Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Israelul a lansat rachete de tip Anchor în cadrul unui exerciţiu militar israeliano-american

Ministerul israelian al Apărării a anunţat că a efectuat “cu succes”, în cursul dimineţii de 3 septembrie, lansarea de rachete de tip Anchor, în cadrul unui exerciţiu militar israeliano-american.

“Este vorba despre primul tir de testare a acestei versiuni de rachetă, care a fost efectuat (…) în spaţiul aerian al Mediteranei. Toate elementele sistemului au funcţionat conform configuraţiei operaţionale”, se precizează în comunicat, preluat de MEDIAFAX.

Ministerul rus al Apărării anunţase anterior că radare au detectat lansarea a două rachete balistice “dinspre partea centrală a Mediteranei către coasta de est”, fără să precizeze dacă a fost vizată Siria.
Ulterior, unele agenţii de presă ruse au afirmat că rachetele au căzut în mare.
Sursa: Haaretz, MEDIAFAX

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Israelul a lansat rachete de tip Anchor în cadrul unui exerciţiu militar israeliano-american”

  1. coopernick says:

    Cred ca si altii au monitorizat/detectat lansarea dar rusii s-au grabit cu stirea ca sa o lege de Siria. Doua rachete au mai fost lansate de evrei acum 4-5 ani dar de pe coasta lor spre vest. Sunt curios de unde s-a lansat din centrul Mediteranei si de pe ce platforma si unde au cazut in estul Mediteranei, unde traficul maritim este relativ intens. In cooperare poate insemna de la productie la lansare de pe o fregata Saar cu monitorizare de pe un distrugator Arleigh. Sper sa fie corecta stirea transmisa de rusi sau corect tradusa.