Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Scurtă analiză a cazului locotenetului Alexandru Gheorghe

Întrucât, printr-o ofensivă mediatică disproporţionată susţinută prin aproape toate mijloace la dispoziţie de către M.Ap.N. şi prin specularea greşelilor în gandire şi exprimare s-a reuşit compromiterea şi izolarea ofiţerului protestatar, doresc să analizez sintetic şi echidistant cazul Lt. Alexandru Gheorghe din Flotila 71 Aeriană, Câmpia Turzii.

A. În ceea ce priveşte situaţia disciplinară

 

1. Concret, ofiţerul a participat la un miting/demonstraţie cu caracter politic în Piaţa Universităţii din Bucureşti unde şi-a expus nemulţumirea faţă situaţia în care se găseşte România în general şi Armata Română în particular.

Prin aceasta ofiţerul a încălcat Statutul cadrelor militare, L. 80/1995, prin faptul că potrivit prevederilor din Secţiunea 3 – Interzicerea sau restrângerea exerciţiului unor drepturi şi libertăţi, Art. 29 – Cadrelor militare în activitate le este restrânsă exercitarea unor drepturi şi libertăţi, astfel:

lit. g) participarea la mitinguri, demonstraţii, procesiuni sau întruniri cu caracter politic ori sindical este interzisă, cu excepţia activităţilor la care se participă în misiune.

Deci participarea în calitate de cadru militar în activitate este relevantă şi nimic altceva.

2. Potrivit L. 80/1995, Secţiunea 4 – Recompense şi sancţiuni, Art. 33 – Pentru abateri de la disciplina militară, neîndeplinirea îndatoririlor, încălcarea normelor de conduită militară, a regulilor de convieţuire socială, ofiţerilor, maiştrilor militari şi subofiţerilor li se pot aplica următoarele sancţiuni disciplinare: avertisment; mustrare scrisă; consemnare; retrogradare în funcţie; amânarea înaintării în gradul următor pe timp de 1-2 ani.

Conform Art. 34 – Recompensele se acordă, iar sancţiunile disciplinare se aplică potrivit regulamentelor militare.

În consecinţă potrivit R.G. – 3 – Regulamentul disciplinei militare, unul din şefii săi ierarhici, conform competenţei, trebuia obligatoriu să-l sancţioneze disciplinar.

Din comunicatul de presă şi din relatările ofiţerului nu rezultă însă că acesta a fost sancţionat disciplinar.

Aplicarea unei sancţiuni disciplinare nu exclude măsura de a fi trimis în faţa Consiliului de onoare sau a Consiliului de judecată.

3. Prin hotărarea comandantului flotilei ofiţerul a fost trimis în faţa Consiliului de judecată potrivit prevederilor L.80/1995 – Art. 35, Pentru apărarea onoarei cadrelor militare şi evitarea abuzurilor, cercetarea şi judecarea abaterilor grave sau a altor fapte de aceeaşi natură săvârşite de acestea, în armată, se înfiinţează consilii de onoare şi consilii de judecată. Consiliile de onoare se constituie în fiecare unitate, iar consiliile de judecată la organele centrale ale Ministerului Apărarii Naţionale, statele majore ale categoriilor de forţe ale armatei, comandamentele de armă, de armată şi de corp de armată, precum şi la alte eşaloane similare, stabilite prin ordin al ministrului apărarii naţionale şi a Art. 9 alin. (1) şi 11 din R.G. – 8 – Regulamentul consiliilor de judecată.

Urmează Hotararea Consiliului de judecată.

Ofiterul a declarat că este conştient că trebuie să raspundă disciplinar.

Cu aceasta aspectul încălcării disciplinei militare de către Lt. Alexandru Gheorghe ar trebui sa se încheie.

 Dura lex sed lex (Legea este aspră dar e lege)

B. În ceea ce priveşte conţinutul raportului înaintat şefului S.M.G. şi declaraţiile publice ale ofiţerului

1. Ministerul Apărării Naţionale, Direcţia Management Resurse Umane, Statul Major General, Statul Major al Forţelor Aeriene şi Flotila 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” trebuie să analizeze în amănunt în părţile care le privesc, conţinutul raportului ofiţerului dar şi alte sesizări şi informaţii primite sau dezvăluite în presă, referitoare la nereguli şi disfuncţionalităţi asemanatoare în formarea cadrelor militare şi în evoluţia acestora în cariera militară.

Aspectele deosebit de grave raportate ierarhic de către ofiţer încă de la jumătatea anului 2011 au rămas fără răspuns oficial şi posibil nerezolvate.

Nimeni n-a spus până acum dacă au fost verificate, dacă s-au adeverit sau nu, şi foarte important, dacă au fost luate măsuri de remediere etc.

Dacă se adeveresc, atunci superiorii acestuia într-un gest de minimă decenţă şi înţelepciune trebuie să-i mulţumească.

Dacă ofiţerul nu-şi asuma în mod conştient (nu inconştient cum sugerează unii, atât din interiorul cât şi din exteriorul sistemului militar), riscul de a apărea public în Piaţa Universităţii, „gunoiul” continua să fie ascuns sub preş iar situaţia persista sau chiar se amplifica.

