Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Raport EUROPOL pe 2011 privind atacurile teroriste

Într-un Raport dat publicităţii de către EUROPOL, referitor la atacurile teroriste care au avut loc în Europa în 2011 se concluzionează că: “ameninţările teroriste recente nu provin numai de la organizaţii teroriste stabile, ci din ce în ce mai mult de la actori izolaţi, care acţionează potrivit principiului lupul singuratic “.

Totodată, teroriştii care acţionează singuri, ca norvegianul Anders Behring Breivik, autorul atacurilor din iulie 2011 soldate cu 77 de morţi, sunt “extrem de dificil de detectat” se arată în acelaşi raport.

“În acelaşi timp, incidentele din iulie 2011 din Norvegia dovedesc că atacurile comise de actori care acţionează singuri nu sunt o practică limitată la terorismul inspirat de Al-Qaida”, a adăugat sursa citată.

În cadrul procesului său, care a început la 16 aprilie la Oslo, Anders Behring Breivik a anunţat că a fost influenţat de Al-Qaida, “organizaţia militantă cu cea mai mare reuşită din lume”. Însă, Breivik s-a lansat în 2002 în “cruciada sa ideologică” şi a decis să treacă la acţiune abia din toamna lui 2009.
În 2011 au avut loc pe teritoriul UE 174 de atacuri teroriste. Au fost arestaţi 484 de indivizi. “Actori singuratici” au ucis în atentate 2 persoane în Germania şi 77, într-un stat european însă non-UE,Norvegia.

316 indivizi au fost învinuiţi de planificare sau săvârşirea de acte teroriste.
Teroiştii şi grupurile extremiste şi-au sporit substanţial prezenţa online, iar internetul a devenit principalul mijloc de comunicare pentru punerea la punct a unor atentate.
Internetul a ajuns să fie “un instrument de propagandă, instruire, recrutare şi dispersare a terorisţilor în zone de conflict”. Totodată, prin intermediul Netului s-au lansat campanii de strângere de fonduri pentru organizaţii teroriste, planificarea şi coordonarea atacurilor teroriste”, se mai arată în raportul pe 2011 al EUROPOL.

Sursa: comunicat de presă EUROPOL

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Raport EUROPOL pe 2011 privind atacurile teroriste”

 1. ROBERT HORVATH SUA says:

  Stimata Redactie
  Va multumesc pentru publicara postarii anteriore.
  Cea de fata explica motivatiile si directivele Presedintelui
  SUA in sprijinirea Romaniei. Sunt convins ca va creia discurii
  si va suscita interes
  Va multumesc anticipat

  OBAMA : NU VREAU UN PUTIN IN ROMANIA …SI ORDONA DESTABILIZAREA
  REGIMULUI ! Agentii noului serviciu de spionaj al armatei trec la actiune intalnind sindicatul militarilor disponibilizati si ofiterul Alexandru Gheorghe !
  vineri, aprilie 27, 2012 Ora Locală 05:04
  http://www.europalibera.org/

  -În cadrul forţelor armate americane a fost creat un nou serviciu de spionaj, gândit să strângă informaţii şi din zone în care nu au loc conflicte militare. Potrivit unei surse din Pentagon care şi-a păstrat anonimatul, noul serviciu va conlucra strâns cu Agenţia Centrală de Informaţii (CIA).
  -UN AGENT AL NOULUI “CLANDESTIN DEFENSE SERVICI” SA INTALNIT CU REPREZENTANTII SMCD !
  Comunicat oficial :
  Joi, 11 aprilie a.c., un expert al Pentagonului in probleme romanesti a avut o discutie la sediul central cu reprezentantii Departamentului Relatii si conducerea SCMD.
  O intalnire similara a avut loc cu grupul de ofiteri din jurul lui
  Alexandru Gheorghe.UN REPREZANT AL NOULUI CLANDESTIN DEFENSE SERVICI SA INTALNIT CU REPREZENTANTII SMCD

