Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Rusia agreează ambele variante de soluţionare a contractului Mistral

Mistral class - nava "Le Tonnerre"

Mistral class – nava “Le Tonnerre”

Iuri Uşakov, consilierul preşedintelui Vladimir Putin, a declarat că “Moscovei îi convin ambele variante de soluţionare a problemei apărute în contractul pentru livrarea de portavioane Mistral către Rusia: primirea navelor sau compensaţii financiare pe măsură”, potrivit ITAR TASS, preluat de AGERPRES.
Potrivit lui Uşakov, în timpul discuţiilor pe care Vladimir Putin le-a avut în data de 6 decembrie cu preşedintele francez Francois Hollande, sosit într-o vizită inopinată la Moscova, acest subiect nu a fost discutat.

“Hollande nu a abordat acest subiect, iar din partea noastră nici nu au existat încercări de a aborda această problemă”, a spus reprezentantul Kremlinului.
“Preşedintele Putin a subliniat că noi (partea rusă n.r.) abordăm cu calm situaţia. În principiu, ne convin ambele variante: sau navele, sau banii”, a precizat Uşakov.

La finalul întrevederii de sâmbătă cu omologul său francez, preşedintele Putin a anunţat că nu a abordat în discuţia cu Hollande tema livrării portavioanelor Mistral.

Şeful statului rus a declarat jurnaliştilor că va “manifesta înţelegere” faţă de modul în care Franţa îşi va onora obligaţiile.
“Plecăm de la premisa că acest contract va fi îndeplinit”, a spus Putin, exprimându-şi speranţa că, în caz contrar, Franţa îi va restitui Rusiei banii deja plătiţi.

La rândul său, preşedintele francez a declarat că “problema livrării de nave Mistral către Rusia este legată exclusiv de îndeplinirea de către Moscova a Acordurilor de la Minsk”.

Contractul ruso-francez privind construcţia de portavioane pentru Flota Federaţiei Ruse a fost semnat în iunie 2011.

Sursa: ITAR TASS, AGERPRES

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.