Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Locuinţe noi pe Antiaeriană pentru militari – fără utilităţi

Militarii care şi-au achiziţionat locuinţe în ansamblul rezidenţial de pe str. Antiaeriană din Bucureşti mai au de aşteptat până să se poată bucura întru totul de investiţia lor. Aceasta, deoarece mai mult de jumătate dintre locuinţe nu sunt racordate la utilităţi: apă şi căldură.

“Fără utilităţi şi cu banii luaţi!” titra România TV, după ce a realizat un scurt reportaj cu camera ascunsă.
Deşi casele ar fi trebuit finalizate în 2010, până acum abia dacă s-au ocupat jumătate din locuinţe – cele mai multe fiind fără apă şi căldură.

Proiectul a beneficiat de sprijin substanţial din partea Ministerului Apărării. MApN a pus la dispoziţia dezvoltatorului imobiliar 16,5 hectare de teren şi s-a angajat să aducă cumpărători.

În aceste condiţii, treaba constructorilor a fost mult uşurată. Cele 1.244 de locuinţe pentru militari începute în 2007 ar fi trebuit să fie gata până în 2010, dar ansamblul nu este nici acum finalizat, deşi banii de avans au fost încasaţi.

În cartier au fost construite şi vile. Preţul pe metru pătrat/construit a fost acelaşi ca şi pentru apartamente. Au fost ridicate 67 de case. Casele au fost ridicate pentru cei care pot să achite o rată de 1000 de euro pe lună.

În atare situaţie, au fost contactaţi  atât  MApN-ul, cât şi  dezvoltatorul imobiliar. Însă aceştia nu au prezentat niciun punct de vedere vis-a-vis de situaţia constatată de cei de la România TV.

Sursa: România TV

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Locuinţe noi pe Antiaeriană pentru militari – fără utilităţi”

  1. indisciplinatu says:

    …si daca ar fi numai asta ar fi bine. Sunt curios cat investeste un “beneficiar” pentru a “corecta” finisajele interioare si mai ales instalatiiile elecrice si de apa.

  2. Tunarul says:

    Programul a fost conceput pentru beneficiul țeparilor (gen Dima Dumitrache, Rotaru) și pentru comisionul foarte gras al generalului de paie Teodor Munteanu, nu pentru sprijinul militarilor. Eu am avut norocul că am pierdut doar avansul plătit pentru rezervarea unei locuințe, și asta după ce nemernicul de general a modificat clauzele convenției, fără acordul beneficiarilor, în avantajul dezvoltatorilor țepari. Menționez că faptele generalului escroc sunt cunoscute de toți miniștrii apărării, dar protecția este prea mare, deci nu se va face dreptate păgubiților.