Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Comandanți ai DAESH fug din provincia Deir Ezzur, în urma haosului instalat pe frontul jihadist

 

foto Fars News Siria

foto Fars News Siria

Surse oficiale din estul Siriei au afirmat că numeroși comandanți ai grupării teroriste DAESH au părăsit câmpul de luptă în urma haosului crescând din rândul militanților jihadiști din Deir Ezzur.  

După ce în ultimele zile au suferit înfrângeri grele și au pierdut mulți oameni în luptele cu forțele armatei siriene în Deir Ezzur, haosul a pus stăpânire pe frontul terorist din estul provinciei.

Sursele vorbesc de faptul că numeroși comandanți ISIL, printre care Hamed al-Nouri, al cărui „nom de guerre” este Abu Hamzeh al-Qar’ani, comandantul adjunct al forțelor „Hasaba” – forțe de monitorizare a securității – ale grupării ISIL, din al-Ashareh și încă doi comandanți din Kazahstan au fugit din oraș. Mai mult decât atât, mulți teroriști au fost uciși, sau răniți, în urma izbucnirii unor conflicte interne din cadrul grupului.

Un grup de rezidenți ai orașului Hajin, din estul regiunii Deir Ezzur, a atacat centrul de comandă al „Hasaba”, ucigând un terorist și rănind încă doi.

Relatările oficiale din estul provinciei au afirmat că luni, un număr mare de civili au ocupat străzile unui oraș din provincia Deir Ezzur, de lângă granița cu Irakul și s-au angajat într-un schimb de focuri cu jihadiștii, în timp ce forțele armatei siriene și luptătorii „Hezbollah” avansau rapid în teritoriul deținut de DAESH, în estul regiunii Homs.

Surse locale din orașul Albu Kamal au informat că un grup de tineri a ars două vehicule și un autobuz ce aparțineau teroriștilor, ucigând pe unul dintre ei.

Aceste informații vin la o zi după ce alți trei teroriști au fost uciși, mașina lor fiind arsă de locuitorii regiunii al-Kataf, de la periferia orașului Albu Kamal.

O stare de tulburare și confuzie domină militanții jihadiști, în rândul cărora au avut loc confruntări armate în regiunea al-Souar, care au dus la rănirea unor comandanți, precum Abu Mosaab al-Falastini și Abu Omar al-Australi.

În acest timp, avioanele de luptă siriene și rusești și-au intensificat atacurile aeriene asupra fortărețelor ISIL, iar trupele de uscat ale armatei avansează spre ultimul bastion jihadist în estul regiunii Homs, considerată ca fiind poartă a provinciei Deir Ezzur.

 

Sursa știrii: Fars News

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.