Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

SUA nu vrea să coopereze militar cu Rusia în Siria

SUA; RUSIA SIRIA. foto obiectiv.info

SUA şi Rusia – problema siriana foto obiectiv.info

SUA nu intenţionează să coopereze cu Rusia în problema Siriei. Pentagonul nu vrea să coordoneze, alături de Rusia, acţiunile sale militare în Siria. Anunţul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Michelle Baldanza.
“Nu cooperăm şi nici nu coordonăm operaţiunile noastre cu partea rusă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Michelle Baldanza, comentând  astfel propunerea ministrului rus al apărării, Serghei Şoigu, de a lansa atacuri comune, împreună cu membrii coaliţiei, condusă de Statele Unite, asupra poziţiilor grupării teroriste Jabhat al-Nusra, organizaţie interzisă în Rusia.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Michelle Baldanza, a reiterat declaraţia şefului Pentagonului, Ashton Carter, potrivit căreia “operaţiunea militară rusească în Siria susţine guvernul condus de Bashar al-Assad, ceea ce este echivalent cu faptul de a pune gaz pe foc”.

“Nu programăm niciun fel de operaţiuni comune cu Rusia în vederea eliberării oraşului sirian Raqqa de sub controlul grupării teroriste Statul Islamic. În Siria ne focusăm pe echiparea şi acordarea de sprijin forţelor locale, care sunt motivate să lupte împotriva Statului Islamic”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Michelle Baldanza.

“Pentagonul nu a primit o propunere oficială în acest sens din partea Ministerului rus al Apărării”, a declarat purtătorul de cuvânt.
Cu câteva zile în urmă, ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, declara că “Rusia propune Statelor Unite ca, începând din 25 mai, să demareze acţiuni comune de planificare şi de lansare a atacurilor aeriene asupra grupării teroriste Jabhat al-Nusra şi asupra grupărilor militante islamiste din Siria.

“Pentru a continua lupta cu organizaţiile declarate de ONU drept teroriste, propunem Statelor Unite, în calitate de copreşedintele al Grupului Internaţional de Susţinere a Siriei, ca începând din data de 25 mai să demarăm acţiuni comune cu Forţele Aeriene Ruse şi cu aviaţia coaliţiei, condusă de Statele Unite,  privind planificarea şi lansarea de atacuri asupra grupării teroriste Jabhat al-Nusra şi asupra grupărilor militante islamiste din Siria, care nu sprijină regimul de încetare a focului şi acţiunile militare paşnice, precum şi asupra caravanelor cu armament şi muniţie, detaşamente militare care traversează ilegal graniţa turco-siriană; excepţie să se facă doar în cazul obiectivelor civile şi a localităţilor populate”, se precizează în comunicatul oficial remis de ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu.

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.