Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Despre circumstanțele triumfului lui Donald Trump în ,,lupta’’ cu NATO

foto Rex Shutterstock, Xinhua

foto Rex Shutterstock, Xinhua

Odată cu terminarea summitului controversat de la Bruxelles se anunță și victoria  à la Pirus a președintelui SUA care nu poate decât să stabilească o scenă politică bine definită.

Pentru moment, sfârșitul summitului NATO ne lasă cu o alianță unificată în frunte însă cu președintele american. Tacticile sale de negociere violente se pare cî au dat roade și Trump își impune agenda sa asupra aliaților săi ceea ce reprezintă pentru el un succes nu doar politic, ci și economic.

,,Diplomația prin umilire și intimidare’’ cum o numește William Cohen, fostul secretar american al apărării, nu respectă un principiu de bază a unei alianțe sau înțelegeri, acela că, pentru a fi de succes, ambele părți trebuie sa fie împăcate și fericite. Această dogmă însă nu pare a fi importantă pentru Donald Trump care aparent merge pe ideea că succesul este valabil atunci când el iese fericit și cumva reușește să ,,bage pe gât’’ agenda sa politică.

Întrebarea ramane însă dacă rezultatul summitului de la Bruxelles este de bun augur sau nu, dacă acest lucru va ajuta în contextul întalnirii lui Donald Trump cu Vladimir Putin.

Surse: CNN; G4Media

Nicoleta Dubei, InfoMondo Militar

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.