Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Posibile atentate teroriste cu avioane uşoare?

Biroul Federal de Investigaţii al SUA (FBI) a emis un buletin de avertizare cu privire la riscurile unor atentate prin intermediul avioanelor uşoare, înaintea împlinirii a 10 ani de la atentatele din 11 septembrie.

FBI precizează că nu dispune de informaţii despre o ameninţare concretă. De aceea, măsurile de securitate luate cu această ocazie au un caracter preventiv, potrivit AP, preluat de AGERPRES.

Documentul mai precizează că serviciile americane de informaţii au totuşi date referitoare la faptul că reţeaua teroristă Al Qaida intenţiona să efectueze, anul acesta, o serie de atentate cu avioane uşoare, închiriate de la diverse firme, la bordul cărora intenţiona să amplaseze explozibili înainte de a le trimite spre ţinte.

Un punct separat în avertismentul privind posibilele atentate îl constituie faptul că Al Qaida şi-a manifestat din nou interesul pentru instruirea militanţilor săi pentru zbor, precum şi pentru recrutarea de persoane din Occident în acest scop.

“Atacurile teroriste prin intermediul avioanelor uşoare nu este o schemă nouă în planificarea reţelei Al Qaida”, aminteşte AP.
În 2002, autorităţile americane anunţaseră dejucarea unui atentat terorist împotriva unui distrugător SUA staţionat în Golf.

în 2003, a fost dejucat un atac terorist împotriva Ambasadei SUA din Pakistan, în care se intenţiona de asemenea utilizarea unui avion uşor cu explozibili, potrivit autorităţilor de la Washington.

Sursa: AGERPRES

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.