Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Prezenţa soldaţilor la deszăpeziri a crescut încrederea populaţiei în Armată

soldaţi români la lopată . foto ziare

Dacă în luna ianuarie 2012, în urma unui sondaj cerut de Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID), semnalam faptul că doar 55% dintre români au încredere foarte mare şi mare în Armată, după abia o lună, un alt sondaj sociologic făcut de IRES, relevă faptul că românii încep să crediteze cu mai multă încredere Armata.
De fapt, românii i-au creditat cu mai multă încredere pe cei care slujesc în armată, asociindu-i cu cei care le-au sărit în ajutor cu lopeţi şi i-au scos la lumină – la propriu – de sub troienele de zăpadă care i-au îngropat.

Potrivit sondajelor, românii au acordat încredere mai mare celor asemeni lor, nu conducerii Instituţiilor.

Sondajul IRES (Institutul condus de Vasile Dâncu) a vizat instituţiile statului şi nu pe cei din fruntea lor. Astfel, potrivit cercetării sociologice realizate de Institutul Român pentru Evaluare si Strategie (IRES), 78% dintre cei chestionaţi au declarat că au multă si foarte multă încredere în Armată, iar 22% au puţină şi foarte puţină încredere. Şi Jandarmeria se bucură de încrederea a 57% dintre români (41% au încredere puţină şi foarte puţină), iar 51% dintre respondenţi au multă şi foarte multă încredere în Serviciul Român de Informaţii (44% au încredere puţină şi foarte puţina în SRI ). Serviciul de Informaţii Externe (SIE) se bucură de încrederea a 45% dintre români (46% au încredere puţină şi foarte puţină).

Este cert faptul că cei intervievaţi de operatorii IRES au răspuns întrebărilor din chestionare asociind imaginea soldaţilor şi jandarmilor în zăpadă până la brâu, încercând să-i salveze pe semenii lor, nu vizualizând imaginea liderilor instituţiilor îmbarcaţi în maşini de teren şi îmbrăcaţi în haine subţirele, prezenţi mai mult din curiozitate în teren decât pentru eficientizarea intervenţiei.

Referindu-ne strict la Armată putem spune, că pentru cei avizaţi, încrederea în Armată a scăzut dramatic după ultimul bilanţ al MApN când au fost prezentate cifrele privind operativitatea principalelor categorii de tehnică, dar şi nivelul de înzestrare cu tehnică modernă (nivel care din păcate tinde să pună în pericol securitatea naţională în ansamblu ei).

 

Infomondo Militar

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

3 Responses to “Prezenţa soldaţilor la deszăpeziri a crescut încrederea populaţiei în Armată”

  1. max says:

    Din pacate, numai la nevoie creste increderea populatiei in Armata. Sa speram ca nu o sa fie inundatii…

  2. Dekor says:

    Si jandarmii si-au mai spalat din pacate! Insa imaginea tanarului batut in piata Universitatii desi era la pamant si fara sa se opuna, este greu de scos din mintea romanilor!

  3. indisciplinatu says:

    Nu le-ar fi rusine,….cu pensiile lor nesimtite…”e buni” militarii numai la “carca”, cand e sa-si ceara drepturile lumea ii injura…tara de kkt.