Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Siria: Continuă asediul la Raqqa

Explozii în Raqqa foto www.plenglish.com

Explozii în Raqqa foto www.plenglish.com

Orașul sirian Raqqa continuă să fie zguduit de bombardamente puternice și lupte acerbe, deoarece gruparea teroristă DAESH își apără ultima ,,fortăreața” de avansarea forțelor armate susținute de SUA.

Focurile de artilerie, precum și zgomotul atacurilor aeriene conduse de coaliția condusă de SUA au țintit obiective din cartierele vestice ale Raqqa, agenția de știri AFP considerând ca fiind cea mai grea zi de bombardamente până în prezent.

Forțele Democratice Siriene (FDS) au anunțat că  aproximativ 11 luptători ai grupării teroriste au fost uciși în confruntările din ultimele 2 zile. Agenția de știri afiliată DAESH, Aamaq, a declarat la rândul său faptul că 14 luptători FDS au murit duminică în urma confruntărilor

Grupul condus de kurzi a lansat o operațiune pentru a recaptura fortăreața DAESH încă de anul trecut, cu sprijinul coaliției, având suport aerian și sprijinul unei artilerii americane.

AFP a raportat faptul că forțele de coaliție americane se aflată pe poziții comune cu luptători FDS, în suburbia Jazra din partea de vest a orașului, iar aceștia continua ofensiva  în direcția posturilor grupării teroriste aflate în centrul orașul Raqqa.

Ofensiva FDS în interiorul Raqqa a fost oprită de minarea extinsă a cartierelor, care a încetinit avansarea luptătorilor și a avut consecințe devastatoare pentru civilii care încearcă să fugă din zona de conflict.

Pierderea orașului Raqqa ar fi o lovitură majoră pentru DAESH, dar gruparea deține în continuare zone largi din provincia siriană de est, Deir Az Zor, care se învecinează cu Irakul.

Organizația Națiunilor Unite estimează că până la 50 000 de civili încă rămân blocați în interiorul orașului, acest număr fiind în scădere de la aproximativ 100 000 de persoane la sfârșitul lunii iunie.

Zinca Răzvan-Petru, InfoMondo Militar

 

Sursa: Al Jazeera

 

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.