Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Mulți locuitori din Raqqa părăsesc orașul în urma confruntărilor dintre FDS și Daesh

civili in Raqqa foto NRTUn număr mare de civili părăsesc orașul Raqqa după ce luptătorii Forțelor Democratice Siriene (FDS) – în mare parte kurzi – au reușit să rupă liniile defensive ale jihadiștilor din diferite zone ale orașului.

     Din cauza faptului că luptele s-au intensificat în numeroase cartiere, ei părăsesc orașul în grupuri și se îndreaptă spre o tabără de refugiați din satul al-Karameh, la est de Raqqa. Mulți dintre ei au răni fizice, sau suferă de probleme mintale.

În ultima perioadă, luptătorii FDS au înregistrat un șir de victorii în confruntările cu militanții jihadiști, recâștigând controlul asupra unei mari părți din teritoriul acestora și se îndreaptă spre zona centrală a orașului.

Surse din cadrul FDS au declarat că armata irakiană controlează acum șoseaua Seif al-Dowleh, care traversează orașul și este principala cale de acces în centrul său, ducând până la Marea Moschee.

Rapoartele militare susțin faptul că marți, soldații kurzi s-au angajat în lupte grele în partea de sud-est a orașului Raqqa și au obținut în cele din urmă controlul asupra districtului al-Tatleh.

FDS au reușit să rupă liniile defensive ale militanților jihadiști și au intrat în cartierul Hosham Bin Abdul Malik, în partea de sud a orașului, în cartierul al-Yarmouk, în vest și în cartierul Vechea Raqqa, din partea de est. În urma confruntărilor, o mare parte din aceste cartiere se află sub controlul armatei, aceasta reușind să împingă tot mai mult linia de rezistență a militanților, capturând jumătate din cartierul Hosham Bin Abdul Malik și eliberând zona de est.

Potrivit estimărilor, Daesh a pierdut peste 30 de luptători în urma acestor ciocniri.

Mihai Corb, InfoMondo Militar

Sursa știrii: Fars News

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.