Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Cel puţin 5 morţi în urma atacurilor cu bombă din oraşul sirian Tel a Abyad

Cel puţin cinci persoane au fost ucise şi alte zeci au fost rănite miercuri, 29.06., într-un atac cu bombă asupra unei clădiri administrative din oraşul sirian Tel a Abyad, aflat aproape de graniţa cu Turcia.
Martorii spun că o maşină condusă de kamikaze a pătruns în clădirea aparţinând autorităţii locale kurde din oraş. Oraşul a fost cucerit de militia kurdă YPG anul trecut de la militanţii Statului Islamic într-o ofensivă susţinută de lovituri aeriene conduse de SUA.
Tel Abyad se află la nord de Raqqa şi a fost o rută importantă de aprovizionare pentru “fortăreaţa” Statului Islamic.

YPG este una dintre cele mai puternice grupări militare din Siria şi este văzută ca şi coloana vertebrală a forţelor democratice din Siria,a cărei campanie de a recuceri zone controlate de ISIS este susţinută de către S.U.A. prin lovituri aeriene şi trimiterea de forţe speciale.

Militanţii statului islamic au efectuat mai multe astfel de atacuri cu bombă în zonele controlate de kurzi după ce au pierdut o parte semnificativă de teritoriu în nord-estul Siriei.

Sursa: REUTERS

Zinca Răzvan-Petru

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.