Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Siria: Jumătate din Raqqa a fost eliberată

Siria guardian_graphic

Siria guardian_graphic

La două luni de la declanșarea asediului capitalei Daesh (ISIS). Raqqa, jumătate de oraș a fost eliberată de combatanții kurzi și arabi, susținuți de SUA, a alungat Statul Islamic din jumătate din Raqqa.
Anunțul a fost făcut de organizația neguvernamentală Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), citată de AFP.

În confruntare SUA s-a implicat cu aviație, executând atacuri aereiene în sprijinul luptătorilor sirieni dar și cu forțe speciale care ajută Forțele democratice siriene (FDS).

Miercuri, 26 iulie a.c., 29 de civili, între care “cel puțin opt copii”, și-au pierdut viața într-o serie de raiduri aeriene ale coaliției la Raqqa, potrivit directorului OSDO.

Jihadiștii opun o rezistență acerbă, recurgând la bombe, dispozitive explozive capcană și drone echipate cu încărcături explozive. Ei hărțuiesc civilii prinși în mijlocul luptelor, amenințându-i pe cei care încearcă să fugă din Raqa.

Potrivit ONU, între 20.000 și 50.000 de civili sirieni sunt în continuare blocați la Raqqa.

Statul Islamic a cucerit orașul în 2014 și controlează o bună parte din provincia cu același nume în Siria.

sursa: AGERPRES

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.