2. Ministerul Apărării Naţionale, instituţie publică a statului român nu este şi nici nu trebuie să fie o instituţie închisă ermetic, trebuie să aibă întotdeauna o doză suficientă de transparentă şi capacitatea minimă de a recunoaşte că există şi disfuncţionalităţi şi să probeze că are capabilitatea de a le rezolva oportun.

Într-o societate normală, o instituţie ca armata, cu o funcţionare normală, cu un management eficient, astfel de probleme care apar în sistem se rezolvă corect, oportun şi în folosul resursei umane şi nu împotriva ei, nu sunt trecute cu vederea, nu sunt lăsate să se acutizeze, nu sunt căutaţi vinovaţi la nivelul eşaloanelor inferioare, în cazul în speţă al locotenenţilor.

Semnale privind aspecte asemanatoare sau chiar mai grave decât cele raportate de catre ofiţer au apărut şi în presă şi sunt de notorietate.

Fără nicio supărare, răspunderea o poartă în totalitate cei care conduc sistemul militar şi tolerează încălcarea prevederilor legale în vigoare.

Armata Română ca parte componentă a societăţii nu poate trăi izolată, provine din popor, este legată de popor, se confruntă cu aceleaşi probleme, iar nemulţumirile poporului sunt şi ale sale. Dacă ţara progresează şi devine prosperă, şi armata va progresa şi va deveni perfomantă şi în mod cert profesionistă.

Sub niciun motiv sancţionarea tânărului ofiţer nu trebuie să fie un prilej de a intimida şi inhiba pe toţi cei care gândesc asemănător, sunt nemulţumiţi, se simt umiliţi şi se confruntă cu aceleaşi probleme, dar nu au curajul să ia poziţie nici în interiorul instituîiei, cu atât mai puţin poziţie publică.

 Cessante causa, effectus cessat (Daca inceteaza cauza, inceteaza si efectul)

 

Col. (r)  Ioan Gheorghe Raţiu


Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

48 Responses to “Scurtă analiză a cazului locotenetului Alexandru Gheorghe”

 1. Vlad Tepes says:

  Cu privire la R.G.3, ediţia 2009, l-am recitit astăzi.
  Singura sancţiune pe care o poate lua un comandant împotriva unui subordonat este de avertisment.
  Celelalte sanctiuni se aplica doar dupa ce cazul subordonatului este discutat in Consiliul de Judecata sau Consiliul de Onoare după caz.
  P.S. Conform legii recompensele se acordă, sancţiunile se aplică. În regulamentul citat este scris la un articol ceva de genul “Sancţiunile ce se pot aplica” :)

 2. Ioan says:

  Ambele formulari sunt corecte, in L. 80/95, art. 33 “… li se pot aplica” iar in art. 34 “… R.G. 3

 3. ROBERT HORVATH SUA says:

  VIITORUL PRESEDINTE AL ROMANIEI ALEXANDRU GHEORGHE PROPUNE IN NUMELE ARMATEI :
  „Am propus ca Armatei să-i fie încredințată pe durata de o lună administrarea acestei țări. Armata să-și ia angajamentul ca într-o lună de zile să organizeze alegeri libere și democratice, supravegheate de presa română liberă”, a declarat tânărul ofiter.
  CIA ;traducere libera din limba engleza
  – Cea mai importanta publicatie militara Info Mondo Mlitar anunta sprijinul armatei romane.http://militar.infomondo.ro/actualitate/te-salut-locotenente.html

  CITITI :
  OPERATIA COD “ARMATA E CU NOI ” A INCEPUT !
  http://devanewyork.blogspot.com/2012/01/raport-cia-revolta-armatei-romane.html

 4. ROBERT HORVATH SUA says:

  LOCOTENENTUL ALEXANDRU GHEOEGE EROUL NATIONAL !
  El inseamna mai mult decat se crede. Este semnalul revoltei armatei
Romane. Comform informatiilor mele ziaristice si a documentelor declasificate
este o miscare bine organizata avand sprijinul moral al majoritatii militarilor.
Va invit sa sa cititi cu ochii vostri cea mai importanta publicatie pe internet
al armatei Romane.
InfoMondo Militar
You are in the army now!
http://militar.infomondo.ro/
Informatii extrem de importate din surse de incredere in curand pe
http://devanewyork.blogspot.com/
  La începerea revoltei populaţiei din Libia, postul de televiziune CNN a transmis un interviu surprinzător, filmat în capitala rebelilor – Benghazi.
  Intervievatul era un tânăr locotenent, tras prin inel, sigur pe el, telegenic, cu cascheta pe cap, care explica de ce a dezertat din armata guvernului de la Tripoli, ce nu mai putea suporta şi, mai ales, faptul că nu era singurul ofiţer care gândea în acest mod.
  Acum minunea se produce şi la Bucureşti, unde alt locotenent, cu o ţinută impecabilă, un chip plăcut, vine cu mesaje pe inimile telespectatorilor, uluind o ţară întreagă.
  CIA :
  traducere libera din engleza
  A INCEPUT REVOLTA ARMATEI ROMANE !

