Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Noul premier despre situaţia Armatei în actualul context

Faptul că în fruntea noului guvern instalat se află un tânăr diplomat, care stăpâneşte  limbajul oficial, a reieşit şi din discursul pe care l-a rostit la şedinţa de evaluare a activităţii Ministerului Apărării Naţionale în 2011.
Sintetizând discursul premierului am reţinut următoarele:
– noul guvern “este conştient de dificultăţile personalului din armată”;
– noul guvern “apreciază înţelegerea faţă de trecătoarele restricţii impuse de contextul economic”;
– noul guvern “încearcă să găsească în viitorul previzibil soluţii mulţumitoare pentru toţi”;
premierul Mihai Răzvan Ungureanu.

“După ce aţi avut un an solicitant, greu, îmi este mie o datorie să fiu atent faţă de personalul acestui minister şi nevoile sale (…) Suntem într-un context economic, financiar delicat, sunt conştient de toate aceste dificultăţi şi apreciez înţelegerea pe care o manifestaţi faţă de aceste trecătoare restricţii. Fiţi convinşi că atenţia noastră se îndreaptă către găsirea unor soluţii care să fie mulţumitoare pentru toţi, în condiţiile în care această ţară îşi va recupera energia economică pe care a pierdut-o în anii trecuţi. Sper ca în viitorul previzibil să putem identifica soluţii la cele mai stringente probleme ale personalului ministerului, ale armatei române în general”, a spus Ungureanu, prezent la şedinţa de evaluare a activităţii Ministerului Apărării Naţionale în 2011.

El a arătat că armata română va continua să se implice  şi în acest an  în operaţiunile din Afganistan şi în procesul de securitate regională.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.