Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Statul Major General are un nou şef

Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat luni 27 Decembrie, decretul de numire în funcţia de şef al Statului Major General a domnului general-maior Dănilă Ştefan.

Generalul maior Dănilă Ştefan îl înlocuieşte în această funcţie pe amiralul Gheorghe Marin.

Marţi, 28 decembrie, începând cu ora 11.00, la sediul Ministerului Apărării Naţionale se va desfăşura ceremonia militară prilejuită de învestirea generalului-maior Ştefan Dănilă în funcţia de şef al Statului Major General.

Danilă a îndeplinit până acum funcţia de locţiitor al şefului SMG.

Scurt CV al geralului maior Dănilă:

– s-a nascut la 14 mai 1965, in Targu Neamt, judetul Neamt.

– a absolvit Liceul Militar “Stefan cel Mare” din Campulung Moldovenesc;

– a urmat cursurile Scolii Militare de Ofiteri de Aviatie “Aurel Vlaicu” şi a fost brevetat pilot militar.

– în perioada 1987-1998, a indeplinit succesiv funcţii de pilot, pilot-sef, instructor de zbor si comandant patrula.

– în perioada 1998-2000, a urmat cursurile Academiei de Inalte Studii Militare, Facultatea Interarme. Dupa terminarea studiilor, a fost numit in functia de ofiter I in biroul operatii la Grupul 95 Aviatie Vanatoare;

– din anul 2001 a fost comandant escadrila la Centrul 95 Trecere pe Avioane Supersonice, apoi la Baza 95 Aeriana.

– între anii 2005-2008, a indeplinit functia de sef sectie metodica pregatirii de zbor in Statul Major al Fortelor Aeriene.

– în aprilie 2008, a fost numit comandant al Bazei 95 Aeriene, iar in septembrie, acelasi an, comandant al Bazei (Flotilei) 90 Transport Aerian.

– a obtinut succesiv calificările de pilot si instructor de zbor pe avionul de lupta, iar din anul 2009 a inceput zborul pe avionul de transport C-130 Hercules.

– în anul 2005, a urmat Cursul postuniversitar de perfectionare in conducerea marilor unitati operative din Fortele Aeriene, la Colegiul de Razboi;

– în anul 2007 a urmat cursul principal “Probleme actuale ale securitatii nationale” la Colegiul National de Aparare.

– în perioada 2006-2009, a fost doctorand in stiinte militare, obtinand titlul stiintific de doctor in 2009, cu lucrarea “Securitatea aeriana in contextul globalizarii”.

– la 25 octombrie 2009, a fost avansat la gradul de general de flotilă aeriană;

– de la 1 octombrie 2010, a început activitatea în Statul Major General, îndeplinind funcţia de Locţiitor al şefului Statului Major General;

– la 1 decembrie 2010, a fost avansat la gradul de general-maior.

Numirea generalului Dănilă va atrage după sine şi o probabilă nouă avansare, acesta fiind mai mic în grad decât unii locţiitori şi alţi generali şi amirali.

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

82 Responses to “Statul Major General are un nou şef”

 1. aditoader says:

  — ,,Nu vă urez viaţă, căpitanii mei!
  Dimpotrivă, moarte, iată ce vă cei!
  Ce e viaţa noastră în sclavie oare?
  Noapte fără stele, ziuă fără soare.
  Cei ce rabdă jugul ş-a trăi mai vor,
  Merită să-l poarte spre ruşinea lor!
  Sufletul lor nu e mai presus de fierul
  Ce le-ncinge braţul, iau de martur cerul!
  Dar românul nu va câmpuri fără flori,
  Zile lungi şi triste fără sărbători.
  Astfel e vulturul ce pe piscuri zboară
  Aripile taie-i, că ar vrea să moară!
  Astfel e românul şi român sunt eu
  Şi sub jugul barbar nu plec capul meu.”

 2. B says:

  Deştepţi mai sunteţi. Din ce citesc aţi pune de o revoluţie dacă aţi vrea, dar nu vreţi.