 5. ROBERT HORVATH SUA says:

  Raport CIA:

  Revolta din Egipt seamana perfect cu Revolta romana: Armata va trece de partea cetatenilor !
  Situatia poporului roman este dramatica, la limita supravietuirii. Orice scanteie poate sa aprinda incendiul, oriunde. Depinde de unde vine scanteia. Cand armata cheama trimiterea clasei politice la puscarie revolutia este la doi pasi. Militarii cheama direct la solidaritate in vederea unei noi revolutii si pedepsirea Presedintelui Basescu si a clicii de la putere. Ofiterii disponibilizati reprezinta un pericol terminal si pot pune baza unei revolte a intregii armate romane. Inca din anii din ‘90, in numele modernizarii Armatei, ceruta de alinierea la exigentele armatelor statelor NATO, au fost desfiintate mari unitati, unitati militare traditionale, categorii intregi de forte ale armatei. Zeci de mii de ofiteri si subofiteri au fost disponibilizati. In paralel, prin decizii de natura „economica”, a fost trecuta la fier vechi o industrie militara ca urmare au fost condamnate la foame alte mii, zeci de mii de specialisti de inalta clasa impreuna cu familiile lor. In 1989 armata avea 235.000 de militari activi. Generali, ofiteri, subofiteri si militari in termen. In 2007 ajunsese la circa 75.000 militari, iar pentru 2015 numarul acestora se va diminua la 65.000. Au disparut, deci, 170.000 de oameni, inclusiv ca urmare a profesionalizarii armatei.

  – in anul 1998: 36.500 ofiteri;
  – la 31.12.2003: 14.252 ofiteri;
  – la 31.12.2009: 11.250 ofiteri;

  Nicio alta institutie fundamentala a statului nu a mai cunoscut o asemenea dramatica transformare in anii de dupa revolutie!

  CIA: 80.000 DE REZERVISTI SUNT O FORTA EXTRAORDINARA CARE POATE SCHIMBA ECHILIBRUL POLITIC DIN ROMANIA. PREZENTA ACESTORA ALATURI DE POLITISTI IN MIJLOCUL MASEI DE DEMONSTRANTI VA DUCE LA CADEREA REGIMULUI ACTUAL, CARE NU MAI ARE LEGITIMITATE SAU SPRIJIN POPULAR. SINGURA PROGNOZA SAU SCENARIU PENTRU ROMANIA ESTE O REVOLTA POPULARA.

  Tensiunea in armata romana este un grav motiv de ingrijorare pentru cancelarile vestice. O revolta in Balcani ar fi o lovitura pentru NATO. Nu demult peste capul Departamentului de stat presedintele Obama a semnat un ordin secret catre CIA numit Stabilizarea Romaniei care trebue citit invers. Politica de dezbinare a lui Basescu in loc sa atenueze tensiunile in zona militara le accentueaza. Prezenta militarilor in uniforma chiar in rezerva in mijlocul unor largi manifestatii ale populatiei profund nemultumite va pune pecetea finala pentru acest regim.

 6. ROBERT HORVATH SUA says:

  NU VA ATINGETI DE OFITERUL EROU ! GREVA FOAMEI IN FATA SEDIULUI ONU NEW YORK !

  SUNT ALATURI DE ALEXANDRU GHEORGHE REPREZENTANTUL MORAL AL ROMANIEI !
  Lt. Alexandru Gheorghe şi-a asumat în mod conştient riscurile prezenţei sale în piaţă şi că a fost dispus să facă acest sacrificiu, pentru a le transmite românilor că inclusiv persoane care lucrează în armata română, sunt de partea protestatarilor. Gestul lui a dinamitat mafia politica care simte ca ai fuge pamantul de sub piciore.
  Servicile in colaborare cu intreaga medie a inceput denigrarea sa. Este la un pas de tribunalul militar……….
  Acest tanar care ne face pe toti mandrii este in mare pericol !

  INCEP PROTESTUL MEU SIMBOLIC IN FATA SEDIULUI ONU SI IN FATA CLADIRII DE 16 ETAJE A SECURITATII !
  MIERCURI FEBRUARIE 2012 . VOI POSTA UN MATERIAL VIDEO DE LA FATA LOCULUI

 7. ROBERT HORVATH SUA says:

  ROBERT HORVATH CINEAST NEW YORK Says:
  ianuarie 23rd, 2012 at 9:43 pm
  UN ANUNT DE IMPORTANTA MAXIMA
  ANUNT SFARSITUL REGIMUL BASESCU !
  Ora 2.38 pm New York
  UN OFITER AL ARMATEI ROMANE IN UNIFORMA APARE IN PIATA
  UNIVERSITATII !
  DESCHIDETI :
  http://devanewyork.blogspot.com/2012/01/cia-prevede-revolta-armatei-romane.html

  ianuarie 24th, 2012 at 1:38 am
  A sosit un inger in Piata Universitatii inbracat in uniforma millitara .
  Cu ajutorul lui DUMNEZEU am trait si asta. Am trait multe si am vazut
  multe dar niciodata un asemenea moment de eroism Poate sunt prea
  dramatic….dar prin acest tanar am invins.
  Dece am invins ? Pentru ca gestul lui face cat zece milioane de protestatari
  Am o dovada .
  Dupa douazeci de ani DUMNEZEU si-a intors obrazul si catre noi.