  Noul serviciul american este bine infiltrat in armata romana. Are oameni de incredere in serviciul de informatii militar. Ei nu numai trimit informatii ci actioneaza la ordin .Dupa primele zile violente din Piata Universitatii
  Presedintele Obama a semnat un ordin secret numit ” Stabilizarea situatiei din Romania ” care trebue citit invers. Sa urmarit reeditarea scenariul din Egipt si preluarea puterii militare in Romania. Se parea ca lucrurile scapa de sub control.
  A pus mana pe telefon.
  “Trebuie amintit că în acest fel a procedat administrația americană și în cazul protestelor din Egipt, atunci când au început violențele din Piața Tahrir, iar regimul Mubarak a fost nevoit să facă uz de forța armatei. Dacă la început mesajele erau adresate ambelor părți din conflict, atunci când a devenit limpede că Mubarak a pierdut sprijinul societății, secretarul de Stat, Hillary Clinton i-a spus explicit lui Mubarak că trebuie să plece. Acelasi mesaj a fost trimis si lui Basescu prin ambasadorul SUA la Bucuresti.
  In decursul zilei de ieri la sfatul unor lideri europeni Presedintele Obama
  a telefonat liderului roman. Discutia a durat exact 7 minute. Probabil ca cel mai important moment al convorbirii a fost finalul convorbirii.
  VA MULTUMESC PENTRU ATENTIE. LA REVEDERE DOMNULE BASESCU.
  Kiyoko Horvath for Nipon Press Europe. ”
  Alexandru Gheorghe a fost trimes la inaintare. Programul politic a fost cel al grupurilor de ofiteri rebeli din armata care actioneaza in celule secrete.
  Basescu sa miscat mai repede decat armata organizand o lovitura de stat al
  serviciilor. Americanii au ramas interzisi si cu gura cascata.
  UNGUREANU NU ERA IN PLANURILE LOR .
  Serviciile secrete (legate de fosta securitate Ceausescu) au preluat puterea in premiera absoluta intr-o tara NATO . Lucrurile evoluiaza.
  Se pare ca Basescu este marginalizat si clasa politica faramitata.
  Armata romana nu si-a spus ultimul cuvant…..avand sprijinul american asigurat.

 2. ROBERT HORVATH SUA says:

  DECLARATIA OFICIALA A GUVERNULUI SUA !
  BUCURESTIUL CENTRU AL QUEDA
  Rog a controla aceasta uluitoare afirmatie.

  CENTRUL OPERATIONAL SI FINANCIAL AL QUEDA.
  Afirmatia se bazeaza pe declaratia oficiala a guvernului SUA.
  Under Secretary for Terrorism and Financial Intelligence Stuart Levey:
  :As of mid-2009, al-Dulaymi was in charge of an al-Qai’da network in Europe…. BUCHAREST, ROMANIA that financed al-Qai’da in Europe by smuggling cigarettes and coffee.
  Tinand seama ca in Romania functioneaza zeci de intreprinderi comerciale Al Queda si sute de teroristi sunt trenati pentru atacuri impotriva teritoriului Frantei va rog sa ma contactati de urgenta.
  Sper ca tratatul de extradare Roman-Francez
  sa fie folosit cu eficienta in cazul cetateanului roman Razvan Ungureanu .
  Cu deosebit respect.
  Robert Horvath Deva Presedinte Devartes Film International New York – Tokyo
  Date de contact :
  http://www.devagallery.com/
  Atasez documente oficiale romanesti DICOT despre centrul mondial Al Queda
  CITITI DESPRE REZULTATUL AUDIENTEI !
  http://devanewyork.blogspot.com/
  Atasez documente oficiale romanesti DICOT despre centrul mondial Al Queda

  Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au trimis in judecata un cetatean irakian, pentru acte de terorism. Inculpatul, sub identitatea sa reala sau folosind identitati fictive si prin intermediul a patru societati comerciale, special constituite in acest scop, a inlesnit intrarea/iesirea in/din Romania si prelungirea dreptului de sedere in tara a unui numar de cinci cetateni irakieni, desi stia ca acestia au comis acte teroriste in favoarea retelei al-Qaeda in Irak, se arata intr-un comunicat al DIICOT. In prezent, cetatenii irakieni nu se mai afla pe teritoriul Romaniei.
  Anterior, inculpatul a mai fost trimis in judecata de catre procurorii DIICOT, pentru savasirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si trafic de migranti, dupa ce, impreuna cu alte persoane, a facilitat intrarea, sederea sau tranzitarea Romaniei a peste 250 (teroristi) irakieni, fiind condamnat in prima instanta la o pedeapsa de 4 ani si 6 luni inchisoare.
  DESPRE REZULTATUL AUDIENTEI !
  http://devanewyork.blogspot.com/