 3. Copernic says:

  Daca gen. Danila este frate cu cel care a fost seful SMFN, dupa cum afirma @vise tata vise, si daca aschia nu sare de parte de trunchi atunci e bine. Desi este cam mare diferenta de varsta intre ei, cam 12 ani……Mai sunt unii care spun ca noul sef este insurat cu o verisoara a sotiei presedintelui…dar cine stie care este adevarul…si chiar asa fiind sotiei presedintelui nu i s-a reprosat nimic pana in prezent, poate doar discretia.
  Pe fondul imaginilor cu supraponderalii Marian si Chirita, al manevrelor lui Stanciu, chiar ca e nevoie de o schimbare………………..

 4. alabala says:

  Daca as fi rau intentionat, as spune ca toata polemica aceasta, intre Stelian P. si altfel, a fost intentionat sustinuta, pentru a abate atentia de la o analiza serioasa pe un subiect foarte important. Dar nu sunt, deci nu spun. Cred ca mai important ar fi sa raspundem la intrebari de genul: cum ajungi la 45 de ani, general maior, sef SMG si sef de general locotenent si de viceamiral? Exista viata dupa Marin? Care cu cine se inrudeste? Cu fostul sef al SMFN nu e frate, cica un fel de var. Daca seamana intre ei, activii vor fi nevoiti sa mai astepte patru ani pentru un altul. Oricum, va fi foaaarte interesant de acum incolo, tinand cont de orgoliile si gomoseniile din armata.

 5. RUMANU says:

  Multe comentarii pe langa subiect si foarte multa rautate din partea unor militari. Cu o minima documentare gasiti raspunsuri la aproape toate intrabarile. Cititi discursul presedintelui de la investirea amiralului Marin si o sa gasiti raspunsul la numirea unui general din F.A. la conducerea S.M.G. Cat priveste persoana generalului Danila, viitorul ne va da raspunsurile la toate intrebarile fara de raspuns acum. Un lucru ramane clar, ca sa ajungi in aceasta functie trebuie sa ai o stransa legatura cu cei care te propun, sustin si numesc in cea mai inalta demnitate militara a Armatei Romaniei. SARBATORI FERICITE! si sa va dea DUMNEZEU un AN MAI BUN.
  RESPECT TUTUROR!

 6. Altfel says:

  Alabala,
  Ma faci sa ma cred ca am randament supraunitar. Adica, reusesc ceva, fara sa-mi propun. Tocmai pentru o analiza lamuritoare intrebasem eu care este regula SCRISA SI CUNOSCUTA de numire a sefului SMG. Ca, daca nu stim regula, batem campii cu interpretarile. Probabil n-ai citit toata polemica. De exemplu, regula este sa fie numit prin rotatie cineva DE AVIATIE sau DIN SMFA? Ca sunt doua lucruri diferite. Danila, spre exemplu ESTE DE AVIATIE, dar NU ESTE DIN SMFA, el fiind loctiitor al sefului SMG, deci DIN SMG. Iar daca regula este sa fie cineva din SMFA, atunci CINE din SMFA? Nu cumva, chiar seful SMFA? Ca daca iei un subordonat de-al lui si i-l pui sef, normal este sa-l dai afara pe el. Asa se intampla in armatele in care ofiterii, si mai ales generalii, mai au si c_o_ie, nu doar calcaie lipite in fata sefilor si buze lipite de dosul palmelor amantelor de sefi.

 7. alabala says:

  Trebuia numit un sef de categorie de forte. Asa era regula. Acum nu mai e. Totul s-a complicat.

 8. Marlon Juvet says:

  @ Stelian P.: faptul ca am luat o pozitie neutra nu inseamna ca il aparam pe noul sef. Pur si simplu io, Gourkha si cine a mai postat in sensul asta incercam sa NU ne plasam in logica aia dihotomica, a lui “…cine nu e cu mine, e impotriva mea…”, ” e de-ai lu’ Dictatoru, JOS cu el” si altele din acelasi film. In plus, background-ul noului sef e curat, e “pe bune”, cel putin din ce reiese pana acum. Si eu zic ca merita sa-i acordam prezumtia de nevinovatie. Pana la proba contrarie. In mod clar e din alt film decat Repetentu’, Finu’ lu’ Finu’ ( de doua luni au promis baietii de la Catavencu ca vin cu extras din fisa lui matricola, precum au venit acum vreo 1000 de ani cu cu fisa altui mare intelectual, Marius Tuca).