 8. ROBERT HORVATH SUA says:

  CIA: 80.000 DE REZERVISTI SUNT O FORTA EXTRAORDINARA CARE POATE SCHIMBA ECHILIBRUL POLITIC DIN ROMANIA. PREZENTA ACESTORA ALATURI DE POLITISTI IN MIJLOCUL MASEI DE DEMONSTRANTI VA DUCE LA CADEREA REGIMULUI ACTUAL, CARE NU MAI ARE LEGITIMITATE SAU SPRIJIN POPULAR. SINGURA PROGNOZA SAU SCENARIU PENTRU ROMANIA ESTE O REVOLTA POPULARA.

 9. ROBERT HORVATH SUA says:

  SOARTA LUI BASESCU HOTARATA IN 7 MINUTE
  Kiyoko Horvath Nipon Press
  ianuarie 20th, 2012 at 9:22 am
  Corespondenta speciala

  SOARTA LUI BASESCU HOTARATA IN 7 MINUTE
  CONVOBIRE TELEFONICA OBAMA -BASESCU
  Romania la inceput de an se aseamana cu ultimele zile a lui Ceausescu.
  Situatia este cu atentie monitorizate de cancelariile occidentale. Servicile occidentale trag semnalul de alarma a unei situatii iesite de sub control.
  La orizont se intrevede chiar disolutia unui stat NATO .
  O explozie in Balcani este vazuta ca o catastrofa pentru interesele strategice americane. Consensul din ultimele ore este de a linisti populatia revoltata.
  Acest lucru cere demisia Presedintelui Basescu tinta principale a furiei populare.
  Primul semn in aceasta directie a fost mesajul adresat de Victoria Nuland, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat.Mesajul Departamentului de Stat semnalaeză președintelui Băsescu că SUA nu-l vor susține dacă situația scapă de sub control. Trebuie amintit că în acest fel a procedat administrația americană și în cazul protestelor din Egipt, atunci când au început violențele din Piața Tahrir, iar regimul Mubarak a fost nevoit să facă uz de forța armatei. Dacă la început mesajele erau adresate ambelor părți din conflict, atunci când a devenit limpede că Mubarak a pierdut sprijinul societății, secretarul de Stat, Hillary Clinton i-a spus explicit lui Mubarak că trebuie să plece. Acelasi mesaj a fost trimis si lui Basescu prin ambasadorul SUA la Bucuresti.
  In decursul zilei de ieri la sfatul unor lideri europeni Presedintele Obama
  a telefonat liderului roman. Discutia a durat exact 7 minute. Probabil ca cel mai important moment al convorbirii a fost finalul convorbirii.
  VA MULTUMESC PENTRU ATENTIE. LA REVEDERE DOMNULE BASESCU.
  Kiyoko Horvath for Nipon Press Europe.

 10. Plano10 says:

  Ar fi de inteles exprimarea nemultumirii unui cadru militar in public, mai ales daca are origini valcene. Valcenii sunt cunoscuti a fi foarte revendicativi. :)
  Cum am mai spus, este de neinteles ca aceste nemultumiri sa fie transformate in atacuri la ordinea constitutionala, asa cum a rezultat din declaratiile lt in fata camerelor de luat vederi.
  Si mai de neinteles sunt solidarizarile cu o activitate pe care legea penala o califica propaganda pentru instalarea statului totalitar.

 11. ANONIMUS says:

  Perfecta dreptate pana la un punct. Cei care se “solidarizeaza” neconditionat sunt fie in necunostinta de cauza fie sunt fosti activisti, actualmente sindicalisti “revolutionari”. Aparitia politrucului Pricina la TV a dovedit ca acest impostor este un uzurpator- ca si Ontanu- de grad militar care nu cunoaste nimic despre viata militara concreta

 12. caporalul says:

  Locotenentul NU A GRESIT ! Militarii nu sint vite ! Daca vor sa nu mai ia atitudine atunci sa nu mai aiba dreptul sa voteze si sa nu mai indrazneasca, vreodata, cineva sa le umble la drepturi ! ORICE fel de drepturi ! Altfel este posibil ORICE ! Sau nu cunoasteti state , inclusiv din Uniunea Republicilor Sovietice Europene si OTAN, care au fost conduse de…..colonei , generali si alte grade !
  Si ar mai trebui ca militarii sa nu mai fie trimisi prin piete, in civil, sa culeaga informatii si sa le raporteze celor care ii oprima pe cei multi, ”fiindca asa suna ordinul” ! Militarul nu e vita si feriti-va de el daca intrati in coliziune cu valorile pe care a fost educat si antrenat sa le apere ! Feriti-va !

