Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Armata siriană declară armistițiu temporar

lupător al ASL foto sputnik.news

lupător al ASL foto sputnik.news

Marți 04 iulie, armata siriană a declarat o încetare temporară a focului în sudul țării pentru a putea facilita discuțiile legate de un eventual armistițiu cu grupările rebele din Kazahstan.

O declarație a armatei siriene spune că ostilitățile vor fi oprite în provinciile Deraa, Quneitra și Sweida. ,,Pentru a sprijini procesul discuțiilor de pace și reconcilierea națională, o încetare a ostilităților … va dura până la miezul nopții pe 6 iulie”

Nu este de așteptat ca armistițiul unilateral să includă și lupta împotriva grupării teroriste DAESH.

Un purtător de cuvânt al Frontului de Sud, o coaliție a grupărilor rebele ale Armatei Siriene Libere (ALS), pune la îndoială faptul că armata siriană și aliații săi sprijiniți de Iran vor opri atacurile de pe frontul din Deraa și din provincia Quneitra. Purtătorul de cuvânt al Armatei Siriane Libere și-a exprimat neîncrederea față de intențiile regimului de a respecta încetarea focului.

Cele două părți au organizat patru runde anterioare de negocieri în Kazahstan, începând cu luna ianuarie, în paralel cu negocierile de pace mediate de ONU de la Geneva. Nici un proces nu a făcut prea multe progrese.

 

Zinca Răzvan-Petru, InfoMondo Militar

 

Sursa: Al Jazeera

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.