Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Scrisoarea fostului premier-director SIE, către presă

Mihai Răzvan Ungureanu - fost premier-director SIE. foto mediafax

După ce Antena3 a făcut publice sumele mari cheltuite de MRU, pe prostiuţe sau prostioare, în cele 78 de zile ca premier al României, acesta, adică, Mihai Răzvan Ungureanu, a făcut publică următoarea scrisoare:

“Voi face câteva scurte precizări în legătură cu informaţiile apărute în presă despre sumele pe care le-aş fi cheltuit în calitate de premier. Aşa cum am mai spus-o, aşa-zisele dezvăluiri nu au nici o valoare de informare şi reprezintă un evident atac la persoană, generat probabil de îngrijorarea adversarilor mei politici faţă de ascensiunea mea în sondaje.

Oriunde în lume, un şef de guvern are alocat un buget pentru cheltuieli specifice. Suma vehiculată nu reprezintă cheltuielile personale ale primului ministru, ci cheltuieli de protocol cerute de activitatea de reprezentare la nivelul palatului Victoria şi mă refer aici la toate activităţile echipei mele, incluzând primirea delegaţiilor oficiale din străinătate, a delegaţilor oficiali de înalt nivel, şedinţa de guvern comună România – Moldova etc.

Lista prezentată nu reprezintă o cerere a primului ministru ca persoană, ci ceea ce a considerat RA-APPS că trebuie să comande pentru acoperirea activităţilor de protocol.

Nu pot să nu remarc faptul că sunt atacat într-o perioadă de plină coagulare a dreptei, la scurt timp după ce am fost ales preşedinte al partidului FORŢA CIVICĂ şi după semnarea protocolului Alianţei România Dreaptă. Toate aceste eforturi ale noastre de a ne constitui într-un adevarat pol de centru-drepta stârnesc îngrijorare în rândul stângii socialiste, care, iată, contraatacă aşa cum ştie mai bine. Acest atac la persoană nu face decât să ne aducă aminte cât de jos a ajuns nivelul discursului public şi al acţiunii politice în România.

Subliniez încă odată că sunt adeptul transparenţei totale şi al eficientizării cheltuirii banului public, aşa cum am arătat-o de altfel în exercitarea mandatului meu de premier. Reamintesc că în calitate de prim ministru am cerut tuturor ministerelor să afişeze transparent pe site cheltuielile pe care le efectuează. Acest lucru vine dintr-o preocupare reală pentru cheltuirea cu responsabilitate a banului public.

În acest sens, dat fiind interesul public pentru informaţiile legate de cheltuielile de protocol, cer guvernului actual să-şi facă publice aceste cheltuieli. Îl asigur pe domnul Prim Ministru că nu îmi voi pierde buna-credinţă într-atât încât să le consider ca fiind cheltuielile sale personale”.

Aşadar, invidioşii ăştia de la putere, acum că el, MRU, a crescut în sondaje, i-au copt-o! Însă el, un tip fin, uns cu multe alifii scumpe, nu-şi va pierde buna-credinţă şi va merge mai departe…

 

B.S.

Sursa: Ghimpele

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “Scrisoarea fostului premier-director SIE, către presă”

 1. indisciplinatu says:

  O cam ia cu “dreapta’ …pe 9 decembrie.
  Un papagal,….i se da prea mare atentie. Ma gandesc cu groaza cum unul ca el a “condus” SIE,..sau sie s-a condus cu mossadu’??

 2. dodo says:

  are dreptate,categoric.sa vedem listele de cheltuieli ale imberbului Ponta !

 3. Marlon Juvet says:

  dodo, ai idee ce inseamna expresia aia (probabil ca iti inchipui ca e ceva rusinos….) pe care o folosesti cand te referi la Ponta?

 4. gheo says:

  Mda, ai voie sa-ti pui unele intrebari, nu ?, oare cine este mai prost, cel care te conduce sau prostii care se lasa asa condusi ?, oare ce prosti ridica “piedestal” unui altuia despre care nu stie nimic ?, si, … dupa care … ramane “ca prostu” cu gura cascata de ce-i poate pielea si … “buzunarul nostru” pentru el desigur, … ce mama de natie de prosti suntem (oare am fost asa dintodeasuna si nu am stiut sau am stiut da, am tacut “chitic”) si cum ne fraieresc astia de parca ar conduce o … tara de prosti, pentru cei suparaciosi, intai sa studieze bine “problema” sau “tema”, cum vor ei ca … tot ai suntem !.