 13. caporalul says:

  As vrea sa stiu daca autorul articolului este ultimul sef al fostei U.M. 0610(Directia 1-a de ”informatii interne”) a fostului DSS(directie pe care cei mai in virsta o denumeau ”contrarevolutia”; adica , contrarevolutia antibolsevica). Daca este persoana suspicionata de mine astept sa ne spuna de ce este SINGURUL SEF DE DIRECTIE CENTRALA A DSS CARE NU A FACUT PIRNAIE DUPA 1989 SI DACA A MAI PURTAT SI NUMELE DE RAT(SAU RATZ).
  Daca autorul nu este persoana respectiva ii cer respectuos sa ma scuze !

 14. Schwartzkopff says:

  Gimme a fuckin’ break!!!

 15. soso says:

  DE CE SE IA SALARIUL DE MERIT DE CĂTRE ACELEAŞI PERSOANE DIN 2009 INCOACE, IN ARMATĂ?

  Eiiii….iată una dintre frustrări…….Un plus de 25% din salariu, in buzunarul unora…..CUM O FI? Asta e Armata Română, ASTĂZI!!!!!!!!! Etc

  Cum contribuim noi la fondul UNIC de pensii, cand salarizarea e făcută varză? Ştiaţi că in Armata Romaniei un maior are salariul mai mic decat un locotenent??? NU RÂDEŢI!!! Este REAL! In ţara lui Băsescu!

 16. Ioan Gheorghe Ratiu says:

  Stimate domnule, de regula nu dau expicatii personale la comentarii, dar suspiciunea dumneavoastra o consider perfect justificata:
  1. Raspunsul meu este scurt, clar si precis: NU! si nici nu am vreo legatura cu dansul.
  2. Eu nu am purtat numele Ratz (in germana) sau Racz (in maghiara), dar stramosii mei da.
  Pentru edificare puteti obtine informatii de pe Internet tastand “Ratiu”.
  3. Daca doriti sa intrati in contact cu mine va stau la dispozitie cu placere. Administratorul InfoMondo Militar poate obtine acordul meu pentru a va furniza adresa de e-mail.
  4. Gandurile mele transpuse in cele 2 eseuri postate aici, vin din dorinta unui ofiter aflat in pragul trecerii din rezerva in retragere care nu poate asista indiferent la ceea ce se petrece acum in sistemul militar caruia i-am daruit 31 de ani din viata.
  Cu repect,
  Col.(r) Ioan Gheorghe Ratiu

 17. khukuri says:

  Aveti impresia ca daca il gratulati cu apelative de genul “micul dictator”si “pustiulica”deveniti dumneavoastra mai impozant?Pe zi ce trece deveniti tot mai dezamagitor.De altfel asta e problema armatei, ca e condusa si judecata de-alde dumneata carora va e frica tocmai de ordinea pe care o clamati.Ce-ar fi astazi basescu,boc,udrea,oprea,eba si ma opresc la a enumera doar cativa de la putere ,dar nici opozitia nu e mai prejos, daca in tara romaneasca ar fi ordine.Domnule Plano , nu sunt de acord cu sintagma “PDL si USL= aceeasi mizerie ” nu pentru ca nu ar fi adevarata ci doar pentru ca sunt de acord cu alternanta la putere si habar nu aveti cati sunt de aceeasi parere.Asa ca ar fi bine ca voi usl-istii sa nu va bazati ca va bate vantul in panze sa va duca la mal fara sa mai vasliti pentru ca mai stiu pe unu care-i comandant de nava si n-a gresit destinatia niciodata si-o sa vedeti ce-o sa dea cu barca-n ponton de-o sa i se-ndrepte ochii.Poate-ar fi bine sa mai cititi odata petitia locotenentului pentru ca acolo-i skepsisu,daca noi nu acceptam ca 80 a lu’roberta nu-i=160 atunci da-i voie si lui sa nu accepte ca 6 luni nu-i =7 ani.Puteti dumneavoastra sa-ntelegeti ce-nseamna o astfel de nedreptate la varsta lui ? Dar oare sesizati care este nedreptatea?Cine va credeti domnule plano sa-l judecati si sa-l tratati in felul acesta?Ati citit cateva gazete indoielnice si va considerati calificat sa invocati norme penale in ce-l priveste.Dar despre voi politicienii care ati adus armata in halul acesta nu ai nimic de zis,ca ati corupt tot ce misca in armata ca au mai ramas sa se revolte locotenentii si aia nu toti ca din 3 , doi is nepotii ori nepoatele voastre.Nu cumva voi trebuiti judecati?nu cumva voi l-ati instigat sa procedeze asa?

 18. khukuri says:

  Du-te ba dracului de plimbaretz!Ti-a luat-o si mintea la plimbare! Pe el l-ai intrebat?

 19. mai-mai says:

  Esti un biet DOBI…doar atat. Din pacate nici nu pricepi, nici nu te duce capul.

