Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Mesajele presedintelui si premierului de noul an

Mesajul Preşedintelui României, Traian Băsescu, cu ocazia Noului An

Mesajul Primului ministru al României, Emil Boc, cu ocazia Noului An

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

14 Responses to “Mesajele presedintelui si premierului de noul an”

 1. sejc says:

  sa si le bage in limbaj moderat.

 2. RUMANU says:

  Pentru cine? Pentru ROMANI?!!!

 3. Covăsneanul says:

  N-au mierlito?

 4. Gourkha says:

  2 agarici ce se prefac ca conduc un stat. Dupa PIB pe 2010 per cap de locuitor (cca. 6 500 USD/cap de locuitor, in scadere fata de 2009 – subiect la care portocaliii au alergie fiind indicator concret al performantelor lor), dupa ce ne scadem si … datoria pe cap de locuitor pe care o avem la FMI, Romania a intrat sub stacheta critica de 5500 USD real per cap de locuitor, prag sub care practic in lume orice stat este neguvernavbil. Nu exista exceptii.

 5. Stelian P. says:

  Gourkha
  Coreea de Nord (nu e singurul exemplu) are peste 5500 USD ? Din pacate mie mi se pare extrem de guvernabil si acolo nu sunt portocalii.

 6. Gourkha says:

  @ Stelian P. Ai dreptate, este extrem de guvernabila sub … dictatura. Poanta e ca tu nu iti pui problema in cazul Romaniei, ca nu trebuie neaparat sa fie Basescu dictatorul (cam asa visezi dupa cate vad eu), deci poate fi si inlocuit, dat jos, inchis, surghiunit. Aici apar probleme cu dictaturile, oricand poti fi inlocuit de … oricine.

 7. Stelian P. says:

  Gourkha
  Sigur ca poate fi dat jos. Avem un Parlament care poate face asta sau pleaca el singur la termen, tu insa poti doar sa-ti faci vise. Eu as zice sa renunti la visele tale in care un mare specialist rastoarna un guvern al unei tari din UE sau NATO. Poate ai succes la nepotelul meu ca lui ii plac basmele.

 8. Gourkha says:

  @ Stelian P. Mestere, tu tot nu ai inteles ca niciun stat sub 5500 USD per cap de locuitor este neguvernabil si Romania tocmai a intrat sub aceasta stacheta? Deci, orice este posibil. Tu ai fost vreodata in EU? Pe EU o doare in cot de Romania – tocmai i-a dat flit cu Schengen (e palma grea rau de tot), ce crezi ca e greu sa ii dea EU si o excludere Romaniei? Sau crezi ca e pe sentimentalisme în EU?

  E o problema aici – ce pleaca tot din greselile Marelui Matroz. NATO inseamna USA si USA nu da un leu Romaniei, e evident. De ex., Pakistanului USA i-a dat moca armamente de 2 miliarde de euro, Pakistanul inseamna ceva pt. USA, Romania este zero. EU pe de alta parte are un concept propriu de securitate, ex-NATO la care Romania nu s-a inghesuit sa participe, fapt faultat de EU. Marele Matroz a dus o politica vadit servila fata de USA, in defavoarea EU (si faza cu F-16 are legatura, EU n-a privit cu ochi buni lipsa transparenetei in licitatii).

  Prin urmare, da – intr-un stat UE sau NATO se poate rasturna un guvern, dupa cum poate avea loc si o revolutie. Dealtfel Barroso anul trecut, printr-o declaratie socanta a avertizat asupra acestui fapt, a nominalizat si state in astfel de situatii – Romania fiind pe lista statelor expuse loviturilor de stat si/sau revoltelor populare.

  Ca sa nu mai pierd vremea cu moderarea link-ului, cauta acest titlu: Barroso: Democraţia s-ar putea “prăbuşi” în Grecia, Spania şi Portugalia.

  La posibile lovituri de stat sunt nominalizate Grecia, Spania şi Portugalia (prin traditie), iar la combinati de revolte populare & lovituri de stat Romania, Italia si Ungaria.

  PS: Tu n-ai auzit de Barroso, este? Este un tip ale carui virgule sunt la fel de importante ca la Obama sau Putin. Este membru al Trilateralei, deci nu un matroz oarecare.