 9. Stelian P. says:

  Marlon Juvet
  Am inteles atitudinea voastra si o aprob.

 10. Marlon Juvet says:

  @Stelian P.: Apropo de licee militare, poate va revizuiti cumva si afirmatia aia nefericita (de marlan frustrat, picat cu 3.50-4.00 la examenul de admitere intr-o vreme cand concurenta era de 15-20 pe loc – armata a fost dintotdeauna si in toata lumea o trambulina a ascensiunii sociale pentru cei dotati intelectual, dar fara posibilitati materiale – si revin la marlanul complexat, da cu pretentii intelectuale, Omu’ Nou’ nu alta) pe care ati facut-o pe forumul Semper fidelis, la discutia despre pensii militare, cu tinta absolventii de liceu militar (cacaturile alea securistoide, cu copii saraci de la tara, crescuti de partid ca sa fie osteni devotati). Nu are sens sa discutam aici in contradictoriu, am recunoscut patternul si expresiile (tot asa cum am recunoscut in Gourkha un fost coleg, deci ma pricep, nu ati monopolizat voi inteligenta si empatia, as spune ca chiar din contra) . Si lasati-o mai moale cu “pensionar militar”. Asta sa i-o spuneti pitecantropului Copitanul.

 11. Stelian P. says:

  Marlon Juvet
  Regret dar nu am intrat in viata mea pe forumul Semper fidelis si de citeva saptamini nu am postat niciunde decit aici. Aveti cuvintul meu de onoare. In plus nici nu stiu nimic despre liceele militare. Eu am intrat in scoala militara din liceul civil.

 12. SAM says:

  Traim in ROMANIA…

 13. voinea says:

  Daca Basescu si sleahta lui de nemernici se vor atinge de pensiile militarilor vor trebui sa-si faca repede bagajele.Nu vor prinde anul 2012 ca sa ne mai prosteasca cu alegerile lor uninominale .Deja cazanul nemultumirilor fierbe in clocot.Lipseste numai scanteia care in opinia mea va veni odata cu primele taloane de pensii din 2011. Sursele mele nu sunt Romania Mare si tembelul de Vadim ci legaturile foarte stranse cu cadrele active din M.Ap.N, fostii mei elevi sau subordonati.Va mai avea tupeul marele Basescu sa vina in fata ofiterilor din SMG si sa le repete ce le-a spus la adunarea precedenta? Va avea curajul sa-i priveasca in ochi? Il va trimite poate din nou pe omnipotentul BOC pe post de paratraznet.
  Pregatiti-va de lupta stimati colegi.Timpul nu asteapta!
  Asa scriam acum cateva zile pe marginea unui articol.
  Vazand festivitatea de la SMG am ramas stupefiat de tupeul acestui presedinte.Nu numai ca nu i-a fost rusine sa apara in fata cadrelor SMG carora le-a promis ca nu se va atinge nimeni de pensiile militare ci a si incercat sa le vanda gogosi si sa-l reabiliteze pe Oprea in fata subordonatilor afirmand ca datorita lui pensiile militare sub 3000 roni nu vor scadea la cei cu vechime completa.Nemernicul nu zice nimic despre cadrele scoase prematur la pensie datorita restructurarii armatei. Nu scoate nici o vorba despre mizeria de adeverinte de venit elaborate ilegal de centrele militare, despre umilirea indurata de pensionarii militari plimbati fara noima pe drumuri.Si se mai intituleaza si comandantul Armatei?R-U-S-I-N-E!!!!NU CREDEAM CA VOI APUCA VREODATA ASEMENEA VREMURI!
  Col(r)ing.Voinea Ion

 14. lucius says:

  Nene Voinea,
  Stii care este diferenta intre tine si base????
  Tu doar … latri (si-mi cer scuze, vreau doar sa vezi realitatea), pe cand el iti spune ce v-a face in viitor … deci le gandeste cu bataie lunga, a naibii de lunga.

 15. Marlon Juvet says:

  Off topic si un alt off de-al meu: “…iti spune ce v-a face..”. Biata gramatica a limbii romane, cate tampenii sunt scrise batjocorind numele tau.