 20. ANONIMUS says:

  Acesti cei mai mari romani din toate timpurile – Kiko si Robert Horvath sun cei mai mari impostori si mincinosi suportati de spatiul virtual. Peste tot unde pot – ca de democratia permite- isi varsa veninul acumulat impotriva romanilor.Au trecut pe la toate fituicele paranoide, incepand cu Exploziv news si au ajuns pe acest asa zis site militar. Cine le stie putin “evolutia” si ar da o cat de mica crezare elucubratiilor lor ar ajunge la concluzia ca CIA si in general SUA sunt formate numai din handicapati. ATENTIE SUB ACESTE NUME SE ACSUND AGENTI MANIPULATORI CARE URNARESC DE FAPT DESTABILIZAREA ROMANILOR !

 21. gh says:

  De acord cu articolul. Cu o singura remarca…. *In Piata universitatii nu este nici miting politic nici sindical.* Trageti concluziile……

 22. s says:

  probabil tehnologia secreta a acestor 007 ai Romaniei este cu 50 de ani mai avansata decat a CIA, astfel reusind sa …. :)))))))) nuuu nu mai pot sa scriu :))))))
  oare robert 007 bond chiar crede ceea ce scrie :))))))

 23. karel knape says:

  A aparut HERPESUL asta de Horwath si aici…este incredibil acest personaj. Nu mai putem citi nimic intresant de cand HERPESUL asta tot posteaza inchipuirile lui.Lasa-neeeeeeeeeeeeeeee!

 24. iceparu says:

  Circula zvonul precum ca membrilor UNPR,”fosti militari”,pensionari ,nu le-au scazut pensiile ci dimpotriva.Asa o fi?

 25. Un Civil says:

  …si totusi ce fel de miting este,atata timp cat se striga jos guvernul ,jos Base?!!

 26. sandu says:

  1.miting(definitie dex):adunare, manifestație publică cu caracter foarte larg, prilejuită de un eveniment politic sau social important
  2.evenimentul ce a generat mitingul:demisia Dr Arafat
  – demisie(definitie dex):act, cerere (scrisă) prin care un salariat, un demnitar se retrage dintr-o funcție, dintr-o slujbă

 27. Un Civil says:

  CATEGORIC!!!! CUNOSC SI EU VREO CATIVA!!

 28. Un Civil says:

  Ai raspuns de..mai bine taceai!!!

 29. Plano10 says:

  Cine vrea sa faca politica sa-si dea demisia din Armata.
  Bine ca te-ai pus singur in afara simpatizantilor liberali,social-democrati sau conservatori.
  De fapt, nici nu mai era nevoie de prezizare! Se vede din ideile totalitariste cu care te raliezi.
  Sunt un cetatean care nu vrea sa fie sub dictatura militara nici macar o luna. Nu e treaba Armatei sa modifice Constitutia. Are obligatia sa apere ordinea instituita de Constitutia in vigoare.

 30. ROBERT HORVATH SUA says:

  ULTIMA ORA : ALATURI DE ALEXANDRU GHEORGHE LA ONU NY

  BOMBA BOMBELOR ! ( VIDEO ) BANII LUI CEAUSESCU AU FOST GASITI ! DOSARUL CRIMINAL SI DE TERORISM DAN VOICULESCU REMIS CATRE INTERPOL ! BASESCU VOICULESCU IN ACEIASI CELULA !
  In cel mai scurt timp pe site-ul ROBERT HORVATH DEVA BLOG…… un video absolut senzational. El documenteaza vizual urmatoarele subiecte :

  VIDEO :

  – CINEASTUL ROBERT HORVATH REMITE CENTRULUI INTERPOL DELA
  ONU NEW YORK, DOSARUL CRIMINAL SI TERORISM DAN VOICULESCU.
  BANII LUI CEAUSESCU AU FOST GASITI !

  – STATUL AMERICAN PREIA PRIN HOTARIRE JUDECATORICEASCA CLADIREA
  DIPLOMATICA A ROMANIEI LA NEW YORK. CLADIREA DE 16 ETAJE PLINA DE SOBOLANI A DEVENIT UN PERICOL TOXIC PENTRU CARTIERUL DIPLOMATIC ONU !

  – EXPOZITIA ICR NY CARE A CREIAT SCANDALUL SCANDALUL CU ACELASI
  NUME RAMANE DESCHISA SI AZI DUPA 3 ANI DE ZILE

  -R.H DENUNTA REPRESIUNEA BASESCU DIN PIATA UNIVERSITATII.
  CONTACTACTAND AMNESTY INTERNATIONAL !

  – GREVA FOAMEI IN APARAREA OFITERULUI EROU ALEXANDRU GHEORGHE
  SI DE SOLIDARITATE CU PIATA UNIVERSITATII.