  INCREDIBIL DAR ADEVARAT,
  SUTE DE INTREPRINDERI AL QUEDA FUNCTIONEAZA IN ROMANIA SUB OCHIUL ATENT AL PRIMULUI MINISTRU
  RAZVAN UNGUREANU !
  CONFORM DATELOR MINISTERULUI JUSTITIEI AU FOST ARESTATI APROAPE 2000 DE CETATENI ARABI.
  Cinci irakieni, pe care procurorii DIICOT i-au identificat ca fiind membri Al-Qaeda, căutaţi în toată lumea pentru atentatele comise împotriva forţelor aliate, sunt folosiţi în România într-o vastă reţea financiara Teroriştii figurează ca asociaţi sau ca administratori în peste 150 de societăţi comerciale. Ei au fost eliberati la ordinul direct al fostului sef SIE.

  O anchetă DIICOT
  Cinci terorişti Al-Qaeda figurează în România în aproape 150 de societăţi comerciale
  Numele celor cinci terorişti şi probele despre legăturile acestora cu Al-Qaeda apar într-un rechizitoriu DIICOT privind intrarea frauduloasă a acestora în România.
  Lista cu membrii celulei Al-Qaeda care au derulat operaţiuni financiare în România

  OMAR FARID AHMED, 25 de ani

  Rol în Al-Qaeda: Membru al grupării teroriste „ABU TIBA”. A fost desemnat emir interimar al zonei Al Qaim, fiind responsabil de luptătorii străini aduşi să lupte pentru Al-Qaeda. Una dintre persoanele însărcinate cu securitatea în rândul organizaţiei teroriste Al-Qaeda din regiunea Karbala.

  Afaceri în România: Administrator şi asociat în 23 de societăţi comerciale.

  OMAR KH. ASSEY, 28 de ani

  Rol în Al-Qaeda: Atacuri asupra convoiurilor aliate. Cel mai renumit atac a fost în 2005, când a ucis toţi membrii unui convoi de 12 maşini destinat poliţiei irakiene. Vehiculele le-a dăruit emirului Al-Qaeda responsabil pe zona Fallujah.

  Afaceri în România: Asociat sau administrator în 21 de societăţi comerciale.

  MUNTASIER KH. AASSI, 25 de ani

  Rol în Al-Qaeda: Uciderea celor suspectaţi de colaborare cu forţele americane din Irak. E în aceeaşi grupare teroristă cu „partenerul” de afaceri din România, Falah Salem.

  Afaceri în România: Administrator sau asociat în 61 de societăţi comerciale.

  FALAH M. SALEM, 38 de ani

  Rol în Al-Qaeda: Membru într-o grupare teroristă afiliată Al-Qaeda Irak. Căutat de forţele americane pentru acte de terorism.

  Afaceri în România: Administrator sau asociat în 27 de societăţi comerciale.
  AQEEL DHUYAB, 29 de ani
  Rol în Al-Qaeda: Implicat în activităţi de terorism în favoarea Al-Qaeda Irak.
  Afaceri în România: Administrator sau asociat în 21 de societăţi comerciale.

  DACA 5 TERORISTI AU 150 DE SOCIETATI COMERCIALE CAT AU 250
  DE TERORISTI ELIBERATI DE SERVICIILA ROMANESTI ?
  PROBABIL DE ORDINUL MIILOR !!!!

  DICOT :Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au trimis in judecata un cetatean irakian, pentru acte de terorism. Inculpatul, sub identitatea sa reala sau folosind identitati fictive si prin intermediul a patru societati comerciale, special constituite in acest scop, a inlesnit intrarea/iesirea in/din Romania si prelungirea dreptului de sedere in tara a unui numar de cinci cetateni irakieni, desi stia ca acestia au comis acte teroriste in favoarea retelei al-Qaeda in Irak, se arata intr-un comunicat al DIICOT. In prezent, cetatenii irakieni nu se mai afla pe teritoriul Romaniei.

  Anterior, inculpatul a mai fost trimis in judecata de catre procurorii DIICOT, pentru savasirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat si trafic de migranti, dupa ce, impreuna cu alte persoane, a facilitat intrarea, sederea sau tranzitarea Romaniei a peste 250 teroristi irakieni, fiind condamnat in prima instanta la o pedeapsa de 4 ani si 6 luni inchisoare.