Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Armata siriană prelungeşte cu încă 3 zile Acordul de încetare a focului

armata siriana. foto realitatea

armata siriana. foto realitatea

Pe 11 iulie, Comandamentul armatei siriene a anunţat o prelungire cu încă 3 zile a acordului de încetare a focului, la nivel naţional.
Iniţial, acordul viza doar perioada sărbătorii de Eid al-Fitr, însă a fost extins la 72 de ore, începând cu ora 01.00, a zilei de 12 iulie.

Recent, Comandamentul General al armatei siriene anunţase că a fost stabilit un armistiţiu, la ora locală 01.00 p.m. (10.00 GMT), care
va fi în vigoare până în data de 8 iulie, la miezul nopţii, cu ocazia sărbătorii de Eid al-Fitr, ce marchează sfârşitul postului de Ramadan. Apoi, acordul a fost extins, incluzând şi ziua de sâmbătă.

Înaintea acestui Acord, luptătorii Takfiri, sprijiniţi din afara graniţelor, au atacat câteva cartiere din nordul oraşului Alepp, ucigând cel puţin 8 persoane şi rănind alte 80. Potrivit „Observatorului Sirian al Drepturilor Omului”, peste 300 de obuze de artilerie au fost folosite în acel atac.

Din 2012 – la un an de la începutul conflictului în Siria – controlul asupra oraşului Alepp este disputat între forţele guvernamentale şi rebeli.  Trimisul Special al ONU în Siria, Staffan de Mistura, a estimat că peste 400.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în acest război. ONU a încetat furnizarea de cifre oficiale referitoare la  numărul de victime din Siria, deoarece nu are posibilitatea verificării autenticităţii celor care apar din diferite surse.

În ultimele luni, luptătorii Takfiri Daesh au înregistrat pierderi teritoriale importante, întrucât armata siriană a reuşit eliberarea unor zone şi oraşe importante de sub controlul acestora.

Sursa: PressTV

Mihai Corb

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.