Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Avansul rapid al armatei siriene obligă comandații DAESH să fugă din provincia Deir Ezzur

Confruntari in Siria foto Fars News

Confruntari in Siria foto Fars News

Surse din teren au confirmat faptul că un număr mare de comandanți ai grupării teroriste DAESH au început să fugă din estul regiunii Deir Ezzur în urma avansării trupelor armatei siriene în teritoriile lor din estul regiunii Homs și în sudul orașului Raqqa, spre Deir Ezzur.

Comandanții au părăsit orașul al-Mayadeen și împrejurimile acestuia din sud-estul regiunii Deir Ezzur, după ce forțele armate au pătruns adânc în teritoriile jihadiste din Raqqa și deșertul Homs.

Potrivit surselor, comandanul jihadist din orașul al-Ashareh, la nord-est de al-Mayadeen Barakat Motaleb, al cărui „nom de guerre” este Qasoureh al-Ashari, a părăsit câmpul de luptă.

Rapoartele ulterioare din ziua de marți au precizat că forțele terestre și cele aeriene ale armatei și-au intensificat operațiunile antiteroriste în Deir Ezzur, reușind să distrugă un tunel lung și un centru de comandă, cauzând mari pierderi în rândul militanților jihadiști.

Siria - sursa imaginii  Vox

Siria – sursa imaginii Vox

Unitățile de artilerie ale armatei au atacat intens mișcările de trupe și pozițiile jihadiste din satele Ayyash, al-Janineh, al-Hosseiniyeh, au atacat șoseaua transversală, al-Thardah, regiunea al-Tayem, baza aeriană „Panorama”, regiunea Huweija Sakar și o zonă la 7 kilometri de autostrada Deir Ezzur – Hasaka, eliminând un număr mare de teroriști și distrugându-le echipamentul militar.

În acest timp, soldații și-au intensificat operațiunile și în cartierul al-Jablieh, distrugând un tunele lung de 33 de metri și un centru de comandă cu 4 etaje. De asemeni, angajându-se într-un schimb intens de focuri cu teroriștii la baza aeriană „Panorama” din Deir Ezzur și în regiunea al-Maqaber, forțele armate au provocat mari pierderi umane și materiale.

Sursele din teritoriu au raportat că avioanele de luptă siriene și rusești au bombardat intens pozițiile întărite ale grupării DAESH din cartierele al-Orfi și al-Jabiliyeh, eliminând un număr mare de teroriști.

 

Mihai Corb, InfoMondo Militar

Sursa știrii: Fars News,

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.