istoria Romaniei;trebuia sa veniti voi cu surle si trambite ca faceti si dregeti,ca sunt bani si nu vor aia sa ii dea,dar de la venirea copiatorului e numai scandal politic comunist.Rusine!

 2. Sandu says:

  Inca o dovada a “respectului” fata de militari! Multi absolventi sunt casatoriti! Familia ii astepta acasa cu prima solda de ofiter! Ma gandesc oare cum a-si fi reactionat acum 40 si ceva de ani, daca dupa examenul de stat imi spuneau ca nu ma pot plati, ca nu are statul bani! Inca o “propaganda” pentru tineri ca sa urmeze cariera militara! Citesc pe situl M.Ap.N. cum indeamna ei tineretul sa devina cadre militare! Sa concluzionez ca “inainte era mai bine?” Ma gandesc tot mai mult la sloganele OTV-ului in campanie electorala USL+PDL aceiasi….!

 3. STOPS says:

  Toți care în 1989, după ce trecu termenul de inaintare în grad, erau porecliți “TOAȘU LENT COLONEL COSTEA” au simțit cam aceeași scârbă. DUMNEZEU L-A IERTAT CHIAR ÎN ZIUA DE CRĂCIUN … pe MANAGERUL SUPREM de atunci …
  A fost un calambur perfect LOCOTENENTUL COLONEL CU O STEA (adică tot MAIOR) … Acum LOCOTENENȚII SUNT DOAR … TENENȚI neavând loc (LOCO) de atâtea MADAME …

 4. victor blat says:

  INCA O DOVADA CA ATATA TIMP CAT PENTRU MILITARII ACTIVI NU MAI SUNT BANI DIN CAUZA FURTURILOR CLANURILOR POLITICE INTERLOPE DE ORICE CULOARE DIN BUGETUL STATULUI, DESPRE FOSTII MILITARI IN REZERVA SE POATE CONFIRMA CA REVENIREA LA PENSIILE MILITARE DE STAT , PRIN COMISIA LA VRAJEALA INFIINTATA DE MINISTRUL DOBRITOIU, ORIZONTUL DE REZOLVARE ESTE EXACT =LA PASTELE CAILOR= .
  CINE ARE PENSII TAIATE RAMINE CU ELE ASA, CINE LE ARE MARITE IN CALITATE DE OBEDIENTI AI UNPR , LE VOR PRIMI ASA. CAT DESPRE APARTENENTA LA NATO, UN PIC MAI INCET , DEOARECE ALIANTA NU A INTERVENIT NICI SA SUPRIME LOVITURA DE STAT DIN ROMANIA , DAR DECUM SA MAI EXISTE INTEROPERABILITATE JURIDICO-MILITARA SAU LEGISLATIVA. TOCMAI PRIN ANULAREA LEGII 164/2001 , DE FACTO NE-AM AUTOEXCLUS DIN ALIANTA NATO SI DIN U.E. , NEREPECTAND CRITERIILE JAAI ALE ACCEDERII IN SPATIUL SHENGEN.
  ADIO EUROPA SI ADIO NATO, ROMANIA ESTE FEUDA CLANULUI PDL CONDUS MAESTRU DE TRAIAN BASESCU LA DISTRUGERE.

 5. rila1960 says:

  @sandu-le
  Never ever sa nu scrii despre tine “a-si fi…”.
  “situl M.AP.N.” exista doar in mintea ta.
  Daca “as-i” fi in locul mamei tale, atunci cand te-ai intors acum 40 de ani mandru ca ai luat examenul de stat, te expediam ramburs, fara semnatura de primire, sa repeti clasa a doua.
  Cu respect pentru ceilalti militari veritabili, rila1960

 6. indisciplinatu says:

  rila…
  corecta observatia,..apropos de “sit”,..putem sa scriem romaneste??…adica sait???..sau e musai sa scriem “americaneshte”…site??