Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Karzai doreşte încetarea imediată a raidurilor nocturne ale NATO în Afganistan

Preşedintele Hamid Karzai a afirmat că “doreşte ca raidurile nocturne ale NATO din Afganistan să înceteze imediat”. Declaraţia a fost făcută publică de purtătorul de cuvânt prezidenţial, Aimal Faizi.
“Preşedintele Afganistanului vrea încetarea imediată a raidurilor nocturne şi a percheziţiilor locuinţelor afgane”, a declarat Faizi. ‘Preşedintele nu mai vrea ca străinii să intre în casele afganilor pentru a le percheziţiona’, a adăugat el.

Pe de altă parte, cu o zi în urmă, purtătorul de cuvânt al forţei NATO din Afganistan (ISAF), generalul german Carsten Jacobson, a afirmat că “aceste raiduri nocturne vor continua, în pofida morţii unei femei în cursul unei astfel de operaţiuni în timpul primelor ore ale zilei de sâmbătă”.

“Declaraţiile NATO sunt în totală contradicţie cu deciziile Loya Jirga, cu solicitările poporului afgan exprimate prin intermediul Jirga, dar şi cu ceea ce îşi doreşte preşedintele”, a subliniat purtătorul de cuvânt.

Loya Jirga, mare adunare tradiţională reunită la jumătatea lui noiembrie, a cerut interzicerea percheziţionării caselor afganilor de către forţele militare străine ca o condiţie pentru semnarea unui parteneriat strategic cu Washingtonul, parteneriat ce ar urma să definească condiţiile prezenţei militare americane după retragerea trupelor NATO prevăzută la finele lui 2014.

Sursa: AGERPRES


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.