 16. Marlon Juvet says:

  Si un alt Off topic – am avut io o premonitie cand am scris de “intelectualii”, “finu’ lu’ finu” aia care conduc destinele acestei natii. Si studiile lor marete, terminate la varste tomnatice. V-ati uitat aseara la Realitatea?

 17. RUMANU says:

  LAMURIRI PENTRU NEDUMERITI

  Potrivit articolului nr. 32 din Legea 346 din 21 iulie 2006 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Apărării Naţionale, Şeful Statului Major General este militarul cu rangul de conducere cel mai înalt din armată, numit de Preşedintele României, la propunerea ministrului apărării naţionale, cu avizul primului-ministru, pentru o perioadă de 4 ani, cu posibilitatea de prelungire cu până la un an. În funcţia de şef al Statului Major General poate fi numit locţiitorul acestuia sau unul dintre şefii categoriilor de forţe ale armatei.
  Generalul maior Ştefan Dănilă a fost, până la numirea în funcţia de şef SMG, locţiitor al şefului SMG, adică e OK.

 18. karadeniz says:

  @ RUMANUL
  Legea 346 spune “În funcţia de şef al Statului Major General poate fi numit LOCTIITORUL acestuia sau unul dintre şefii categoriilor de forţe ale armatei.
  Numai ca amiralul Marin are patru locţiitori, dacă primul, generalul Ştefan Oprea este legal, ceilalţi trei nu prea sunt, rostul lor e probabil să muncească şi să semneze în locul amiralului Marin.

 19. khukuri says:

  1.Luati aminte la atitudinea presedintelui SCMD Sibiu.
  2.Am senzatia ca se intampla ceva cu sindicatul(se lucreaza la decredibilizare).Cred insa ca este cel mai bun mijloc de a ne apara drepturile si statutul.De noi cei din teritoriu depinde sa fie puternic,este organizatie democratica daca va fi necesar putem schimba statutul ,chiar conducerea dar sindicatul insine cred ca este un lucru bun.Subscriu si la propunerea lui Gourkha de pe roarmy de a gasi modalitati de comunicare mai bune si sigure.
  3.Te salut Gourkha,ai un nikn inspirat as spune chiar valoros,gasesc ca spiritul gourkha ar trebui cultivat de cei ce stim ce inseamna

 20. RUMANU says:

  @karadeniz
  1. LA MULTI ANI!
  2. Sunteti putin rautacios faţă de cei 2 locţiitori când spuneti ” Numai ca amiralul Marin are patru locţiitori, dacă primul, generalul Ştefan Oprea este legal, ceilalţi trei nu prea sunt, rostul lor e probabil să muncească şi să semneze în locul amiralului Marin.”
  Seful SMG a avut un singur locţiitor pana la 1 oct.2010. Dacă o să intraţi pe site-ul SMG-ului o să constataţi că lucrurile au revenit la normal.

 21. John BARTON says:

  BUUUN, IATA CA AVEM UN NOU SEF AL S.M.G.!
  BUN-RAU, ASTA ESTE, BINE CA DUPA PATRU ANI SI CEVA, AMIRALUL FARA FLOTA A TRAS LA MAL !
  DECI, IATA CA NICI SEFUL S.M.G. NU ESTE NUMIT “SINE DIE” SI DUPA UN TIMP, PREDA STAFETA !
  CEEA CE NU ESTE CAZUL SECRETARULUI GENERAL AL M.AP.N, SOAMNA GEORGETA GAVRILA ! CITAM DIN WEB-SITE-UL M.AP.N./CONDUCEREA/:

  Georgeta Gavrilă a fost numită în funcţia de Secretar General al Ministerului Apărării Naţionale începând din data de 27 iunie 2005, în baza deciziei Primului-ministru nr. 366/2005.

 22. John BARTON says:

  URMARE LA MESAJUL PRECEDENT, “FUGIT” DIN MAIL FARA VOIA COMENTATORULUI:

  INTREBARE PENTRU “CONDUCEREA M.AP.N.: “””SECRETARUL GENERAL AL M.AP.N. – RESPECTIV DOAMNA GEORGETA GAVRILA, ESTE NUMITA “PE VIATA” IN ACEASTA FUNCTIE ? CEI CARE AU NUMIT-O SI ULTERIOR MENTINUT-O IN FUNCTIE CONSIDERA M.AP.N. CA MOSIA PROPRIE, UNDE FAC CE VOR ? SAU POATE D-NA IN CAUZA ARE MERITE EXCEPTIONALE ? AR TREBUI SA LE STIM SI NOI ! CA MAINE VA PRIMI SI EA “STEAUA ROMANIEI”I NOI HABAR N-OM AVEA PENTRU CE FAPTE DE VITEJIE ?

