Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Putin a ordonat retragerea trupelor ruseşti din Siria

Putin si ministrul rus al Apararii.foto rtVladimir Putin a ordonat luni, 14 martie, retragerea majorităţii trupelor ruseşti din Siria. Aceasta, deoarece “intervenţia militară a Moscovei şi-a atins, în mare, obiectivele”, potrivit Reuters şi Russia Today.

În cadrul unei întâlniri cu ministrul Apărării şi cu cel de Externe, Putin a afirmat că retragerea ar trebui să înceapă de marţi.

De asemenea, el a cerut Rusiei să îşi intensifice rolul în procesul de pace, pentru a pune capăt conflictul din Siria.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că Putin l-a sunat pe preşedintele sirian Bashar al-Assad, pentru a-l informa de decizia Moscovei.

Între timp, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a avertizat că negocierile pentru pace de la Geneva nu sunt simple şi rămâne de văzut dacă toate părţile vor fi de acord cu aceste discuţii.

Sursa: www.reuters.com, www.rt.com

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.