  – ROBERT HORVATH ANUNTA UN PROGRAM TV DIN NEW YORK
  MANIPULAREA OPINIEI PUBLICE DE CATRE SERVICIILE BASESCU
  VA LUA SFARSIT

  http://devanewyork.blogspot.com/

  http://www.devagallery.com/

 31. caporalul says:

  Domnule colonel, sper sincer ca ati acceptat scuzele mele anticipate, pe care le reiterez !
  Sper, de asemenea, ca ati inteles de ce am pus atit ”of” in intrebarile formulate !
  V-as mai ”confia” ca eu tocmai am trecut bariera dintre rezerva si retragere, ceea ce inseamna ca am virsta unor preocupari si framintari similare cu cele evocate de dvs. la pct. 4.
  Va rog, domnule colonel, sa primiti asigurarea respectului meu camaraderesc !
  Am onoarea sa va salut !
  PS Din motive personale nu doresc sa-mi dezvalui identitatea.

 32. Schwartzkopff says:

  Ai mare dreptate si impartasesc ceea ce spui. Am dat pe spate, desi stiam ca asa stau lucrurile, cand locotenentul a recunoscut ca are 3100 lei salariu. Stiu maiori si locotenenti colonei cu solda mult mai mica si sunt pe functii de colonei, cu academia de comanda (acum master conducere) la activ. Sa invoci confidentialitatea ca sa acoperi mirsavii mi se pare iarasi o alta mizerie.
  Care sunt criteriile care au stat la baza prezervarii soldelor de merit?? iata ca aproximativ 25% din colegii nostri sunt cu 25% mai bine platiti fara ca noi ceilalti sa stim cu ce am gresit.
  De ce locotenentul revolutionar ia mai mult decat ….
  de ce?
  de ce?
  Este nevoie de transparenta maxima cand e vorba de banul public chiar si cand este vorba de armata, politie etc…

  iata un exemplu de transparenta:
  http://www.goarmy.com/benefits/money/basic-pay-active-duty-soldiers.html

 33. Ioan Gheorghe Ratiu says:

  Draga domnule,
  Ezra Pound spune asa:
  “Daca un om nu este dispus sa lupte pentru ideile sale, ori ideile sale nu valoreza nimic ori el este lipsit de valoare”.
  Un anonim spunea asa:
  “Daca un om este dispus sa lupte pentru ideile sale, ori ideiile sale sunt valoroase ori el este valoros”.
  Ion Ratiu, pe care multi romani il considera “ca a fost cel mai bun presedinte pe care Romania nu l-a avut niciodata”, spunea asa:
  “Voi lupta pana la ultima mea picatura de sange ca sa ai dreptul sa nu fii de acord cu mine”.
  La dispozitia dumneavoastra, cu respect,
  Col.(rtr.) Ioan Gheorghe Ratiu

 34. sandu says:

  “inteligenta” replica!!…
  concluzie(cu trimitere stricta la nickname-ul tau):”un civil…n-ai cu cine ma”…o replica dintr-o reclama…in reclama,insa,s-a folosit un alt substantiv…

 35. ANONIMUS says:

  Mutati elucubratiile in alta parte si nu mai dezinforma pe acest site care, cel putin pana acum, parea a fi unul interesant. Locul tau este la spitalul 9.

 36. ROBERT HORVATH SUA says:

  ANONIMUS CU OCHIUL SERVICOILUI DE INFORMATII INTERN SAU EXTERN

  NU VA ATINGETI DE ALEXANDRU GHEORGHE !
  ROMANIA ARE NEVOIE DE EROI !

  TERMINAL TV NEW YORK : CINEASTUL ROBERT HORVATH ANUNTA DESCHIDEREA UNUI PROGRAM ANTI BASESCU LA NEW YORK !
  In cel mai scurt timp pe site-ul ROBERT HORVATH DEVA BLOG…… un video absolut senzational. El documenteaza vizual urmatoarele subiecte :

  ATENTIE ! ATENTIE ! ATENTIE !
  – ROBERT HORVATH ANUNTA UN PROGRAM TV DIN NEW YORK
  MANIPULAREA OPINIEI PUBLICE DE CATRE SERVICIILE BASESCU
  VA LUA SFARSIT !
  DESCHIDETI
  http://devanewyork.blogspot.com/

  http://www.devagallery.com/

  – GREVA FOAMEI IN APARAREA OFITERULUI EROU ALEXANDRU GHEORGHE
  SI DE SOLIDARITATE CU PIATA UNIVERSITATII IN FATA SEDIULUI ONU
  NEW YORK

 37. ROBERT HORVATH SUA says:

  Domnule Anonimus
  Ne cunoastem demult. Aveati aceiasi ochii albastrii si in ancheta securitatii.
  Esti acelasi care ma urmareste mereu. Mi-ai spart studioul de film din NY .
  Esti international. Azi aici maine in Tokyo. Lasi postari pe diferite bloguri.
  Ai o scuza todeauna asculti de ordine.
  Cine stie……..Poate sunteti mai multi. Nu conteza. In fond sunteti la fel.
  Ieri, azi, maine…..pentru todeauna. Baieti frumosi , cu ochii albastri.

 38. caporalul says:

  D-le Sandu, daca unii civili sint prosti, nu va mai irositi energia pentru a-i ”resapa”! Lasati-ii in plata Domnului, fiindca are El grija de ei !

