Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Civili uciși în timpul atacurilor aeriene americane în Siria

Atacuri aeriene la Hasaka Sursa imaginii Veterans Today

Atacuri aeriene la Hasaka Sursa imaginii Veterans Today

Mai mulți civili au fost uciși în timpul atacurilor aeriene de miercuri, executate de avioane americane, în partea de sud a regiunii Hasaka (nordul Siriei ăn apropierea frontierei cu Turcia).

     Avioanele de luptă americane au atacat satul Kashkash din partea de sud a orașului al-Shadadi din regiunea

Hasaka, ucigând 6 civili, printre care și două femei.

Potrivit informațiilor în timpul zilei de miercuri, 24 de persoane – printre care femei și copii – și-au pierdut viața, alți câțiva fiind răniți, în urma raidurilor aeriene ale coaliției conduse de Statele Unite asupra provinciilor Hasaka și Deir Ezzur (estul Siriei). Avioanele coaliției au bombardat orașul Albu Kamal din estul regiunii Deir Ezzur, aceste acțiuni ducând la moartea a 14 civili .

În acest timp, alte avioane de luptă au lovit satul al-Zayanat din sudul orașului al-Shadadi, din provincia Hasaka, ucigând 10 civili, printre care o femeie și doi copii. Numărul victimelor ar putea crește, din cauza condițiilor medicale ale răniților.

Alte rapoarte au comunicat că luni, cel puțin 50 de civili și-au pierdut viața în urma atacurilor aeriene și operațiunilor militare ale Forțelor Democratice Siriene (FDS), în orașul Raqqa. Mai mult decât atât, un grup de monitorizare a drepturilor omului, a declarat că cel puțin 50 de persoane au fost ucise în timpul raidurilor aeriene și atacurilor artileriei forțelor FDS asupra orașului Raqqa numai în ultimele 48 de ore.

Raportul a specificat faptul că au fost executate 25 de zboruri de luptă deasupra orașului Raqqa în timpul zilelor de sâmbătă și duminică.

 

Mihai Corb, InfoMondo Militar

Sursa știrii: Fars News

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.