Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Armata siriană câștigă noi teritorii în regiunea Homs, bogată în resurse energetice

    

foto South Front

foto South Front

Soldații sirieni au continuat atacul asupra liniilor defensive ale teroriștilor DAESH din estul regiunii Homs și controlează o mare parte a câmpului petrolifer al-Heil.

Forțele armate siriene și luptătorii libanezi ai Hezbollah, care capturaseră înălțimile ce dominau câmpul petrolifer al-Heil și asediaseră ISIL în această regiune strategică, au reușit să câștige teritorii în adâncul deșertului Badiyeh și au obținut controlul asupra unei mari zone a câmpului petrolifer al-Heil, de lângă orașul al-Suknah.

În acest timp, avioanele de luptă siriene și rusești au executat atacuri repetate asupra liniilor defensive ale teroriștilor în al-Heil, lichidând o parte din ei. Potrivit informațiilor, câteva zeci de teroriști au mai rămas în regiune, însă se pare că soldații sirieni nu întâmpină mari dificultăți în avansarea rapidă către orașul al-Suknah.

Această localitate reprezintă ultimul bastion al jihadiștilor în regiunea Homs și ultima barieră strategică înainte ca forțele pro-guvernamentale să poată iniția asediul asupra provinciei Deir Ezzur. Potrivit unor rapoarte oficiale de ieri, forțele armate au ocupat poziții noi, la numai 10 km depăratre de orașul al-Suknah.

După ce și-au impus controlul asupra punctului strategic, Jubab Hamd, din estul regiunii Homs, soldații au continuat atacul asupra liniilor defensive ale ISIL și au capturat regiunea-cheie, al-Alaam, din estul satului Mosheirefeh al-Qarbiyeh, care domină pozițiile jihadiștilor în Um al-Saharij și al-Mosheirefeh al-Janoubi, în munții  al-Shoumeriyeh.

Între timp, armata a respins atacurile repetate ale teroriștilor, care au vizat recâștigarea regiunii Jubab Hamd. Ca urmare a noilor teritorii câștigate de către soldați în estul regiunii Homs, forțele pro-guvernamentale sunt acum la doar 10 kilometri depăratre de orașul al-Suknah, care este principala fortăreață a jihadiștilor în estul regiunii Homs și poartă de intrare în provincia Deir Ezzur.

 

Mihai Corb, InfoMondo Militar

Sursa știrii: Fars News

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.