Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Operațiunile aeriene executate de SUA au ucis civili în Raqqa

atacuri in Raqqa www.malaysiaupdates.com

atacuri in Raqqa www.malaysiaupdates.com

Cel puțin 224 de civili au fost uciși în atacurile aeriene ale coaliției conduse de SUA, de când a fost declanșat asediul asupra fortăreței DAESH, Raqqa.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO)  a declarat joi 06.07 că, cel puțin 38 de copii și 28 de femei au fost printre victimele raidurilor aeriene, adăugând că nu au un număr exact pentru civilii uciși în alte moduri, inclusiv prin alte operațiuni militare, mine, sau pentru cei uciși în timp ce încearcă să fugă din oraș.

Luptătorii arabi și kurzi din Forțele Democrate Siriene (FDS) au intrat în Raqqa pe 6 iunie, după o operațiune de o lună de zile pentru a înconjura gruparea teroristă DAESH.

OSDO a declarat că bătăliile și loviturile aeriene din Raqqa au ucis 311 luptători ai DAESH și 106 luptători ai FDS.

Mii de civili sunt considerați a fi prinși în interiorul Raqqa, aceștia fiind folosiți de către gruparea teroristă pe post de scuturi umane.

Coaliția susținută de SUA susține ofensiva FDS din Raqqa cu sprijin aerian, precum și consilieri în ceea ce privește forțele speciale, armamentul și echipamentele.

 Răzvan-Petru Zinca, InfoMondo Militar

Sursa: Al Jazeera; The Hindu

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.