Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Piloţi thailandezi au încheiat perioada de instruire alături de piloţi suedezi

Deoarece Forţele Aeriene thailandeze au achiziţionat avioane de luptă Gripen, în anul 2008, piloţi thailandezi au început să fie instruiţi pentru a putea pilota acest tip de avioane.

Astfel, 4 piloţi thailandezi au încheiat recent cursurile de pregătire alături de Forţele Aeriene Suedeze, care s-au desfăşurat pe parcursul a 11 săptămâni. Comandantul Forţelor Aeriene Suedeze, generalul-maior Micael Byden, le-a înmânat celor patru piloţi certificatele de absolvire a cursurilor de pregătire. Piloţii îşi vor desfăşura activitatea în cadrul bazei aeriene Wing 7, în provincia Surathani din Thailanda.

Cei patru piloţi thailandezi au fost instruiţi atât teoretic, cât şi practic, într-un simulator Gripen.

Ei repreziuntă al treilea grup de piloţi din cadrul Forţelor Aeriene Thailandeze care participă la aceste cursuri de pregătire.

În 2011, alţi şase piloţi thailandezi au fost trimişi la baza aeriană F7 din Skaraborg, în sudul Suediei, pentru a urma aceste cursuri timp de şase luni.

Primul grup de piloţi thailandezi a fost trimis pentru pregătire în Suedia în 2010, iar cursurile urmate au inclus pregătirea pentru apărare aeriană şi pentru atac la sol. Ei s-au antrenat atât în simulatorul Gripen, cât şi pe avioane Gripen.

Forţele Aeriene Thailandeze sunt primele din sud-estul Asiei care au o bază aeriană pentru JAS 39 Gripen.

Thailanda s-a alăturat celor care au în dotare avioane Gripen, adică Africii de Sud, Cehiei, Suediei, Ungariei şi Marii Britanii (ETPS).

Thailanda a cumpărat 12 avioane de luptă Gripen în 2008.

Şase dintre acestea au fost livrate în februarie 2011.

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.