  SA AUZIM DE MAI BINE, CA DE AUZIT “DE MAI RAU” NE-AM CAM….SATURAT !

 23. karadeniz says:

  @RUMANU
  1. La multi ani !
  2.Nu sunt rautacios. Voiam doar sa spun ca in Romania dispretul fata de lege este mult mai mare decat respectul fata de ea. De 21 de ani in M.Ap.N regula de baza este, desfiintam structuri si functii pentru a scapa de oameni, reinfiintam structuri si functii pentru a pastra si promova anumiti oameni.
  3. Am intrat pe site-ul SMG, nu mi se pare normal.
  La conducere este trecut generalul Danila si urmeaza trei loctiitori, chiar daca nu mai sunt 4 tot nu e normal.
  Mai interesant e ca la galeria sefilor SMG, generalul Danila nu apare ci tot amiralul Marin.
  4. Poate isi fac o pomana niste hakeri si actualizeaza ei site-ul MApN

 24. Impotriva Tuturor says:

  Fara politica nu e posibil nimic in tara asta. Sotia acestui militar este senatoare PD-L. De aici deducem si cum a avansat atat de repede pe scara ierarhiei militare. Politica intoxica tot mai mult societatea romaneasca.

 25. RONIN says:

  @Imp Tuturor
  Nu este nici un senatoar sau deputat femeie cu numele de DANILA. Vezi ca iei banii degeaba!!

 26. AMES says:

  @ Impotriva Tuturor
  Nu este nici un senator sau deputat femeie cu acest nume. Mai verifica inainte de a da informatia pe post.

 27. RUMANU says:

  @karadeniz
  Sunt de acord cu dumneavoastra in ceea ce priveste respectul fata de lege. In cazul numirii generalului Danila au incercat sa dea o impresie de respectare a legislatiei, care in ochii omului obisnuit a avut efectul scontat. In acest moment loctiitor al sefului SMG este unul singur, ceilalti 2 nu fac obiectul propozabilitatii la conducerea SMG. Eu ii vad pe cei doi ca pe niste consilieri sau specialisti. Pe de alta parte, uitandu-ma pe site-ul SMG am vazut ca exista si o functie de DIRECTOR. Pentru ce o fi asta oare? Pentru un anume DOMN? De ce nu inca o functie de loctiitor? Orice institutie, fie de stat sau privata, are o structura de conducere formata din mai mult de 2 oameni (director, adjunct). Nu credeti? De ce SMG-ul sa fie altfel? Daca sunteti militar, nu aveti cum sa nu stiti ca pana si comandantul de pluton are un loctiitor si 3 comandanti de grupe.
  @IMPOTRIVA TUTUROR
  Generalul Danila a avansat rapid si datorita faptului ca este pilot, adica a castigat gradele militare mai rapid cu 1 an fata de colegii din F.T. sau F.N. (cu exceptia celor de general). Trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca in aceste functii nu acced decat OAMENII celor aflati la putere. Asa e si in SUA sau in care tara doriti dumneavoastra. Nu este normal sa marginalizezi militari care nu au “sarit” nici o etapa in pregatirea lor si au demonstrat ca sunt capabili sa conduca competent toate structurile in care au fost numiti, DAR astea sunt vremurile in care traim. Eu sunt convins ca oricine ar fi venit la conducerea SMG nu ar fi putut sa faca mare lucru. Poate, poate sa fi redat SPERANTA si DEMNITATEA MILITARILOR. Pana una alta, eu astept postasul cu surpriza.
  RESPECT TUTUROR!

