Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rebelii din Siria înfruntă Statul Islamic la graniţa cu Irakul

rebeli sirieni. fotozf

rebeli sirieni. fotozf

Rebelii sirieni au avansat spre Al-Bukamal, oraş aflat la graniţa cu Irakul şi controlat de SI. Ofensiva este susţinută de Statele Unite şi are ca scop preluarea oraşului Al-Bukamal din estul Siriei de la SI.
În acelaşi timp, o altă ofensivă a fost iniţiată în nordul Siriei şi urmăreşte îndepărtarea grupării Statul Islamic de la graniţele cu Turcia.

Ofensiva este purtată de către „Noua Armată a Siriei”, formată din insurgenţi, care au fost alungaţi din estul Siriei. Surse ale rebelilor susţin că au fost instruiţi de traineri americani.

Capturarea oraşului Al-Bukamla de către Statul Islamic în 2014 a dus la înlăturarea graniţei dintre Siria şi Irak. Oraşul este situat la câţiva km de graniţa cu Irakul, în provincia Deir al-Zor.

Sursă: www.reuters.com

Oiaga Emanuel-Ovidiu

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.