 9. Stelian P. says:

  Gourkha
  Nu am fost in EU, doar in Franta, Germania si Suedia plus tarile prin care am tranzitat dar astea nu se pun.
  Chestia cu flit-ul e reala dar tocmai pentru ca nu-i doare in cot de ce e la noi. Ei ne-au dat bani pentru modernizarea frontierelor asa ca nu cred ca dupa asta o sa ne dea si afara cu bani cu tot. Au dreptate sa se teama de revolte si pericolul vine de la extremisti gen Vadim sau prea-supusul sau lacheu de care zici tu ca imi sta in git.
  Tot ei ne-au dat bani (cu conditia sa avem acordul FMI). Crezi ca ne vor afara cu banii dati ? Ca Dogaru vrea moartea FMI e “normal” nu-i asa ? Mie mi se pare ca tocmai Dogaru lupta ca sa fim dati afara.
  De Barroso n-am auzit. La cele 7 clase ale mele e scuzabil.

 10. Gourkha says:

  @ Stelian P. Nu conteaza sa tranzitezi, aici iti pot face si eu liste, ci sa si traiesti efectiv printre autohtonii statelor EU – partea asta, sa nu te lauzi, dar sigur nu ai trait-o, eu – da, sezonier e drept, dar da. Iti pot spune precis: locuitorii nominalizati de tine habar nu au ca fac parte din EU sau NATO si nici nu ii intereseaza, doar in Romania se aduc atatea argumente cu EU sau NATO. EU si NATO e asa o legenda de prostit romanii ca de fapt nu din cauza celor cei ii conduc prost si orice masura e aruncata pe EU, NATO sau FMI.

 11. Gourkha says:

  @ Stelian P. Apropo de FMI. Afla si tu de la mine, cum si eu am aflat de la cetateni ai EU – imprumut la FMI fac doar statele de negri si cam asa si e. Grecia e o exceptie, e smechera – le ia si banii la FMI si nu ii da nici inapoi. Sa ti-aduci aminte de ce ti-am spus acum.

  PS: Tu ce datorie ai ca parte a ta la FMI, ai idee?

 12. Stelian P. says:

  Gourkha
  Mai intii ma intrebi “Tu ai fost vreodata in EU?” apoi mai la deal precizezi “Nu conteaza sa tranzitezi, aici iti pot face si eu liste, ci sa si traiesti efectiv printre autohtonii statelor EU”. Daca o sa-ti spun ca am trait aproape 3 ani miine o sa-mi spui ca nu e suficient caci tu……
  Cred ca mai bine te-ai apuca de o munca cinstita, de exemplu basme pentru copii.
  “doar in Romania se aduc atatea argumente cu EU sau NATO.” Pai nu tu ii dai de dimineata pina seara cu certificatul tau NATO, m-ai auzit pe mine ?
  Ultimul stat de negri care cere imprumut de la FMI este Irlanda. Certificatul tau NATO ti-a spus ca e un stat de negri sau Dogaru?

 13. Marlon Juvet says:

  Uite aici un exemplu: “Premierul Emil Boc l-a demis din fruntea IIICR pe istoricul Marius Oprea”. “Guvernul invocă în sprijinul debărcării lui Oprea, legea privind acordul de împrumut încheiat de România cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană. „Având în vedere intrarea în vigoare a legii 329/2009 privind reorganizarea unor instituţii şi autorităţi publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional şi a Hotărârii Guvernului 1372/2009 privind înfiinţarea şi funcţionarea Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului şi Memoriei Exilului Românesc, domnul Marius Oprea se eliberează din funcţia de preşedinte al Institutului de Investigarea a Crimelor Comunismului din România”
  Despre asta era vorba. Daca dam timpu’ inapoi, gasim o gramada de astfel de invocari aiurea in ultimii hai sa zicem 14 ani.

 14. Gourkha says:

  @ Stelian P. Iti doresc succes. Pe romaneste, sa platesti cat mai multe taxe si impozite sa iti surada duios Basescu si tu sa te exciti fericit si sa iti mai taie retroactiv pensia de vreo 2 ori, ca n-ai produs nimic, ai fost de pomana in armata. Tu vorbesti numai idiotenii legate de EU: daca ai fost vreodata – sigur ai fost doar pe banii statului roman, nu sa iti castigi existenta pe certa ta valoare. Altfel n-ai avea mentalitatea securistoido-comunista pe care o ai, unde ai intalnit tu asa ceva in EU?

  PS: Daca vrei sa imi raspunzi vreodata sau sa ma injuri pot sa iti dau un nr. de telefon, vezi ca nu incepe cu + 40, dar la banii tai de politruc iti poti permite.