 28. Nea Nelu says:

  Cuminte,silitor,cinstit,Fane Danila,este la nivelul comandantului de baza aeriana…sa fim seriosi,cine crede ca acolo e pus pe criterii deosebite se insala !!!El va fi si acolo ca peste tot unde a lucrat un bun executant de ordine…mai putin , o mana de fier,pentru ca Fane nu este asemenea om !!!V-am spus,el are un nivel clar acum,dar sa-l cocoti in cea mai inalta functie a militarilor,e aberant !!!Lui i-ar trebui 5 ani de lucru in SMG in functii cheie si pe urma cred ca mai putem discuta !!!Si mai e si problema gradelor-2-3 grade de general intr-un an?!Se duce… armata romana !CINE ARE OARE ACEST INTERES ?!

 29. Svetlana says:

  Juvete, puisor

  Am vazut ca-ti era dor de mine… De, ce sa-i faci, invatat sa fii cocos cat ai fost in activitate, te trezisi, oltene, fara racani pe post de gaina si te-apucasi, bata-te sa te bata, sa barfesti… Pai cum dracului sa ma fi confundat pe mine cu Stelian? Se vede bine ca tu, sarac copil dus de parinti, sa mai scape de o gura de fomist din familie, la liceul militar si invatat cu pasul de defilare de mic, ajuns mai tarziu darz pensionar militar, ai inceput sa dai semne de Parkinson… Si cu tremurici in varful bocancului, te apucasi sa-i dai suturi sub noada curului pretenului Stelica… Rusinica, mosule, rusinica.. Ce caine ai fost, si ce javra ai ajuns, n’asa, vorba Profetului de la Damaroaia…

  Cu putin efort, ai fi putut sa ma fi confundat cu Carolina, ca si ea a facut referire la Svetlana pe aici, pe site-ul pensionarilor luptatori pentru lovele… Dar de unde nu e, nici Scaraoschi n-are ce cere…

  Bun, hai ca te-am gratulat destul. Acum mars la pastile, ca iar te caci in pampersi si … pute!

  S.

 30. khukuri says:

  Ce-ar fi de capul javrelor ordinare daca in tara ar fi randuiala cum se spune la Cluj ?Unde ar fi locul unor mancurtzi ca talmacean,murgu,eba &co

 31. unul says:

  Hai sa fac lumina in ceea ce priveste persoana lui Danila . Acest baiat a fost un pilot mediocru in schimb s-a facut remarcat prin tenacitatea cu care isi turna colegii , rasplata pentru asta fiind un loc in fata . In ceea ce priveste servilismul de care a dat si da dovada este cunoscut in Aviatia Militara . Este artizanul unor masuri aberante in ceea ce priveste reforma in armata , exemplu ar fi modul in care au fost jecmaniti militarii activi de aproape 60% din veniturile banesti si un atent executant al recalcularilor pensiilor militare . Pe unde a trecut , s-a cam ales praful . In ceea ce priveste ascensiunea fulminanta a acestui vorbitor de limba engleza cu puternic accent rusesc se datoreaza faptului ca mama sotiei lui este verisoara primara cu mama sotiei betivanului national . Personal il cunosc foarte bine si ca o mica barfa am sa va spun ca acest slugoi nu * a fost in stare de nevasta lui * care era incurcata cu un M.M din unitatea de aviatie … apoi a fost numita , probabil pe criteriul competentei basesciene , la Casa Judeteana de Asigurai de Sanatate Bacau . Oricum , ceea ce se vede cu ochiul liber dar nu se recunoaste este faptul ca traim intr-o dictatura mai a dracului decat cea comunista . Betivul national si-a pus rudele si curvele in toate posturile cheie ale tarii si va fi foarte greu sa scapam de acest om toxic pentru tara . Ca mesaj pentru el verau sa-i transmit – sa-ti fie rusine javra ordinara , sper sa platesti ca si dictatorul dininte !!!!!

 32. sTOPs says:

  @unul … care mă inspiră !
  Ai posat la timp.Chiar îmi frigea PEN-ul DE LA TABLETA GRAFICĂ pentru un subiect ULTRA-CENTRAL acum după EUFORIA ULTRAȘILOR la REDDOGS’KIFLA …
  chestia cu TURNĂTORUL SUPERSONIST , VORBITOR DE ENGLEZĂ CU pute-RNIC ACCENT putin … e super- generoasă către ARTA UMORULUI SATIRICO-GRAFIC … SALVE DIGITALE !