Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Stirile zilei de 03 ianuarie 2011

Preşedinţii consiliilor judeţene din Harghita, Covasna şi Mureş au cerut cetăţenia maghiară

Diplomaţia românească vrea să se ia la trântă cu Franţa şi Germania

Premierul desemnat al R. Moldova vrea să formeze noul guvern până la 14 ianuarie

Ministerul Finanţelor Publice vrea să împrumute 4,8 miliarde de lei de la bănci în ianuarie

Dezvăluiri WikiLeaks: Notă diplomatică în care se arată nemulţumirea UE faţă de România

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Stirile zilei de 03 ianuarie 2011”

 1. Gourkha says:

  Sa analizam stirea nr. 1 – are talcuri adanci pt. initiati:

  1. Un urma cu cateva luni, Ungaria a promulgat o lege prin care acorda dubla cetatenie tuturor maghiarilor din afara Ungariei. In replica – Slovacia a promulgat o lege prin care retrage cetatenia oricarui etnic maghiar de pe teritoriul sau care solicita si cetatenia maghiara. In Romania, desi la fel de afectata ca si Slovacia – nicio reactie, ba din contra – prin legea educatiei se acorda dreptul de a studia in lb. maghiara istoria si geografia. Ba mai mult, la scurt timp dupa reactia Slovaciei – Presedintele Romaniei statea la sprituri cu László Tőkés, pe timpul vizitei premierului maghiar Orban in Romania. Acum – presedintii celor 3 CJ, sub aripa protectoare a PD-L & UNPR solicita cetatenia maghiara. Basescu & Boc nu vor lua nicio contramasura, spre deosebire de omologii lor slovaci. Romania e in recesiune, Slovacia nu.

  2. Structurile active de siguranta a Romaniei sunt demoralizate (salarii, noi reduceri, politizare).

  3. Structurile de rezerva care ar trebuie sa fie structuri strategice de securitate, sunt efectiv decimate (pensii) – nu mai exista, de fapt, rezervisti.

  4. Statul este minimalizat – astfel incat sub pretextul ca ar deveni mai suplu, in realitate este in incapacitate efectiva de riposta. Nu ma refer doar la structurile de securitate, ci cele din zona administrativa si fisc. Mai pe romaneste – intr-un viitor iminent de apropiat, pe acest fond de criza – Tinutul Secuiesc isi va declara, nu autonomia, ci independenta – inclusiv cateva judete sau parti din ele care fac legatura cu Ungaria. Ce poate face statul minimal? Nimic.

  Fiecare crede ce doreste, dar aici nu prea e pe crezute, sunt elemente pe care orice militar le leaga cu usurinta. Romania este pusa pe butuci dupa un plan bine pus la punct, scopul fiind autodezmembrarea. Iar lider al acestui plan – este exact Marele Carmaci, via PD-L & UNPR, in slujba UDMR. Interes comun: delapidarea banilor publici. Absolut nimic din politica portocalie, indreptata evident impotriva Romaniei nu este intamplator. Si noi ca militari – ar trebui sa legam aceste lucruri. László Tőkés oricum le leaga mai bine decat multi dintre noi.

  Sa analizam viitorul. Toata EU e impartita adminsitrativ-fiscal in regiuni, dar istorice, in Romania ar fi:

  1. Muntenia
  2. Moldova
  3. Dobrogea
  4. Bucovina
  5. Transilvania
  6. Maramures
  7. Crisana
  8. Banat
  9. Oltenia

  La cerere lor prin referendum, cele mici ca Maramures, Crisana sau Bucovina se pot afilia celor mai mari, din 9 pot deveni 5-6.

  Viitorul in Romania este insa cel de mai jos. Dincolo de faptul ca apar niste asociatii bizare, fiti atenti ce curs urmeaza Macroregiunea V.

  Macroregiunea I

  1. Botoşani – Suceava
  2. Bacău – Iaşi – Neamţ – Vaslui
  3. Brăila – Buzău – Galaţi – Vrancea

  Macroregiunea II

  4. Constanţa – Tulcea
  5. Bucureşti
  6. Călăraşi – Ialomiţa – Ilfov
  7. Giurgiu – Teleorman
  8. Dolj – Mehedinţi – Olt

  Macroregiunea III

  9. Gorj – Vâlcea
  10. Argeş – Dâmboviţa – Prahova

  Macroregiunea IV

  11. Arad – Caraş-Severin – Timiş
  12. Alba – Hunedoara
  13. Sibiu – Braşov

  Macroregiunea V

  14. Covasna – Harghita – Mureş
  15. Bistriţa-Năsăud – Cluj – Maramureş
  16. Bihor – Sălaj – Satu-Mare

  Spre ca v-ati prins ca Macroregiunea V inseamna nu numai Tinutul Secuiesc, ci leaga Tinutul Secuiesc de Ungaria.

  In conditiile unui stat minimal – cine se mai poate opune?

  PS: Apropo – salariile si pensiile se vor plati de macroregiuni si microregiuni. Planul cu V/XVI macro-micro are termen de aplicare limita 2013.