 39. ion says:

  Daca au coloana vertebrala ,pentru ei nu s-a aplicat legea cumulului…

 40. ion says:

  BRAVO DOMNULUI OFITER PENTRU CA ARMATA TREBUIE SA SLUJEASCA INTERESELE POPORULUI CARE TREBUIE SA TRAIASCA NORMAL ,PENTRU CA NATIA SA DAINUIE SI SA MEARGA INAINTE, CHIAR DACA UNII VREMELNICI FAC ALTFEL

 41. ANONIMUS says:

  Sunt curios pe cine o sa mai platesti pentru a te intruchipa in fata ONU – pe Kiko sau pe Miko?

 42. ROBERT HORVATH SUA says:

  ANONIMUS
  Eu nu platesc pe nimeni. Eu sunt platit.
  Pe zi mai mult decat te platesc servicile pe tine pe luna
  Sunt cineast, fotograf , pictor, grafician etc,
  Ceva amanunte
  http://www.devagallery.com/

  http://tracilslatton.blogspot.com/2011/03/film-about-sculptor-sabin-howard-
  by.html

  Am terminat de curand doua filme de lung metraj
  TERMINAL TV DIN NEW YORK A-SI INCEPE TRANSMISIA IN CATEVA ZILE.
  SPER CA TOTI ANONIMII CU OCHI ALBASTRII SA FIE PE FAZA.

  Avem nevoie de eroi !
  Fac greva foamei pentru Alexandru Gheorge….viitorul Presedinte al Romaniei.

 43. iceparu says:

  Probabil ca sunt veniturile brute in care sunt incluse indemnizatia pentru alimente,spor pentru manuire de documente ssid,salariu de merit,spor de dispozitiv etc. Este posibil ca locotenentul sa fi facut si o gresala de exprimare sub imperiul starii emotive sau sa fie incadrat pe o functie superioara cu mult gradului pe care il are.Ce te mira.In 1989 era maior pe functie de sef stat major de divizie.Vezi Badalan.

 44. iceparu says:

  Te intreb si eu asa ca simplu cetatean.Un sef de serviciu dintr-o primarie cand vrea sa candideze la functia de primar de exemplu isi da demisia?Si daca da ,100% ,in cazul in care nu este ales nu-si pierde vechea slujba.De ce eu caporalul Pufu,dupa ce imi dau demisia din armata ,trebuie sa cant aleluia?Anticipez urmatorul raspuns:onoarea si demnitatea ……….Completez:ca” fost colonel “ca sa ma exprim in termenii onorabilului”iesi afara javra ordinara” de ce trebuie sa dau pe dinafara de atata onoare si demnitate si el nu?La intrebarile de mai sus ma multumesc fara raspuns.

 45. Mark says:

  Robert Horvath ești in mare pericol!Nici o armată din lume,sau serviciu secret nu te poate salva de schizofrenia manifestă !Poti să devii subiectul propriului tău film?Esti copia identică a unui alt bolnav psihic,pe numele său Corneliu Vadim Tudor…Domnule chiar nu gasiti un medic?Sunt inchise farmaciile?

 46. ROBERT HORVATH SUA says:

  @ Mark
  Nebunii schimba societatea si lumea.
  Unul din nebuni este Alexandru Gheorghe.
  Lumea are nevoie de eroi si nebuni.
  Cei normali de genul tau nu reusesc nici sa-si schimbe sosetele.
  Pentru acest erou fac greva foamei in fata sediului ONU’

  http://devanewyork.blogspot.com/

  http://www.devagallery.com/

 47. ROBERT HORVATH SUA says:

  LINSAJ MEDIATIC LA ADRESA OFITERULUI ALEXANDRU GHEORGHE

  Ciutacul este pe duca. Linsarea mediatica Antena 3 impotriva ofiterului Alexandru Gheorge este nepardonabila.
  Acest ciutac josnic la intrebat pe acest ofiter daca este……. securist . Acest individ merge cu josnicia prea departe.
  Sunt prieten al evreilor dar acest evreu este un mizerabil.

  In video-ul pe care al voi posta veti vedea cum pasesc in sediul Interpol unde predau dosarul Voculescu.

  URMATITI
  PRIMA TRANSMISIE A PROGRAMULUI
  ” TERMINAL TV NEW YORK IN CURSUL SAPTAMANII VIITOARE.
  http://devanewyork.blogspot.com/
  http://www.devagallery.com/
  Saptamana trecuta la insistentele mele Ambasada a transmis lui Voiculescu Vice Presedintele Senatului DOSARUL
  DE TERORISM BASESCU remis catre FBI.
  Acesta a refuzat sa semneze de primire/
  Concluzie ….Voiculescu terminat. Ciutacu ramas fara servici.

 48. Angelo says:

  Diferenta este data de indemnizatia de comanda. Comandantii de plutoane, de companie, sefii de birou au aceasta indemnizatie de comanda. De anul 2010 sau marit si majoritatea functiilor. Astfel, un sublocotenent comandant de pluton s-a trezit pe functie de capitan, are si indemnizatie de comanda ceea ce face ca la salariu sa primeasca o suma mai mare decat un maior care este incadrat pe o functie de ofiter cu nr.