Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

“Nu au existat centre secrete de detenţie ale CIA” în România

Într-un scurt interviu acordat la RFI de Ioan Mircea Paşcu, fost Ministru al Apărării, acesta afirmă că “România nu a găzduit centre secrete de detenţie ale CIA”.

Reacţia sa vine după ce presa americană a susţinut că deţinuţii care au dat informaţii esenţiale despre Osama ben Laden ar fi fost interogaţi în baze clandestine din România şi Polonia.

“Sunt doar speculaţii”, afirmă Ioan Mircea Paşcu, în prezent vicepreşedinte al Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European.

“Eu unul am fost vizat că personal, fără cunoştinţa conducerii statului român, a Guvernului, a armatei, am organizat această chestiune, prin relaţiile mele personale cu CIA. Există multe speculaţii aici”, spune Paşcu.

“Cert este că în Polonia din câte ştiu a existat o asemenea bază, în timp ce în România n-a existat”, afirmă fostul ministru.

“Eu am fost ministru al Apărării. Bineînţeles că nu tot ce se organiza – mai ales că asta era o operaţiune care ţinea de servicii – trebuia să cunoască şi ministrul Apărării, dar în orice caz, eu îi cred pe cei doi preşedinţi când au negat existenţa unor asemenea centre pe teritoriul României. Am discutat şi eu cu oameni care au fost implicaţi şi care mi-au spus că asemenea centre n-au existat în România”, spune Ioan Mircea Paşcu.

Membrii Al-Qaida care au furnizat informaţii ce au condus la uciderea liderului reţelei teroriste, Osama ben Laden, ar fi fost interogaţi în închisori secrete ale CIA din România şi Polonia, potrivit CBS News.

Sursa: RFI

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.