Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

John Kerry, despre spijinul rusesc acordat lui Bashar al-Assad

John Kerry si Serghei Lavrov. foto radorSecretarul de stat american, John Kerry, consideră că “sprijinul militar al Rusiei pentru preşedintele sirian Bashar al-Assad ar putea spori riscul unei confruntări cu forţele coaliţiei ce luptă împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI)”, potrivit Reuters, citat de AGERPRES.
Afirmaţia a făcut-o în cadrul unui interviu acordat cotidianului italian “La Stampa”.

Kerry a mai spus că i-a transmis ministrului de Externe rus, Serghei Lavrov, că “Statele Unite sunt îngrijorate de susţinerea militară oferită de Moscova lui Assad în războiul civil din Siria, război ce a intrat deja în al cincilea an.

“Aceste acţiuni ar putea duce la o escaladare a conflictului şi ar provoca şi mai multe pierderi de vieţi nevinovate, crescând fluxul de refugiaţi şi riscând o confruntare cu coaliţia anti-SI ce acţionează în Siria”, a
menţionat oficialul american.

La rândul său, Israelul şi-a exprimat îngrijorarea faţă de implicarea Rusiei în Siria, apreciind că această poziţionare a Moscovei ar putea duce accidental la confruntări între forţe ruse şi israeliene în teren.
Rusia şi-a suplimentat echipamentul militar, inclusiv tancuri şi elicoptere, la baza aeriană de la Latakia (Siria), potrivit unor oficiali americani, ceea ce creşte posibilitatea unor misiuni de luptă în spaţiul aerian sirian.

Sursa: Reuters, Agerpres

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.